Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ja, garant te čakajo knjige. no, mi mamo še na osnovnem poezijo za višjega. don't ask :roll:
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a DOra. »

ce mas ang. na osnovnem nivoju splosne mature..dobis eno vprasanje - knjige sigurno...siccer pa je bol ali manj na izi...ni nekih podrobnosti,..vsaj jaz nisn slisala, da bi ble: (dans sn mela anglo):

-sport (narisan je bil kosarkar) te sma tu v debato pali
-education (kolk je pomembna pa ce lahko uspes tud brez izobrazbe itd)
-christoferova pot v london (opises pa strah pa vse kaj je pac dozivljal)..nic zakoplicirano...
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

a ma kera kako fajn obnovo od knjig?
k sm že dost pozabla :(
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
Uporabniški avatar
DOra.
Debatorica
Debatorica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a DOra. »

na netu si lahko poisces..obe obnovi sta gor dani..sn vidla, kr so jih dans meli v solo zravn... :D
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

ej Anxious js mam tut višji nivo pr mti,pa bi te zarad bolšga občutka prosila če lohk napišeš uprašanja.. :) mau za predstavo.. k mam u soboto,pa knigo z odgovori sm šla že skos,sam mam občutk d si nism kej velik zapovnla.. :?
hvala ti :wink:
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

A obstaja pr splošni maturi pri slovenščini kako pravilo, da se listki ki jih je nekdo izvlekel izločijo in se ne morjo ponovit pri naslednjih, tud če nima isti dan? Naša profesorca nam je vse skupi nekam lčudno razložila, pa bi blo res lepo vedt :)
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

listki se izločajo...pol k jih pa ostane sam še 5 se jih pa vrne...neki tazga..tko da je ful dobr če slediš kaj so mel tisti pred tabo [da se slučajn ne učiš preveč :)]
I Just Like Being Imperfect!!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

Jst mam pa jutri slovenščino, te solate je tolk, ful mam slabo vest pa občutek da nič ne znam, bojim se ful :buhu: Danes bom samo še obnove brala da ne bom jutri čist zamrznila, obdobja se moram še fajn spiflat...obuppp. Upam da se bo prfoksa res držala tistih vprašanj, katera nam je dala da bodo na ustnem delu...ker če se ne bo... :motz: ...bom h u d a!
Drugač so pa naši danes meli matematiko, pa ful jamrajo da jim je šlo slabo, baje da je prfoksa ful norca delala iz tistih ki niso imeli pojma...No, to govorijo res tisti,ki tut drugač niso imeli pojma, tko da sam bog ve kaj je res na tem :D
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

Ja, ni problema. Sam pač ni se mi dal, če ne bi nobena rabla :wink:
Drugač pa ne sekiri se. Js pol stvari al pa še več niti prebrala nisem pa mi je šlo dokaj fajn z izjemo drugega vpr. Pa še smejal smo se k nism mela pojma haha. Pa je reku na konc da nisem glih blestela ampak da tut ni tko slabo kot sem rekla da znam. Učila sem se pa tko sam učer popoldne.

Ammm listek je bil 26.

1. Koti v trikotniku, zunanji, notranji, kolk je njihova vsota in za dokazat da je vsota notranjih kotov pač tolk kot je :D . Zraven je bla e čist uizi naloga: alfa= 40°, beta`= 130°.....kolk je gama

2. Izpelji formulo za polovične kote in natančno izračunaj: sin22,5°

3. Permutacije s ponavljanjem in brez ponavljanja.....pač kaj je to, kolk jih je
Pa primera: kolk permutacij iz črk besede USPEH in JUHUHU

To je to, pa usaj men so ful pomagal in sm bla čist sproščena čeprov nism mela pojma tko da bo šlo :wink: .

Moj sošolc je mel isti listek kot freaky.

Pol pa še en listek je bil:
1. injektivna, surjektivna funkcija....pač kaj je to pa še nek primer
2. Kaj so stacionarne točke....pa nek primer za zračunat ekstrem (ne vem al maksimum, minimum,...)
3. Kompleksna števila ( a veš tisto ko maš v knjigi za višji k maš zadnje vpr. pri kompleksnih mislm da....neki za narisat.) Pa še neki uizi primer za narisat.

Jooo k bi js ta listek dobila bi dobila 20% sigurn. Vso srečo drugač
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

ok,mogoče neumn uprašanje,sam usen: naša prfoksa za slovo uči 2 razreda (od 8ih), pa iz drugega razreda jih ima polovica danes,polovica jutri, iz našega razreda jih ima pa polovica jutri,polovica nas ima pa v torek. A to poj pomen da bojo dobil dons use listke na razpolago,k jih bo jutr zmankal,bojo spet use dobil,pa poj pr nm v tork isto,al... upam d nism preveč zakomplicirala :oops: hvala :)

pa hvala ti Anxious :wink:
Zadnjič spremenil Anja89, dne 21. Jun. 2007 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

Baje sta pri slovi dva kompleta vprašanj in bo drug teden use drugač. Sicer ne vem kok je to res, k pol se noben ne bi učil tisto kar je blo ta teden haha
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Lizzyka* napisal/-a:listki se izločajo...pol k jih pa ostane sam še 5 se jih pa vrne...neki tazga..tko da je ful dobr če slediš kaj so mel tisti pred tabo [da se slučajn ne učiš preveč :)]

A mogoče še veš kolk listov je v kompletu, da vidim če jih bodo nazaj vračali? Drugače lahko izpustim 20 del, ki so jih naši že imeli :D
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

mislm da jih je 35
joj sam d se n boš zdj zafrknla..jst sm to tko razumela..pa tut pr ns ni noben dobu isto...tko da..pomoje je tko no...držim pesti ker vem da je slova mučenje..
I Just Like Being Imperfect!!
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Slova je bla kul .. Sicer sem se učila sam neki čez noč, pa mi ni ratal nič od 4. letnika pogledat. Sam sem si prov rekla v glavi, eh, ma dej, bom mela srečo pa potegnla en kul listek pa bo (bla neki über optimist zjutri) .. And it worked, dobila Petrarco (61. sonet) pa evropsko romantiko. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

^ ^ Js isto za mato haha. Sam da mi ni šlo toook dobr :D

Jutr pa angla. Sploh ne vem če bi se učila razen pesmic......
Zaklenjeno