prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

*belina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *belina* »

kepka napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju je pocasi napocil cas, da se ta tema zaklene. Kot sem ze v eni drugi temi napisala - a morate res vsako kost, ki se vam vrze oglodat, ko pa jo zmanjka pa se kak kamen zraven? Niti malo ne razmisljate s svojo glavo?

Najverjetneje imaš spet samo ti probleme s tem kako se pogovarjamo in v kakšno smer teče debata. Mi pač debatiramo in povemo svoje mnenje... kaj ni ravno to bistvo foruma? Ti pa vidiš le neko "prerekanje"... isto bi bilo če bi se mi pogovarjali malo bolj glasno na cesti, ti pa bi pritekla in se začela kregat z nami, zakaj se deremo en na drugega, čeprav smo se samo bolj glasno pogovarjali.

In zakaj bi se morala tema zaklenit? Zato ker je nekdo napisal nekaj kar tebi ne paše? Moje mnenje je, da je to ena izmed tistih "delikatnih" tem, v kateri je potrebno pokazati dosti tolerance do različnih mnenj. Jst osebno se za razliko od tebe ne razburjam nad posti od *purple* in Jochieja... pač vsak ima svoj način debatiranja in izmenjave mnenj. Tudi meni dostikrat niso všeč tvoji pogledi na določene stvari, pa se vseeno ne znašam nad tabo! Seveda sem pričakovala buren odziv na moj post, ampak mene osebno take stvari ne ganejo, saj stojim za tem kar napišem. Tisti ki pa v tem, ko nekdo napiše svoje mnenje, vidite "provociranje" oz. kot ti praviš "kost za glodat", pa imate resne probleme z toleranco in odprtja do različnih mnenj.

kepka napisal/-a:In komentarji v stilu tega od *beline* nimajo nikakrsne veze s to temo. Ce tebe motijo kadilci pred nekim lokalom in se ti zdijo kot klosarji, odpri temo z naslovom Ali je sprejemljivo stati pred lokalom in piti kavo ali pa Kako huda je odvisnost od nikotina in ali je to povezano s klosarji. Tukaj je bilo govora o protikadilskem zakonu. Naslov teme je [Z anketo] prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Zakaj bi morala odpreti neko novo temo s predlaganimi (po mojem mnenju, totalno trapastimi) naslovi, če pa to lahko napišem tudi tukaj, saj je moj komentar zelo povezan s protikadilskim zakonom. To, da ljudje sedaj stojijo pred lokali je pač posledica sprejetja tega zakona, zato se mi zdi smiselno, da svoje mnenje o tem napišem tukaj in ne v neki novi temi, v kateri bi mi itak vsi rekli, da bi takšen post lahko komot postavila tudi tukaj.

In kar se mi od vsega tega še najbolj trapasto zdi je to, da je vedno potrebno prekinit tekočo debato s tem, da greš nekomu (kot je kepka) razlagat zakaj si takega mnenja, zakaj tema ni za zaklenit, zakaj je nesmiselno odpirat nove teme... bla bla bla. Če imaš kaj pametnega na to temo za povedat, povej... moderatorji so pa tisti, ki bodo presodili, kaj in kako, prav tako kdaj je tema primerna za zaklenit, in ne ti!
*belina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *belina* »

Back on topic!

*purple* napisal/-a:pa ej, kaj to sploh tebe ma za motit??pa naj stojijo, sedijo, ležijo, prdijo delajo kar čjo, to ni tvoj problem.mislm s čim vse se ljudje en obremenjujete? :roll: in ja, če nam paše kadit lahko kadimo in pijemo kavo s frendi, ker imamo take frende ki ne težijo tko kot nekateri vi.v življenju mi nikol noben ni reku, in vem da mi tudi ne bo naj bom v kkšnem nekadilskem kotu, ker mam pač ok kolege ki se ne sikirajo zarad vsazga najmanjšega drekca :)

Mene osebno niti ne moti tok, ampak me čudi, da njih ne moti! Upam da štekaš. Jst če bi kadila bi me vsekakor motilo oz. bi mi bilo celo nerodno stati pred lokalom kot da sem ne vem kakšen odvisnik, ki ne more popiti tiste pijače tudi brez cigareta. Drugo je za lokale, kjer imajo terase oz. mize pred lokalom, kjer se lahko kadilci lepo vsedejo, kot normalni ljudje in v miru skadijo tisti čik in spijejo pijačo. Ne pa v lokalih, kjer nimajo takšnih zadev kot so terase in mize odzunaj, in zato ljudje stojijo pred vrati kot neki brezdomci, ki se nimajo kam dat. Sorry za tak izraz, ampak meni res tako delujejo.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

*purple* napisal/-a:če nam paše kadit lahko kadimo in pijemo kavo s frendi, ker imamo take frende ki ne težijo tko kot nekateri vi.v življenju mi nikol noben ni reku, in vem da mi tudi ne bo naj bom v kkšnem nekadilskem kotu, ker mam pač ok kolege ki se ne sikirajo zarad vsazga najmanjšega drekca :)

Ja, ker se dim tako zadržuje samo okoli tiste mize, pri kateri se kadi. Druge pa kaj j***, a ne?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*belina* napisal/-a:Back on topic!

*purple* napisal/-a:pa ej, kaj to sploh tebe ma za motit??pa naj stojijo, sedijo, ležijo, prdijo delajo kar čjo, to ni tvoj problem.mislm s čim vse se ljudje en obremenjujete? :roll: in ja, če nam paše kadit lahko kadimo in pijemo kavo s frendi, ker imamo take frende ki ne težijo tko kot nekateri vi.v življenju mi nikol noben ni reku, in vem da mi tudi ne bo naj bom v kkšnem nekadilskem kotu, ker mam pač ok kolege ki se ne sikirajo zarad vsazga najmanjšega drekca :)

Mene osebno niti ne moti tok, ampak me čudi, da njih ne moti! Upam da štekaš. Jst če bi kadila bi me vsekakor motilo oz. bi mi bilo celo nerodno stati pred lokalom kot da sem ne vem kakšen odvisnik, ki ne more popiti tiste pijače tudi brez cigareta. Drugo je za lokale, kjer imajo terase oz. mize pred lokalom, kjer se lahko kadilci lepo vsedejo, kot normalni ljudje in v miru skadijo tisti čik in spijejo pijačo. Ne pa v lokalih, kjer nimajo takšnih zadev kot so terase in mize odzunaj, in zato ljudje stojijo pred vrati kot neki brezdomci, ki se nimajo kam dat. Sorry za tak izraz, ampak meni res tako delujejo.

nekaterim pač tko paše, jst nevem zakaj se s tem obremenjujete.mogoče je pa tist njegov najljubši lokal in pač hoče bit tam neglede na vse.
kukr jim paše jst pravm, nevem zakaj bi se blo treba obremenjevat zakaj jim paše tko kot jim :?
in popolnoma se strinjam s tabo z zgornjega posta!ampak ona si pač lahko dovoli :roll:

metuljčica, za ceu svet pa tud ne morem skrbet niti nisem kriva da je povsod tko.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*belina* napisal/-a:Mene osebno niti ne moti tok, ampak me čudi, da njih ne moti! Upam da štekaš. Jst če bi kadila bi me vsekakor motilo oz. bi mi bilo celo nerodno stati pred lokalom kot da sem ne vem kakšen odvisnik, ki ne more popiti tiste pijače tudi brez cigareta.

imho človek izgleda ravno tako odvisniško, če kuri čike za mizo, kot pa v stoje.

se pa v tem tvojem postu (pa ga ne kritiziram, zgolj komentiram) vidi, da se počasi dosega cilj zakona, ki ni zgolj zaščita nekadilcev, ampak tudi marginalizacija kadilcev. podobno kot v ameriki, kjer so uspešno zmanjšali delež kadilcev, ne z davki in prepovedmi, ampak tako, da so profil kadilca pričeli povezovati z južnjaškimi rednecki in francozi (za katere vemo, kakšen ugled uživajo v zda :) ).
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

Moja mati je enkrat izjavila, da v ZDA kadijo samo še črnci in kurbe :D
Tam se kadilci prav skrivajo, da jih ja ne bi kdo videl vleči tisti čik. Kajenje dejansko velja za sramotno in kaže šibek značaj. Morda Amerikanci tu kompenzirajo svojo pomanjkljivo samokontrolo pri hrani. Kot vemo, jih je 2/3 predebelih.
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Pikica18 »

men je to bolano! naravnost bolano!

od zdej naprej imate nekadilicli navoljo vse lokale v tej božji sloveniji, zahajate lahko kamor vas je volja!
zakaj se ne gremo fer pleja, kot nekoč: imeli smo prostor za kadilce in nekadilce! hudiča, za vse slovence je bil prostor!
zadaj ste carji in diskriminirali kadilce... diskriminacija je pa baje prepovedana.

kaj pa mi, ki kadimo? v kateri lokal lahko gremo? v noben lokal! obiščemo lahko le vrtove, ki jih ima manj kot 50% lokalov po sloveniji!

-kaj bo z nami pozimi? ko bo mraz?
Vi, vi nekadilci se boste greli v toplih lokalih medtem ko bomo mi zmrzevali na snegu in ledu ter obolevali za raznimi prehladi, pljučnicami ipd.

-kaj bo z nami poleti ko bo vroče?
Ne mi ne bomo mel hladniega prostora, kajti klime so le v prostorih, edin crkenmo lahko.

-kaj pa kazinoji?
veste kaj vsi kockarji in podobno počnejo? kadijo.
kdo nebi kadil ko je na kocko postavil veliko vsoto denarja? kajenje nas pomirja!

-kaj pa diskači?
nekateri potrebujejo pogum da ogovorijo nasprotni spol, cigaret jih pomirja plus daje pogum.

-biljardice?
ni biljarda brez cigareta!

-gostilne, restavracije?
kaj nam paše po jedi? zopet cigaret! brez cigareta na m ponudnik ne more zagotovit popolnega užitka.

-Kavica, debata, CIGARET!
uzel ste nm največju užitk.. najlepšo kombinacijo.
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

pikica18 tudi ti lahko gres kamorkoli te je volja, pac ne bos kadila vsepovsod!
kaka diskriminacija? ti je sploh jasno kaj pomeni "diskriminacija"?

lahko gres v kateri koli lokal hoces, bos pac ven hodla kadit.. tak pac je.

pozimi? ja bos pa zunaj stala ce ze ne mores brez cika! sama si si kriva.. nehaj kadit. preprosto!

nehaj jamrat kr si zdaj izpadla totalno otrocje.
in lubica zlata, kajenje NE pomirja, to mas samo fix idejo da te, v resnici te vsak cigater naredi bolj zivcno, ceprav se ti tega ne zavedas.

-gostilne, restavracije?
kaj nam paše po jedi? zopet cigaret! brez cigareta na m ponudnik ne more zagotovit popolnega užitka.

joj kake neumnosti pa ti govoris.. :eek:

kadi doma, simple as that!
Hello, 911. I''m on fire!
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

no no ... pejt na en čik, da se malo pomiriš :wink: ti noben ne brani.

kadila ne boš na JAVNIH mestih (zaprtih). Drugje pa povsod lahko, ti ne bo noben čika iz ust potegnil. doma, v avtu, na sprehodu, na terasi itd itd se lahko zasmrajaš, kolikor ti srce poželi.

sej tale debata je nesmiselna. ampak - prej ste lahko kadili, kjer ste hoteli, mi pa smo morali to molče prenašati. nekadilskih sob sem videla v lokalih za prste ene roke. smrdelo je povsod, kamor sem prišla. zato nisem hodila nikamor. zdaj grem z veseljem ven v lokal, na pijačo, na kavo ... kadilci so zunaj in so videt čist veseli. pozimi boste imeli tiste plinske peči zunaj in vam bo čist fajn.

lahko pa nehaš kadit. zelo preprosta rešitev.
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

kdor ne kadi nikol ne bo tega razumel!

simple as that!
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Pikica18 napisal/-a:kdor ne kadi nikol ne bo tega razumel!

simple as that!

lubica, ne pametuj. nehala sem kadit pred kratkim in mi cisto nic ne manjka!
Hello, 911. I''m on fire!
Pikica18
Komunikatorka
Komunikatorka

lubica, vsak kadilc je človek zase.
in ne, nismo enaki.
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Shannon napisal/-a:Moja mati je enkrat izjavila, da v ZDA kadijo samo še črnci in kurbe :D

Smešno za dol past :roll: .
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
**nana**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a **nana** »

Pikica18 se čisto strinjam s tem kar si povedala.Zdej nemoreš več niti spodobno it na en čik vedno moraš pazit kje prižgeš.To je zame največja glupost kar so si lahko zmisnli,naj kaj drugega bolj pomebnega začnejo preprečevat. Npr. pijan folk lahko pride u en diskač in ti teži in se kar dobesedno vleže zraven tebe ,varnostniki seveda ne nardijo nič,če pa vidijo da si prižgav čik pa jih je že en kup okoli tebe unega pijanca zraven ki pa leži 2m naprej od tebe ko krava pa niti ne opazijo.Tak je bil moj primer in zato tudi nemaram tega zakona! =/
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

bolj žalostno kot ta zakon je to, da se o svojih pravicah kregajo osebki, ki sploh še ne bi smeli legalno kupovati cigaret.
Kakšne pravice? 16.letna smrklja in njene pravice. Za tale zakon sploh vedeti ne bi smela, ne pa da se tako razburjaš.
To je tako kot se javno razburja 14.letno dekle, da ne sme delat splava na da bi za to vedeli starši. Kako prosim???

Kakšen nesmisel ....
tale tema je živ nesmisel ... točno to, kar je rekla Kepka ... in nehajte že s temi pravicami. Tako kot ima nekadilec pravico sedeti v nezakajeni kavarni, točno tako pravico ima tudi kadilec sedeti v zakajeni.

mislim, nazaj za knjigo, ker otroci sploh ne bi smeli vedt za cigaret, ne pa da se tako glasno razburja, da nima kam na čik! Mater te bi okol kepe ...
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Zaklenjeno