Kontracepcijske tabletke
Novo vprašanje
Mene samo zanima vaše mnenje........
V ponedeljek sem pozabila vzet tabletko ob običajni uri. Vzela sem jo 8 ur kasneje.
Problem je, ker sem imela danes ponoči probleme z mehurjem in sem na wc-ju vidla, da je par kapljic menstruacije. Najprej sem se ustrašila, da ni kaj narobe.
Zjutraj je bilo brez sledi kakršne koli menstre. Tud čez dan ni blo razlike.
Kaj zdaj to pomeni? Jemlem Logest in sem mi je prvič po 1 letu zgodilo, da bi tolk zakasnila z tabletko!
Prosim za vašo pomoč!
V ponedeljek sem pozabila vzet tabletko ob običajni uri. Vzela sem jo 8 ur kasneje.
Problem je, ker sem imela danes ponoči probleme z mehurjem in sem na wc-ju vidla, da je par kapljic menstruacije. Najprej sem se ustrašila, da ni kaj narobe.
Kaj zdaj to pomeni? Jemlem Logest in sem mi je prvič po 1 letu zgodilo, da bi tolk zakasnila z tabletko!
Prosim za vašo pomoč!
prva uporaba Kt
Združena tema
Pozdravljeni!
se opravičujem če je ta tema že bila...
Zanima me veste če lahko vzameš prvo tabletko že pred menstruacijo?
Vzela bi jo zato da bi si prestavila mens.Si pol zaščiten?
Kaj pa če vzamem prvo tabletko na dan menstruacije(tak kot tudi moraš) pol naslednji dan več ne krvaviš?al še maš kar dalje mens?
Zaščiten pa si baje po prvi tabletki na dan menstruacije.
Upam da razumeta kaj se vas hotela vprašat
Pozdravljeni!
se opravičujem če je ta tema že bila...
Zanima me veste če lahko vzameš prvo tabletko že pred menstruacijo?
Vzela bi jo zato da bi si prestavila mens.Si pol zaščiten?
Kaj pa če vzamem prvo tabletko na dan menstruacije(tak kot tudi moraš) pol naslednji dan več ne krvaviš?al še maš kar dalje mens?
Zaščiten pa si baje po prvi tabletki na dan menstruacije.
Upam da razumeta kaj se vas hotela vprašat

ta_miška napisal/-a:Novo vprašanje
Prosim za vašo pomoč!
Mogoče ni bla menstruacija ampak je bla kri zaradi težav z mehurjem? No odvisno za kake težave je šlo. Ko sem jaz mela vnetje mehurja, mi je tud kri malo tekla.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
buffy-ann napisal/-a:ta_miška napisal/-a:Novo vprašanje
Prosim za vašo pomoč!
Mogoče ni bla menstruacija ampak je bla kri zaradi težav z mehurjem? No odvisno za kake težave je šlo. Ko sem jaz mela vnetje mehurja, mi je tud kri malo tekla.
Kri je bila z nožnice to sem 100%! Zdaj je samo rahel moten izcedek! Zdaj pa ne vem ali sem še vedno zaščitena in imam lahko spolni odnos brez kondoma. Tabletke jemlem kar naprej, ker v navodilih piše, da če zamudiš manj kot 12 ur je še vedno zaščita. Moti me le tiste par kaplic!
Ali je kje možnost kontakt z kakšnim ginekologom prek maila?
Novo vprašanje
Mene neki zanima!
2meseca jemlem KT Yarina, danes sem vzela zadnjo tabletko Yarine in bom normalno naredila pavzo 7dni, ginekolog mi je predpisal na nov recept KT Cilest, ki sem jih že jemala lansko leto. Zanima me samo, kakšne so posledice če preklopiš iz Yarine nazaj na Cilest????
Mene neki zanima!
2meseca jemlem KT Yarina, danes sem vzela zadnjo tabletko Yarine in bom normalno naredila pavzo 7dni, ginekolog mi je predpisal na nov recept KT Cilest, ki sem jih že jemala lansko leto. Zanima me samo, kakšne so posledice če preklopiš iz Yarine nazaj na Cilest????
"Life is too precious to worry about stupid things. So have fun, fall in love...Say what you want to say, do what you want to do. Regret nothing & don't let people who don't matter bring you down !!! "
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Če imaš težave z mehurjem je moćno, da si lulala kri...Jaz bi osebno zdravnico poklicala...
Če si zamudila 8 ur ne vrjamem, da bi tako hitro imela vmesno krvavitev...ker jaz včasih vzamem po kakih cc.a 13 urah pa ni nobene krvi pa ne nč...zaščitena sem bila kljub temu čepravs e igram sama s seboj...
Do 12 ur si zaščitena...seveda je neki fora v prvem tednu ter zadnjem to si preberi v navodilih...tudi če vzame 13 ur kasneje nima kej biti narobe...ampak bolje, da smo čimbolj točne...
Če si zamudila 8 ur ne vrjamem, da bi tako hitro imela vmesno krvavitev...ker jaz včasih vzamem po kakih cc.a 13 urah pa ni nobene krvi pa ne nč...zaščitena sem bila kljub temu čepravs e igram sama s seboj...
Do 12 ur si zaščitena...seveda je neki fora v prvem tednu ter zadnjem to si preberi v navodilih...tudi če vzame 13 ur kasneje nima kej biti narobe...ampak bolje, da smo čimbolj točne...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Lillu napisal/-a:Novo vprašanje
Mene neki zanima!
Nevem kako so kaj različne med seboj seveda mislim katere so bolj močne od drugih...mislim, da te nima kej skrbeti kaka učinek bo...
Kaj ti ne pašejo, da jih zopet menjaš?
Jemlji kot običajno mogoče bo kaka sprememba ampak kaj hudega ne vrjamem...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
NOVO VPRAŠANJE:
če se zgodi, da pozabite vzet, pa pol čimprej (prej k v 12-ih urah), naj bi blo pol nekak ok. Kaj pa če se to ponovi čez 14 dni, pa isto vzameš recimo mal prej kot po 12-ih urah. Je pol še zmeri isto ko da bi sm enkrat kiksnu al je že zaskrbljujoče?
Mislim... kje je tista meja, kjer naj ne bi blo tolk narobe da si "privoščiš" takšen kiks?
če se zgodi, da pozabite vzet, pa pol čimprej (prej k v 12-ih urah), naj bi blo pol nekak ok. Kaj pa če se to ponovi čez 14 dni, pa isto vzameš recimo mal prej kot po 12-ih urah. Je pol še zmeri isto ko da bi sm enkrat kiksnu al je že zaskrbljujoče?
Mislim... kje je tista meja, kjer naj ne bi blo tolk narobe da si "privoščiš" takšen kiks?
Tigi napisal/-a:Lillu napisal/-a:Novo vprašanje
Mene neki zanima!
Nevem kako so kaj različne med seboj seveda mislim katere so bolj močne od drugih...mislim, da te nima kej skrbeti kaka učinek bo...
Kaj ti ne pašejo, da jih zopet menjaš?
Jemlji kot običajno mogoče bo kaka sprememba ampak kaj hudega ne vrjamem...
Men jih sicer ne paše menjat,ker so mi Yarine bolše od Cilest-ki mi butajo na glavo

"Life is too precious to worry about stupid things. So have fun, fall in love...Say what you want to say, do what you want to do. Regret nothing & don't let people who don't matter bring you down !!! "
Dekleta, tudi mene tare eno vprašanje - jemljem Logest že kar nekaj časa in sedaj je prvič prišlo do primera, ko bi bilo vredu, če bi M prestavila. Danes sem vzela zadnjo tabletko iz zavojčka, M bi po izračunih morala dobiti v ponedeljek, vendar je možno, da grem nekam in takrat M ne smem imeti, zato razmišljam, da bi jo prestavila. Ker pa se zna zgoditi da bom šele v nedeljo izvedela ali grem ali ne bo za to, da bi načela drugo škatlico prepozno, ane? Torej, če bi bila danes zihr da grem, bi jutri (v soboto) vzela naslednjo novo tabletko, tako pa nisem. Žal prej ne morem zvedeti.
Ali bi bilo narobe, če bi npr jutri je ne vzela ampak bi s tem prestavljanjem začela dan kasneje, torej v nedeljo?
Vem da sem zakomplicirala problem, upam da se boste znašle, kaj sem želela vprašati.
Ali bi bilo narobe, če bi npr jutri je ne vzela ampak bi s tem prestavljanjem začela dan kasneje, torej v nedeljo?
Vem da sem zakomplicirala problem, upam da se boste znašle, kaj sem želela vprašati.