Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

Mislim, da jih v lekarni ne boš kar tako dobila. Pojdi v dežurno, k svoji splošni zdravnici, v porodnišnico itd., samo pojdi čimprej!!! Mislim, da so to te tabletke tudi KT, samo tiste res močne in ne take kot Logest (z nizko stopnjo hormonov).

@milly, tisto sem mislila tako (da ti ni treba čakat na par dni pred menstruacijo), da če dobiš menstruacijo čez približno 14 dni in ti to ne ustreza, jih lahko začneš takoj jemat, jih jemlješ 1 teden in jo nato dobiš. Izogneš se tistim dnem, ko jo nočeš, pa bi jo drugače imela. Ker meni se zdi težko natančno določit kdaj jo dobiš (če ne jemlješ KT), da začneš par dni prej jemati te tablete. Itak se je pa najboljš obrnit na ginekologa pa že on razloži.
Zadnjič spremenil linnka*, dne 27. Jun. 2007 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Mislim da se Logest ne uporabla za te namene.

Klik! Tuki si mal preberi.

Kok časa je pa že minilo od spolnega odnosa?
Uporabniški avatar
Slatkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Slatkica »

Hmm ... okrog 15 ur ... Hja, najbolje, da se kar k zdravnici odpravim. :?

Hvala punce. :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Slatkica napisal/-a:Hmm ... v lekarni so zastojn? Hjo ... kr bed mi je že gnjavit o tem. :(

jz sm prejšn let na obali mogla dat jurja zanje!

pa glej če maš doma LOGEST tabletke, pol pa vzem te! sej baje, da če se kej tazga zgodi se tut pr teh k jemlemo kontr. tabletke lohka to tko nardi!

edit: aja..sm prebrala na zgornjem linku..piše da le za cilest ap diane35 (te k mam jz)
moraš vzeti dvakrat po 4 tablete hkrati, če pa izbereš Cilest ali Diane-35 pa dvakrat po 3 tablete hkrati.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Torej jest mam pa slednje vprašanje! A mislte da je kej narobe če zej en mesc pavziram in potem ob prvi menstruaciji začnem ponovno takbetke jemat?

To se mi je čisto nenamerno zgodilo, ker sem mislila da mam še eno ploščico tabletk in sem se uštela, 7 dnevni premor mam v četrtek konec, zdravnica je pa šele v ponedeljek dosegljiva!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: okolica ljubljane
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a nefertit »

schpeltza napisal/-a:Torej jest mam pa slednje vprašanje! A mislte da je kej narobe če zej en mesc pavziram in potem ob prvi menstruaciji začnem ponovno takbetke jemat?

To se mi je čisto nenamerno zgodilo, ker sem mislila da mam še eno ploščico tabletk in sem se uštela, 7 dnevni premor mam v četrtek konec, zdravnica je pa šele v ponedeljek dosegljiva!

greš k osebni zdravnici, poveš situacijo in ti bo ziher napisala recept. saj meni ga je vedno!! pri nas se da tudi v lekarni zmeniti, da eno škatlico kupiš, ko pa prineseš recept dobiš namesto 3 škatlic 2 in pa vrenjo denar.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

hm... se bom zglasila v lekarni ke me una itak pozna... pa bom potem prinesla recept!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

aja, a to se da?? a jz usa živčna laufala do ginekologa pa čakala k nora pa v največjem nalivu k mi sploh ne bi blo treba :S krneki
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Mene pa tanov cosmo čist prestrašu...tam piše, da če pozabiš tabletko (do 24ur) da moraš takoj ko se spomniš vzeti 2..jz sm jo zadnjič pozabila in sem glede na navodila Logesta, takoj ko sem se spomnila vzela uno, nato pa normalno nadaljevala z škatlico..Mogoče kdo ve, če je res treba kar dve vzet, če pozabš?
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

^^ ja kokr jst vem je tko, da takoj k se spomneš vzameš uno, k si jo pozabila, naslednjo pa pol ob tisti uri k jih ponavad jemlješ. če si jo pozabla vzet več k 12 ur, morš pol en tedn pa še dodatno zaščitu (npr. kondom) uporablat.

vsaj v mojih navodilih tko piše... :?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

v bistvu je sedaj v cosmotu vse razloženo...tako, da upam, da bo tukaj manj vprašanj tega tipa...ker počasi že začne najedat na vsako stran isto vprašanje...
če jih že jemljete..bodite vsaj toliko odgovorne pa jih ne pozabljajte..
v bistvu v cosmotu je vse črno na belem..najbrž si stvari niso izmislili... :roll:
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

astra_mb napisal/-a:v bistvu v cosmotu je vse črno na belem..najbrž si stvari niso izmislili... :roll:

Hm..ja ne vem..glede pozabljanja tablet so nekako drgač razložili, kokr je napisano v navodilih vsakih tablet..Bo že :wink:
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a papaya »

Glede pozabljanja je odvisno pač ktere tabletke imaš. In se ravnaj po pravilih, ki jih najdeš pri svojih tabletkah, in ne kar piše v cosmotu.. Ker je malo različno za različne tabletke.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

za to pa so potem navodila...in vem, da na vsakih piše...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

BLUBABY napisal/-a:Mene pa tanov cosmo čist prestrašu...tam piše, da če pozabiš tabletko (do 24ur) da moraš takoj ko se spomniš vzeti 2..jz sm jo zadnjič pozabila in sem glede na navodila Logesta, takoj ko sem se spomnila vzela uno, nato pa normalno nadaljevala z škatlico..Mogoče kdo ve, če je res treba kar dve vzet, če pozabš?

Kot so ti že nekatere povedale, bistvena so navodila, ki pašejo k tvojim tabletkam.
Če imaš Logest, je stvar taka: pozabljeno tabletko moraš vzet takoj, ko se spomneš, čeprav bi morala zato vzet dve naenkrat. Kar pomeni, da če jemlješ tabletke vsak večer ob 21h in eno pozabiš in se šele naslednji dan ob 21h spomneš, da si jo pozabila, vzameš 2 naenkrat (tisto, ki si jo pozabila in tisto, ki je na rednem urniku). Nikakor pozabljene tabletke ne smeš pustiti v tablici. Če pa si se ti ob 16h ali ob 18h (...) spomnila, da si jo pozabila, si jo najbrž vzela in potem nadaljevala redno ob 21h? Te to muči?

Bistvo: ali boš vzela dve naenkrat ali eno je odvisno samo od tega, kdaj se spomneš, da si jo pozabila in na to cilja tudi Cosmo. Kaj bolj jasno zdaj?
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Zaklenjeno