kepka napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju je pocasi napocil cas, da se ta tema zaklene. Kot sem ze v eni drugi temi napisala - a morate res vsako kost, ki se vam vrze oglodat, ko pa jo zmanjka pa se kak kamen zraven? Niti malo ne razmisljate s svojo glavo?
Najverjetneje imaš spet samo ti probleme s tem kako se pogovarjamo in v kakšno smer teče debata. Mi pač debatiramo in povemo svoje mnenje... kaj ni ravno to bistvo foruma? Ti pa vidiš le neko "prerekanje"... isto bi bilo če bi se mi pogovarjali malo bolj glasno na cesti, ti pa bi pritekla in se začela kregat z nami, zakaj se deremo en na drugega, čeprav smo se samo bolj glasno pogovarjali.
In zakaj bi se morala tema zaklenit? Zato ker je nekdo napisal nekaj kar tebi ne paše? Moje mnenje je, da je to ena izmed tistih "delikatnih" tem, v kateri je potrebno pokazati dosti tolerance do različnih mnenj. Jst osebno se za razliko od tebe ne razburjam nad posti od *purple* in Jochieja... pač vsak ima svoj način debatiranja in izmenjave mnenj. Tudi meni dostikrat niso všeč tvoji pogledi na določene stvari, pa se vseeno ne znašam nad tabo! Seveda sem pričakovala buren odziv na moj post, ampak mene osebno take stvari ne ganejo, saj stojim za tem kar napišem. Tisti ki pa v tem, ko nekdo napiše svoje mnenje, vidite "provociranje" oz. kot ti praviš "kost za glodat", pa imate resne probleme z toleranco in odprtja do različnih mnenj.
kepka napisal/-a:In komentarji v stilu tega od *beline* nimajo nikakrsne veze s to temo. Ce tebe motijo kadilci pred nekim lokalom in se ti zdijo kot klosarji, odpri temo z naslovom Ali je sprejemljivo stati pred lokalom in piti kavo ali pa Kako huda je odvisnost od nikotina in ali je to povezano s klosarji. Tukaj je bilo govora o protikadilskem zakonu. Naslov teme je [Z anketo] prepoved kajenja tudi v Sloveniji?
Zakaj bi morala odpreti neko novo temo s predlaganimi (po mojem mnenju, totalno trapastimi) naslovi, če pa to lahko napišem tudi tukaj, saj je moj komentar zelo povezan s protikadilskim zakonom. To, da ljudje sedaj stojijo pred lokali je pač posledica sprejetja tega zakona, zato se mi zdi smiselno, da svoje mnenje o tem napišem tukaj in ne v neki novi temi, v kateri bi mi itak vsi rekli, da bi takšen post lahko komot postavila tudi tukaj.
In kar se mi od vsega tega še najbolj trapasto zdi je to, da je vedno potrebno prekinit tekočo debato s tem, da greš nekomu (kot je kepka) razlagat zakaj si takega mnenja, zakaj tema ni za zaklenit, zakaj je nesmiselno odpirat nove teme... bla bla bla. Če imaš kaj pametnega na to temo za povedat, povej... moderatorji so pa tisti, ki bodo presodili, kaj in kako, prav tako kdaj je tema primerna za zaklenit, in ne ti!