Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
candy girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: candy shop

Neprebrana objava Napisal/-a candy girl »

Js mam uprašanje, zdej jemlem kontracepcijske pa mam cez 1 tedn menstro pa bi rada mela par dni prej menstro kt ponavadi.. a se to da? al se da samo da se jo prestav na kasnej?
I hope life isn't a joke, because I don't get it!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Js sm parkrat nehala prej jemat, da sm jo prej dobila. Brez problema. :) :)
candy girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: candy shop

Neprebrana objava Napisal/-a candy girl »

aja pol je uredu to? k nism čist prepričana če je da ni kej zaščita zmanšana pa nevem kolk hitr nej bi jo sploh dobila..
I hope life isn't a joke, because I don't get it!
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

Kika napisal/-a:
LaBonita napisal/-a:kok pa mislite da se mora narediti premor med jemanjem tabletk? jaz recimo sem nameravala 3 mesece...a mislite da je dovolj da se telo prečisti?? ali je potrebno več?
:gruebel:

ja lej, nared premor, pol boš pa itak sproti vidla koko se boš počutla in če ti bo preveč nadležno brez. mislm, ne vem, a se ne morš to sprot odločt?! brezveze kompliciraš neki blazno že zdej...

res pa je, da je bol, da je premor daljši, da se res spucaš. ampak da pa zdej rešč, da ga boš mela pa točno 4 mesce se mi zdi pa mal hecno, no...

v bistvu sem mislila dat skozi 4 menstruacije po naravni poti, potem ko bi dobila 5. menstruacijo pa bi začela jemat nazaj KT...nevem lahko bi bilo tudi več kot 4 mesece...
-matea-
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a -matea- »

Sm ravno začela z jemanjem KT, pa me zanima če je zaščita skos enaka (tud un tedn ko nej bi bla skos menstra-premor tabletk)? mogoč mal smešno prašanje sam prašat ni greh :oops: Pa zj ko berem ko pišete da ste se zredile.. me je kr mal groza, js neeebi :roll: LP
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Ja tudi med pavzo ostaja zaščita enaka. Pa ni nujno da se zrediš zaradi tabletk.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

candy girl napisal/-a:aja pol je uredu to? k nism čist prepričana če je da ni kej zaščita zmanšana pa nevem kolk hitr nej bi jo sploh dobila..

Ja tle za zaščito nism šur. Js sm dodatno uporablala k sm tko nardila rajš... al pa nism pustila da vame pride.
vis_maior
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a vis_maior »

Hej punce!

Leto in pol imam tabletke Diane 35, ki naj bi bile ful močne. Nimam opaznejših stranskih učinkov, razen malo več celulita in pa ratala sem precej...hm kak naj to povem...recimo tečna oseba. vse mi gre na živce, takoj znorim itd. pa še en pozitivni učinek...joške so mi kar precej zrasle.

zdej bi pa rada (predvsem zaradi počutja) zamenjala tabletke in šla na Yarina. mislite da ima to lahko kake negativne učinke (glede na to, da diane precej dobro prenašam)? ima katera izkušnje z Yarino? kaj pa Yasminelle?

Hvala!
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Mislim da imajo tako Yarina, kot Yasminelle malo drugačne hormone, kot ostale tabletke. Če bi rada menjala, pomoje ne bi smel biti problem, samo z ginekologinjo se zmen.

Glede počutja pa ne moreš vedet. Jst sem včasih jemala Minulet in sem mela močne migrene. Potem sem dobila Yarino in se situacija ni bistveno spremenila, kljub temu, da naj ne bi zadrževale tuk vode v telesu... No zdej sem brez vsega in se še najboljš počutim.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

mene pa zanima nekej, če jemlješ tabletke neke xy firme, pa ti potem ginekolog predpiše druge tabletke, a morš pol začet s tadrugimi tko kot s prvimi v prvo(prvi dan menstruacije) al jih naprej jemlješ, kokr d bi ble iste(po premoru) :D ok sj vem d je ful smešn vprašane ampak tega pač še nikjer nism zasledila pa me zanima
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Verjetno ti ginekolog pove a ne? Drugač pa mislim, da jih začneš jemat naprej, kot da ni bilo nič. Normalno po pavzi.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

ma ne sj lih to je k ginekologa ne morm prašat, ker tele k jih bom zdle jemala niso na recept :oops: zto sm se pa tle pozanimala

hvala za odgovor :D
cejlon
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cejlon »

Normalno po enotedenski pavzi začneš jemati nove tabletke ... Bi pa na tvojem mestu pazila na kontracepcijo, vsaj prvi teden pri novih tabletkah, you never know kako se telo odzove ...

LP
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Kire tabletke pa niso na recept? :? Prvič slišim.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

ok hvala ti, sj tko glede zaščite sm se zdj odločla pač it na tabletke zto k mi je to bolš... ne da niso na recept :D kompliciran pač, tele k jih mam zdle so yarina, pol pa ne vem kva mi bo dau ginekolog
Zaklenjeno