Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

Novo vprašanje

kakšni so pa stranski učinki oziroma tveganje? ker jst KT iz zdravstvenih razlogov ful nebi rada več jemala in iščem kakšno zanesljivo alternativo z manj kemije. še najbolj pa so mi všečne kakšne KT za moške oziroma injekcije, samo kaj ko moj nikoli nebi hotel jemat tega..
sej bi to dala na ZS, samo verjetno še kakšno forumašico zanima podobno kot mene.
Uporabniški avatar
SweetNumb
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: My field of paper flowers

Neprebrana objava Napisal/-a SweetNumb »

punkie_ napisal/-a:kakšni so pa stranski učinki oziroma tveganje? ker jst KT iz zdravstvenih razlogov ful nebi rada več jemala in iščem kakšno zanesljivo alternativo z manj kemije. še najbolj pa so mi všečne kakšne KT za moške oziroma injekcije, samo kaj ko moj nikoli nebi hotel jemat tega..
sej bi to dala na ZS, samo verjetno še kakšno forumašico zanima podobno kot mene.

Ena verzija kontracepcije so tut kontr. obliži. Sicer so kolk jaz vem plačljivi, dobi se jih pa na recept, pa lih tolk zanesljivi kot tabletke.
Uporabniški avatar
SweetNumb
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: My field of paper flowers

Neprebrana objava Napisal/-a SweetNumb »

aja, kaj pa te injekcije za moške, ko si omenila... Kje bi se dalo kaj več o tem najt?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

vem za te obliže, ampak njihov vpliv na telo ni nič manjši kot pri KT. kot sem rekla, jst iščem nekaj z manj kemije.
o kontracepciji za moške pa se je govorilo že tukaj: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=6372
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Točnih informacij ti žal ne morem dat. Kar vem, mi je povedala kolegica, ki se je pogovarjala s svojim ginekologom. Naj bi bli ti obročki manj škodljivi kot tableti, da nimajo stranskih učinkov. Ker ne delujejo na celo telo, ampak ti hormoni delujejo v nožnici. Več ti ne znam povedat. V Italiji in Avstriji je to že zlo popularna kontracepcija, k nam naj bi prišli septembra. Pa še to ni zihr. Se pa kamot dobijo u Italiji, če ti ginekolog napiše recept, za en mesec 12-13€ (ne me za besedo držat, kr nism zihr). Men se zdijo velik bolši kot tablete in razmišljam, da bi jih mogoče probala. Bom pa seveda počakala, da mi kolegica poroča.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

OK, men še kr ni čist jasno ... Nism začela jemat tabletk prvi dan menstruacije, zato ker jih v bistvu nism nameravala začet zares jemat, ampak sm sam hotla prestavit menstruacijo (mela sm še 2 paketka doma, ker sm jih včasih jemala), sam sm se potem odločla da jih bom jemala, zdej pa ne vem, a jih naj kr jemljem po principu 21 tabletk in 7-dnevni premor? Ko me je strah da zato, ker nism začela prav čas jemat, sploh ne bi delovale (tud npr. po enem mescu al pa še več, pač sploh ne), in bi jih jemala zastonj. Al je bolj pametno da zdle neham, počakam da dobim menstruacijo, in potem vzamem takoj ko jo dobim (pač kot da bi začela od začetka)? Zdej jih jemljem 2 tedna, ampak ne upam met spolnih odnosov, ker me je strah da zaščita še zmeri ne deluje, in da, če jih naprej normalno jemljem, niti nikdar ne bo delovala, ker sm pač na začetku zajebala.:/
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

če prou razumem ti sploh nisi jemala tabletk in si jih uzela kr tko sred belga dneva da nebi dobila menstre? takih stvari bolš d ne počenjaš brez d se posvetuješ z ginekologom, sploh ker ne veš a si nardila prou. kukr jst vem za prestavitev menstre obstajajo prou ene druge tabletke. zaščita bi po mojem mogla delvat usaj po enem tednu. ampak ker verjetno ne ti ne tvoj partner nočeta še met otrok bi blo fajn d si tok odgovorna pa jemlješ tabletke tko kot jih je treba oziroma kličeš ginekologa preden greš sama eksperimentirat.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

punkie_ napisal/-a:zaščita bi po mojem mogla delvat usaj po enem tednu. ampak ker verjetno ne ti ne tvoj partner nočeta še met otrok bi blo fajn d si tok odgovorna pa jemlješ tabletke tko kot jih je treba

Ja sej to ravno nameravam, sm postavla vprašanje kaj je bolš nardit glede tega, če nimaš konkretnega odgovora ne vem zakaj morš pametovat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

pametujem ker si že vzela tabletke brez d bi se posvetovala. no sej zdj sm se določila d ne bom več te teme brala k ratam preveč živčna k vidm kok je enim težko pravilno tabletke jemat. bye bye :)
candy girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: candy shop

Neprebrana objava Napisal/-a candy girl »

no angel napisal/-a:OK, men še kr ni čist jasno ... Nism začela jemat tabletk prvi dan menstruacije, zato ker jih v bistvu nism nameravala začet zares jemat, ampak sm sam hotla prestavit menstruacijo (mela sm še 2 paketka doma, ker sm jih včasih jemala), sam sm se potem odločla da jih bom jemala, zdej pa ne vem, a jih naj kr jemljem po principu 21 tabletk in 7-dnevni premor? Ko me je strah da zato, ker nism začela prav čas jemat, sploh ne bi delovale (tud npr. po enem mescu al pa še več, pač sploh ne), in bi jih jemala zastonj. Al je bolj pametno da zdle neham, počakam da dobim menstruacijo, in potem vzamem takoj ko jo dobim (pač kot da bi začela od začetka)? Zdej jih jemljem 2 tedna, ampak ne upam met spolnih odnosov, ker me je strah da zaščita še zmeri ne deluje, in da, če jih naprej normalno jemljem, niti nikdar ne bo delovala, ker sm pač na začetku zajebala.:/

iz izkušenj ti lahko povem da so za prestavt menstro primerne KATEREKOL kont. tabletke to je 100%! Samo če si se odločla da boš jemala pa nisi začela na prvi dan menstre to pomen da je 1. tedn slabša zaščita in je bolš uporabit kondom oz. še eno drugo kont. sredstvo. Je pa po 1 tednu pol vredu, normalno jemlji naprej.
I hope life isn't a joke, because I don't get it!
Uporabniški avatar
Lillu
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lillu »

Novo vprašanje

Eno vprašanje mam.. Pred 2leti sem jemala kontr.tabletke Cilest..zdaj jemlem Yarino ampak mi ne odgovarjajo.. ali mi bilo kaj narobe,če bi nazaj preklopila na Cilest ??
"Life is too precious to worry about stupid things. So have fun, fall in love...Say what you want to say, do what you want to do. Regret nothing & don't let people who don't matter bring you down !!! "
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Najbolje, da o tem vprašaš ginekologa. On/a bo najbolje vedel/a katere KT so zate najbolj primerne!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
candy girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: candy shop

Neprebrana objava Napisal/-a candy girl »

To pa lahko zdej tebe vprašam k jemlješ Yarino, a je res da s tem tabletkam lažje izgubljaš težo oz hujšaš?
I hope life isn't a joke, because I don't get it!
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

Novo vprašanje

včeraj sem vzela zadnjo 21.tabletko iz prve škatlice Logesta. danes zjutraj pa sem mela kao krče..pa sem dobla rjav izcedek..in zdaj ga mam čez nekaj časa nekaj. zakaj to?
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

Novo vprašanje

ojla

mene pa zanima katere kontracepcijske tabletke imate?

Ali ima katera yasminelle? Kakšne se vam zdijo te tabletke?

Meni so rekli, da so te zdaj najboljše, zdaj pa me zanima še vaše mnenje?
Zaklenjeno