Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
~Mishka~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Mishka~ »

A kera ve kako nej bi zgledale to vprasanje k mas pesem (angla - VR)? A to mors prebrat pesem pa jo potem razlozit al kako?

Pa ce ma kera ksne zapiske na compu o teh pesmcah (razlaga) bi se priporocila :wink:
Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ..aNia*. »

še eno vprašanje (firbc me matra): A ma umetnostna zgodovina tud ustnga? :eek:
Don''t care what people say, just follow your own way...
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

..aNia*. napisal/-a:še eno vprašanje (firbc me matra): A ma umetnostna zgodovina tud ustnga? :eek:

ma ja...kokr jst vem
I Just Like Being Imperfect!!
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

~Mishka~ napisal/-a:A kera ve kako nej bi zgledale to vprasanje k mas pesem (angla - VR)? A to mors prebrat pesem pa jo potem razlozit al kako?

Pomoje morš sam interpretirat? Ne vem no. Čeprov ne bi blo slabo tut prebrat hehe.
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a iziris »

ja, uzg ima ustnega in je vredn 30%.. 7% pa je vredna seminarska:)
Love rules the court, the camp, the grove and men below, and saints above; For love is heaven and heaven is love. Sir Walter Scott
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

**SiMoN@** napisal/-a:JE mela že katera slovo na POM? jst se učim ku zmešana, mam v petek, pa je tega tolk preveč...do zdej sem predelala dvoje stezice+zapiski, pa še na polovici nisem :roll: Če je katera mela, nej kako vprašanje pove :D

Drugač sem pa do zdej mela zagovor v soboto,in mi je šu perfektno dober, povedala sem svoje, vprašanj nisem dobila, prfoksa iz komisije mi je tko lepo požmignla, tku da mislm da bo fajn :D

Js sm imela v soboto, 9.6. slovo. Dobila sem pa Krst pri Savici. Najprej sem mogla prebrat pesem (odlomek) in povedat obnovo. Drug del je bil slovnica. Sem imela precej u izi. Opredelit sem mogla kam spada besedilo, poiskat števnike, najdt eno napako v besedilu, povedat značilnosti tega besedila (bilo je obvestilo). To je blo pa vse.

Nič pretresljivega no. Vsaj zame ne, ker sem res znala Krst. Slovnica je bla pa tut smešno lahka.

V četrtek mam še zagovor, v petek pa angleščino.

A ma mogoče kdo kaj sestavljeno za angleščino?
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

iziris napisal/-a:ja, uzg ima ustnega in je vredn 30%.. 7% pa je vredna seminarska:)

Nope, ni tak :)

Seminarska je vredna 10% (vendar je možnih 7 pik, ki se pretvorijo v 10% - če seveda dosežeš vse pike, sicer je % logično manj), pisni del je vreden 60%, ustni del pa 30%.

Ma kdo UZG na maturi?
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

UZG ma ustno? aja? Uf sploh nisem vedla

Drugač pa pr slovi je slovnica možna sam pri 3. vprašanju ane? Pa še to ne nujno
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

cotkica napisal/-a:
V četrtek mam še zagovor, v petek pa angleščino.

Kakšen zagovor to?
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Anxious napisal/-a:UZG ma ustno? aja? Uf sploh nisem vedla

Drugač pa pr slovi je slovnica možna sam pri 3. vprašanju ane? Pa še to ne nujno

Naj bi blo tak ja :)
~Mishka~
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ~Mishka~ »

Anxious napisal/-a:
~Mishka~ napisal/-a:A kera ve kako nej bi zgledale to vprasanje k mas pesem (angla - VR)? A to mors prebrat pesem pa jo potem razlozit al kako?

Pomoje morš sam interpretirat? Ne vem no. Čeprov ne bi blo slabo tut prebrat hehe.

No ja, kukr sm si jz zdele prvic pogledala tele pesmce jih rajs nebi brala :P
Kok jih pa je sploh??? K jz mam sam 3 :?
Even though you’re love is gone,
Even though it’s said and done,
You’re still the only one,
It’s all for you...
iziris
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a iziris »

sem se zašuštrala pr tistih 7 pikah .. in 10%.. :)
drugač jo imam pa js.. uzg na maturi :D
Love rules the court, the camp, the grove and men below, and saints above; For love is heaven and heaven is love. Sir Walter Scott
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

cotkica napisal/-a:Js sm imela v soboto, 9.6. slovo. Dobila sem pa Krst pri Savici. Najprej sem mogla prebrat pesem (odlomek) in povedat obnovo. Drug del je bil slovnica. Sem imela precej u izi. Opredelit sem mogla kam spada besedilo, poiskat števnike, najdt eno napako v besedilu, povedat značilnosti tega besedila (bilo je obvestilo). To je blo pa vse.

Nič pretresljivega no. Vsaj zame ne, ker sem res znala Krst. Slovnica je bla pa tut smešno lahka.

Si imela kej podobna vprašanja tem(take nam je naša prfoksa dala:

1. Glasno preberite odlomek
2. Kakšna je zunanja zgradba epske pesnitve?
3. Označite Črtomirja v odnosu do svojih tovarišev in v odnosu do Bogomile. Razložite Črtomirovo resignacijo.
4. Kaj je tema Uvoda in Krsta? V Uvodu in Krstu poiščite vrh dogajanja. Kako imenujemo tako stopnjevalno dogajanje? Kakšno je sporočilo epa?
5. Označite dobo romantike na Slovenskem!

Men so tale naša vprašanja k nam jih je dala čit nekam mim usekana :roll: Za slovnico nam je pa čist drgač oblubljala kokr vam. Nam je oblubila odvisnike, priredja, podredja, s-strukture, nč ni pa rela o tem, da bi mel kako besedilo za "obdelovat" :D
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

~Mishka~ napisal/-a:
Anxious napisal/-a:

No ja, kukr sm si jz zdele prvic pogledala tele pesmce jih rajs nebi brala :P
Kok jih pa je sploh??? K jz mam sam 3 :?

5 :)

Povej kere maš pa ti povem kere so še zravn
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Joj, jaz pa POM kar malo kar se slovenščine tiče zavidam, ker imajo/imate vsaj po primerjavi knjig slovenščina na maturi še enkrat manj snovi... Mi imamo 280 strani med tem ko POM 140.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
Zaklenjeno