Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Men pa to ful ni jasno, ko pišete da če jo vzameš 1. dan menstruacije začne zaščita delovat po enem tednu ... Ker men je ginekologinja rekla da začne delovat takoj. :!: No pač, ne zdej še isti trenutek, ampak v tem smislu, če jo en dan vzameš, je drugi dan že ql ... Ona mi najbrž ni narobe povedla? Al pa je odvisno od tega kere tabletke jemlješ? Lahk da je to no ...
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

^ meni je isto rekla, pa tud odnos sem mela že 3. dan jemanja tabletk, pa do zdaj na srečo ni blo kaj narobe
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

jst sm prvo tabletko v lajfu pojedla zjutro in popoldne že veselo sexsala pa ni blo nobenih bejbijov. :D
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Kako pa vam določijo katere tabletke so za vas? Samo poskusijo ene in če je kul je pač kul?
Ker jaz sem jemala do zdaj ene tabletke, pol sem jih za par emsecev nehala jemat, zdej pa spet. In prvič ko sem jih jemala je blo vse vredu, zdaj drugič sem pa imela menstruacijo 3 tedne. Potem sem klicala ginekologinjo, ker nisem mogla do nje in mi je rekla, da naj jemljem po dve tableti hkrati in da ko bom prišla do nje mi bo dala druge. Ko je to slišala ena druga ginekologinja se je kar zgrozila, da to je treba neke teste delat... Prvič slišim, da se dela teste. A jih je katera že delala? Kako izgledajo?
_sad_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _sad_girl »

jaz mam pa eno vprašanje! zaj v pon.grem na morje in sem si narobe izračunala kdaj se mi bo končala menza pa me zanima če sem vzela zadno tableto v tor.če lahko začnem dalje jest da si prestavim ali ne smem?
Just be who you are....
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

sestavljanka, js sm jih lih dobila, pa nism nobenih testov delala, ginekolog me je prašou če kej vem kere obstajajo, pa kere hočem, pa sm mu povedala kere bi in je reku sam d nj pridem čez 3 mesce nazaj, če bo slučajn kej narobe al pa kj, to je blo pa to. tko d to s testi vrjetn ni na nov, možn pa d kej obstaja, čeprov nobene ne poznam d bi delala teste.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Jst sm prenehala z jemanjem KT in upam da ne bo nobenih težav. Bom povedala kako se kaj počutim in kake so razlike od prej.
Še katera ki je prenehala z jemanjem po nekaj letih in kaki so odzivi na telo?
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Angel girl napisal/-a:Jst sm prenehala z jemanjem KT in upam da ne bo nobenih težav. Bom povedala kako se kaj počutim in kake so razlike od prej.
Še katera ki je prenehala z jemanjem po nekaj letih in kaki so odzivi na telo?
Jaz lahko sporočim čez 2 meseca, takrat mam namen odnehat, sem si obljubila, neglede na "ugodnosti" ki jih tabletke prinašajo.
I laugh at gilded butterflies.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Pol nas je več ki bomo odnehale s kt. Men je res žal, ker so mi velik dobrega prnesle. Si sploh ne predstavljam kako je, ko sploh ne veš kdaj boš dobil menstruacijo ko sem pa zdaj vedla skoraj do ure natančno :(
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

_sad_girl napisal/-a:jaz mam pa eno vprašanje! zaj v pon.grem na morje in sem si narobe izračunala kdaj se mi bo končala menza pa me zanima če sem vzela zadno tableto v tor.če lahko začnem dalje jest da si prestavim ali ne smem?

Če si jo želiš prestavit in če si vzela zadnjo tabletko v torek, bi morala z naslednjo škatlico nadaljevati takoj v sredo!
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

Tinki napisal/-a:
schpeltza napisal/-a:Vprašanje:

Po kolkem času začne zaščita delovati? Vrjetno ni še vatno če jo prvič vzameš zjutraj zveče pa imaš že spolni odnos???

Če jo vzameš prvi dan menstruacije imaš lahko spolni odnos čez en teden, pa imaš zaščito.

ja tako piše v navodilih, ampak mene pa zanima kako je s tem, če ne vzameš tabletke prvi dan menstruacije, ampak teden dni kasneje?... a potem imaš tudi zaščito šele čez teden dni?
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

če začneš kar enkrat vmes, potem zaščita začne delovati po 1 tednu.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Kika napisal/-a:če začneš kar enkrat vmes, potem zaščita začne delovati po 1 tednu.

A je to zihr?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

pa kaj vam je tok težko uzet kurčevo tabletko prvi dan menstre? res ne razumem kaj komplicirate.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Že mamo svoje razloge. :roll: Kaj jamraš tle, če ti gre na živce da to sprašujemo, pa ne brat. Men gre tud na živce ko je vsako 2.vprašanje v tej temi neki v zvezi s prestavljanjem menstruacije, ko je blo že 1000x povedano, pa tud ne težim neki.

Drugač pa, v navodilih sm zdej prebrala da če se vzame tabletka 1.dan menstruacije, začne delovat takoj, če pa od 2. do 7. dne ciklusa, pa traja en tedn da optimalno deluje. Kaj pa če vzameš, ne vem, 10. dan? To mi je ful čudno ker piše da 1 tedn vela za od 2. do 7. dneva. Krneki.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Zaklenjeno