Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

Angel girl napisal/-a:Jst sm prenehala z jemanjem KT in upam da ne bo nobenih težav. Bom povedala kako se kaj počutim in kake so razlike od prej.
Še katera ki je prenehala z jemanjem po nekaj letih in kaki so odzivi na telo?

par strani nazja sem jaz pisala o temu :wink: jaz jih zdaj ne jemljem dva meseca, no zdaj grem v tretji mesec in se počutim super....menstra pride na 4 tedne sicer, ma ni panike...drugače pa me glava sploh ne boli več in tudi pritiska nimam več...samo sex s kondomom mi je BAD :? mislim pa da bom še kar nekaj časa brez KT ker po štirih letih mislim da je to res potrebno čeprav vsi ginekologi zatrjujejo drugače...sama pa dobro vem kako se je moje telo spremenilo....
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

no angel napisal/-a:
Drugač pa, v navodilih sm zdej prebrala da če se vzame tabletka 1.dan menstruacije, začne delovat takoj, če pa od 2. do 7. dne ciklusa, pa traja en tedn da optimalno deluje. Kaj pa če vzameš, ne vem, 10. dan? To mi je ful čudno ker piše da 1 tedn vela za od 2. do 7. dneva. Krneki.

Po moje ne moreš začeti kar nekje vmes (recimo 10. dan), ker je vsebnost hormonov v telesu takrat že čisto drugačna in dvomim, da lahko tabletke še zagotovijo zaščito. Pomoje si zaščitena samo, če vzameš do 7. dne in še to po enem tednu. Ne vem... Jaz se nebi igrala. :?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

težim preprosto zato, ker se s tem ni za igrat. jst če bi prvi dan menstre pozabla uzet tabletko, bi enostavno čakala še en mesec in jo takrat uzela. če se pa rade igrate, se pa kr dejte ane.
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

Angel girl napisal/-a:Jst sm prenehala z jemanjem KT in upam da ne bo nobenih težav. Bom povedala kako se kaj počutim in kake so razlike od prej.
Še katera ki je prenehala z jemanjem po nekaj letih in kaki so odzivi na telo?

Here, Anegel :) Ne jemljem jih ze od marca07 in lahk recem, da mam veliko manj apetita kot prej - 1:0 zame. Je pa res, da sem imela zdaj zelo stresno obdobje in mi vsak mesec (od marca dalje) M zamuja ...tokrat ze 1 mesec :/ Nardili so mi sicer teste nosecnosti, dali tabletke za pospesitev M, tako da cakam...imam pa neke cune pritiske (v zapestjih in nogah, v usesih) in to je baje od "priprav" ma M. Ocitno moje telo rabi vec casa, da se normalizira. Kondomi so pa kr fajn zadeva, ceprav nisem nikoli verjela, da bo to ok :) Tudi libido se je zvecal.

Zakaj si pa ti nehala, ce ni skrivnost? Mogoce iz zdravstevih ralogov...ž

lp :wink:
I love SISLEY& RW
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

sAdie ja morala sem nehat zarad zdravstvenih razlogov. Bi jih z veseljem jemala naprej, sem že stokrat rekla kok majo prednosti sam nimamo kej.
Zdej sem komaj 3 dni brez njih pa že čutim da telesu ni vse jasn. Me kr neki boli kot menstruacijski krči, kr neke izcedke krvave mam, vsa sm dosadna k sto matr jaoo. No sej to sem pričakovala da bo neki časa tkole, ker se moram privadit na novo razmerje hormonov. Upam da bo kaj boljše kasneje.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Mene pa zanima sledeče: Moja kolegica je tabletke ni vzela prvič na prvi dan menstruacije temveč na predviden pri dan! Ali jo ima kaj skrbeti da bi zanosila?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Zakaj je pa to nardila? Drugač pa, pomoje je odvisno po kolkem času je pol mela spolne odnose. Če kr takoj, dvomim da je bla zaščitena. :? Če pa čez kakšn tedn, dva, pol pa ne vem, ker se tud sama sprašujem kak je s tem.

Drugač mam pa js še eno vprašanje - a je možno da me zaradi tabletk ves čas tišči na wc (lulat)? Ker sm jih zdle kakšna 2 tedna nazaj začela jemat in od takrat morm hodit na wc vsako uro. A se je že nardil kteri to? No sej lahk da niso tabletke krive, sam ne vem kaj bi blo drugega, pa ravno zdej.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
*Kitten*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Kitten* »

Hmm.. kvečjem sm brala, da tablete povzročajo pač ostanek vode v telesu, zto se pa "zredimo". Pač d voda ne odteka iz tlesa kukr bi mogla. Jemljem jih že 3.mesec, pa ni problemov... mybi je šla kaka kila gor, sam pomoj d ne zarad KT.
mARTy___
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: okolica Kopra
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a mARTy___ »

zakaj jemljete ženske tabletke in pol si delate tolko problemov s tem?
meni se tabletke ne zdijo ql, pomoje niso zdrave...
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinki »

mARTy___ napisal/-a:zakaj jemljete ženske tabletke in pol si delate tolko problemov s tem?
meni se tabletke ne zdijo ql, pomoje niso zdrave...

Jaz pa mislim, da z njimi ne more bit kaj pretirano narobe... Zakaj jih jemlem? Ker ne maram kondomov, ker imam stalnega partnerja, ker se mi je popravila koža, ker vem kdaj dobim menstruacijo, ker nimam več menstrualnih krčev in ker se z njimi počutim odlično. Prav žal mi bo, ko jih bom mogla nehat jemat, ker jih imam že četrto leto.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

^^Čist je odvisn od posameznika. Js vem, da ne grem več na tabletke, pa če me prisiljo. Zame je blo preveč stranskih učinkov pa tut zdrave mi niso. Preveč hormonov za moj telo. :wink: Na srečo sm zdj slišala za eno kontracepcijo, more bit kr fajna. Zdj čakam, da mi bo ena kolegica poročala, kako in kaj. Drgač se pa strinjam, kondomi so ful nepraktični.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
mARTy___
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

a pol sm pa jst čudna, ker nimam mozoljev oz se ne sekiram zanje, ker imam tako točno menstruacijo, da vem en dan prej, da jo bom dobila, in ker me boli, ko jo imam ja, ma ni nič posebnega...?
hm, pol lahko rečem, da sem srečna ;)

vsekakor pa dvomim, da bom kdaj šla na tabletke.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

mARTy__ potem si lahko srečna kaj naj rečem. Ene smo imele take težave z menstruacijo, da si mislit ne moreš. Jst sm bla tak kripl da konc in so mi tabletke res veliko pomagale. Sej si prebrala koliko prednost imajo, ne rečem tudi kako slabost. Samo ravno zaradi vseh prednosti jih punce jemljejo. Mogoče jih boš tudi ti kdaj začela, nikoli ne veš.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

mARTy___ napisal/-a:a pol sm pa jst čudna, ker nimam mozoljev oz se ne sekiram zanje, ker imam tako točno menstruacijo, da vem en dan prej, da jo bom dobila, in ker me boli, ko jo imam ja, ma ni nič posebnega...?
hm, pol lahko rečem, da sem srečna ;)

vsekakor pa dvomim, da bom kdaj šla na tabletke.

Ja veš tud jst sem pred tem ko sem začela jemat tabletke, bla prve dni menstruacije velikat v pojtli, ker me je tok hrbet bolu da hodt nism mogla :? Pa tud zelo močne krče sm mela..od zdej ko pa tabletke jemlem pa nikol več. Mozoljev pa itak nikol nism mela, no ja kakšn že. Itak se pa vsaka sama odloča glede tabletk,,pač če ti ql jih jemlji, če ne ne. Your life, your choice :D
mARTy___
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Angel girl napisal/-a:mARTy__ potem si lahko srečna kaj naj rečem. Ene smo imele take težave z menstruacijo, da si mislit ne moreš. Jst sm bla tak kripl da konc in so mi tabletke res veliko pomagale. Sej si prebrala koliko prednost imajo, ne rečem tudi kako slabost. Samo ravno zaradi vseh prednosti jih punce jemljejo. Mogoče jih boš tudi ti kdaj začela, nikoli ne veš.

hm, se je za vprašat zakaj današnje čase ima toliko deklet take probleme z menstruacijo. in kaj ni to žalostno? vedno več je punc, ki se morejo "zdravit" in veliko jih je, ki potem niti otrok ne morejo imet... čudno se mi zdi zakaj je tako... stress?

ok, off topic
Zaklenjeno