Prva menstruacija

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ..aNia*. »

choco.cat napisal/-a:..aNia*. tvoja zgodba me je ful nasmejala :D

heh :) pozitivna stvar pr tem...men je to dan kt ga nočm vč ponovit
Don''t care what people say, just follow your own way...
~Tia~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Tia~ »

Jst sm jo pa dobila, ko sm bla stara 12 let. Mi je mami že prej razložila kaj je to, tko da nism bla nč prestrašena. Dobila sm jo pa ravno takrat, ko smo bili na končnem izletu v Čatežkih toplicah. Sicer tik pred odhodom domov, tko da sem celo pot nazaj na avtobusu nepremično sedela (kajti nism mela nobenga vložka, da bi pa kermu povedala mi je blo pa tud nerodn) :oops: Pa še razredničarka je ves čs sedela zraven mene, ker je blo sošolki slabo in sta se zamenjali, da je ona lahko spredi sedela.
Ko sm pršla domov pa mami ni blo doma, tko da sm se mogla kr sama znajt. Potem, ko je pa mami pršla in sm ji povedala, da sm dobila menstruacijo in da sm vzela njene vložke, mi je pa povedala, da ona nima vložkov, da sm vzela dnevne vložke - ups :oops:
**majcy**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Okolica Lj.

Neprebrana objava Napisal/-a **majcy** »

Js sm jo dobila ko sm bla stara 12-13 let. Vem , da sem zjutraj gledala risanke na kavču in se tud preoblekla. Na hlačkah sm vidla neki čudno rdečega , začela sm se jokat in stekla k babici v kuhinjo. Vem da je samo debelo gledala, js sploh nism vedla zakaj se gre. Pol popoldne je pa mami pršla iz službe in sve se zaprle v kopalnico in mi je vse razložila o vložkih pa gor pa dol , pa kako se nalimajo...
Pa spomnim se tudi , da mi je mami rekla da naj povem očiju o tem ... meni je bilo pa tako nerodno :shy: :mrgreen:

.
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Jst sm bla tud stara 12-13, ko sem jo dobila. Spomnem se, da sem ravno iz šole prišla, šla na wc in videla kri. Sicer sem že vedela kaj je, ker mi je mami že prej govorila o tem, samo ko sem povedala staršema sem pa vseeno to storila zelo hitro, se obrnila in šla v svojo sobo :oops: :tach:
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Jes sm jo dobila zlo zgodej-pr 11.letih, zjutrej predn sm šla v šolo in seveda sm vidla rdeč madež, nism pa vedla, da to je pa dejasnk menstruacija. in sm šla lepo v šolo ( brez vložka! ) in pršla domov s totalno rdečimi hlačami + da ceu dan ni blo doma ne mami, ne atija. Super, ane :D ?
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a bambina x »

uf, boga *ka!a*. . . si prav nič ne želim biti na tvojem mestu. .. .

jaz sem jo pa dobla takoj naslednji dan po 13. roj. dnevu. sem šla tok lepo na wc in sem pač vidla taki rjavo-krvavi izcedek na hlačkah. pa sem šla v spalnico in vzela mamci en vložek. potem sem pa lavfala bo bajti in se drla:" baba sem!!!!" mami je ravno neki kuhala, pa sem tak letela v kuhijo in se ji začela dret: "mami, baba sem. . baba sem. .. :D " pol pa še k svakinji in ji isto govorila.seveda ni blo nobeni NIČ jasno, za kaj se gre. . . in potem sem pač mogla obrazložit, da sem menso dobla. taaaaaaak sem bla happy! sem ravno prejšni dan brala knjigo o tem, kako v nekaterih plemenih oz državah častijo ženske, ko dobijo menso, v drugih pa jih zaničujejo. . in že takrat sem bla taka zagrizena feministka pa to. . tak da sem taaaaaaak srečna bla, ko sem jo dobla. . da sem ratala baba. . . :lol:
očitno je vso to veselje ob prvi mensi pripomoglo k temu, da sedaj nimam nobenih težav z njo. . 4 dni. . tak malo. . nobenioih krćev pa nič. . pač pride in gre. . medtem, ko druge vse tako boli. . mene, na mojo srečo, ne boli nič. . :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

bambina x - srečka ti
jst sm pa jo dobila pr 14. itaq sm vedla d jo bom dobila k me je že tkrt tolk živinsko bolel... pol pa še tko reakcija od mami: " Ja ti pa nis čist nč po men" (k ona jo je dobila šele k je bla 16) mislm, wtf ji ni jasn, sj bi jst tud nvem kva dala d bi mela še dve let več mer
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Hmmm js sm jo dobila pr skor 13ih. Trebuh me ni bolel nič, mami me tut ni blo sram povedat, fotru pa. Še zdej usakič ko jo mam mi fotr reče: Ooo a ti maš že menstruacijo :P .

Sam zdej me pa tooook svinsko boli usakič da bom enkrat pop****
Ronnie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ronnie »

Jst sm jo dobila, ko sem bla stara 12 let in 1 mesec. Zgodilo se je enkrat med vikendom, sm se zbudila pa so ble hlačke čist rdeče. Ful sm se ustrašla in tekla dol k mami in jokala, kaj je to. Potem mi je razložila pa pomagala...
Takrat me ni še nč bolelo, zdej me pa vedno tako da komej hodim... :?
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

:)

Jst sm jo pa dobila pri 14. in sicer sem že kar precej vedela o tem, pa tudi bolj pozno sem jo dobila v primerjavi z ostalimi sošolkami, vseen je blo pa en mali šok, ker sem mami vprašala: "Ja, in kolko časa to traja?" In ona: "Do ene petdesetega leta ..." In jst valda: "Kaaaaaaaaj? Tok časa misl tole tečt iz mene?"
No, potem me je nekako pomirila in je blo vse ok (naslednjih 15 minut, ker potem mi je iz trgovine prnesla the biggest izvedbo vložkov ever in sem se počutla kot sumo borec :lol: ...)
Zdj pa ... Slava tamponom :wink:
sixty
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bled

Neprebrana objava Napisal/-a sixty »

uff.. jaz sem bla pa full kasna :D čeprav sem zdej ful vesela da sem jo dobila komej pri koncu 15..
mama me je proti koncu ze k zdravnici vozila (sla sem ene 3x) ker res je blo mal cudno zakaj je nimam..
in jaz bla vsa zalostna zakaj nimam menstruacije in sem si jo tko močno želela(joj joj joj :D ) in pol k sem jo dobila sem mela cel dan pokvarjen.. grr, ful sem bla jezna pa razočarana, k sm ugotovila da to ni nekej nevem kako dobrega, fajn itd.. :D sam ok, se navads :razz:
shiva*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a shiva* »

jaz sem jo dobla pri 15-ih. Pa spomnim se ravno, da so se sošolke pogovarjale kak in kdaj so doble M, jaz pa tak tiho. Potem pa grem na WC, pa vidim na hlačkah kri. :lol:
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Emchy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Emchy »

Jst sm jo pa dobila na 13. rojsni dan :razz: . Čist sm bla sesuta cel dan, pol sm se pa naslednje juto zjokala tm na postli in pol pride fotr k men pa mi reče da to ni nč tazga(dobit menstro, ne jokat) :oops:
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

Tudi jaz sem jo dobila pri trinajstih letih še kratke hleče sm imela pa res rdeč flek kuj sm šla dam pa mamic rekla za vložk pol pa spet vn sam sm pa tud hodila kt da bi mela kakec v hlačah :D :D
Uporabniški avatar
Kiwy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kiwy »

js pa pri 10. letih ... v šoli sem šla med glavnim odmorom na wc in vidim rdečkast flek na hlačkah... men nč jasn, vzela mal več wc papirja in je blo... potem po pouku sm šla še 1x na wc, kri pa še kar ni nehala teč... no in pol sm ugotovila da je to to, o čemer sm brala kak teden nazaj v eni reviji ... mami je pa doma vidla hlačke in vprašala če rabim vložke.. js pa sam pokimala :oops: tud js sm se čudno počutla s tistimi čudnimi vložki tk da še sreča da obstajajo tamponi :)
Odgovori