Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Okrogla:) napisal/-a: novo vprašanje

vem da ste že 1000x govorile o tem....sam me res grabi panika, ker je pač to moja 1. škatlica tabletk v lajfu....

torej...jemljem yasminelle...imam še 4 tabletke do konca škatlice...do zdej je blo vse lepo in prov...dons sm pa opazla pač tak izcedek...tak belo prozorn...PLUS poleg je blo mal krvi...tko mal rdeče je blo....zj ne vem kaj naj bi to pomenilo...fora je v tem ker seksam brez kondoma in me zj panika, da tabletke ne delujejo :?

naj me kdo pomiri, prosim :( k zj med izpiti si res ne smem privoščit takšne distrakcije :( :(

hvala :*

Brez skrbi, sj na začetku smo ble use (al pa vsaj večina) mau panične :D k sam razmišlaš, kaj če ne bo menstruacije, pa polno enih "simptomov" nosečnosti maš pa take fore... :) ampak boš vidla čez neki časa se naučiš tabletkam čist zaupat...ta blaga krvavitev je pa posledica prilagajanja telesa na hormone, ki jih jemleš - sj mensezdi d piše celo v navodilih za yasminelle (za logest zihr piše) d lahko pride v prvih mescih do izcedkov - tko d res brez skrbi...lah te še pomirim d jemlm tabletke dobre 2 leti - trenutno yasminelle pa sm zelo zadovolna...
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Zoey »

amital napisal/-a:aja, no tega pa nism vedla :) drugač pa ti ustrezajo?

ja,jaz sem čist zadovoljna.zredila se nisem nič (ok,mogoče kakšna kila,pa na joških se mal pozna :D ),drugače mi pa ustrezajo. :)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

sem bila danes pri enem ruskem zdravniku, pč imam neke zdravstvene težave in ko sem mu povedala da sem na tabletkah je čist znoru, da sploh nima smisla da me zdrav če se sama uničujem pa take. mi je povedu da s tabletkam uničujem lastne hormone, da povzročajo neplodnost, raka itd...da ginekologi samo filajo s tabletami pa nič ne povejo za posledice itd..zmer sm misla da če po celem svetu punce jemlejo tabletke, pa če ti lastni zdravniki to predpišejo da pol že ne more bit tok grozn sam me je ta prov mal prestrašu dons
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

ja to bo kr držalo. pa še veliko drugih sitnosti povzročajo. tko da jst jih bom nehala jemat. sam sm psihično odvisna.

sam ker pol bo problem, kje dobit tipa, ki si bo hotu kondom dat gor. ker večinoma seksajo res brez nobene zaščite, pa kr z nekimi x. ne vem.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

^^ tko da pol valda zahtevaš kondom?! mislm, jst ne bi s kr enim seksala, ko mi pove, da hoče brez kondoma, brez kondoma. ni šans... se cenim mal preveč za to :D
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

fora je v tem, da noben niti ne nosi kondomov s sabo. tipi so tako neodgovorni, ker itak večino splonih bolezni oni samo prenašajo in ne nosijo nobenih posledic, ženske pa zbolijo hujše.
mene tud noben ne vpraša če sm na tabletah... sam hop kalop na seks. itak nobenga ne zanima če bom jst pol mogla delat splav.
prav jezna sm. ne vem zakaj so tipi taki kreteni.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

da ne omenjamo tega, da sokoncomi dragi... ce sexas po 2x na dan, 21x2 = 42 .... to je ze kr velik denarja..... nevem točn kok so kondomi ampak na let je to kr velika vsota.
Jz mislim, da tabletke res niso tok škodljive kukr te je un nasral, mislm, valda da niso čist brez enih stranskih učinkov, sam če je tok žensk zanosilo pa jih je je malo, pol pa ni vrag da tud me nebomo enkrat no....... panika se mi zdi odveč.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ma lej, če je tip tako beden, da niti kondomov ne more kupit, da bi te lahko varno pofukal, pol je vreden edino da pljuniš nanj....

meni se zdijo kontracepcijske zelo škodljive, res pa da ene nimajo problemov z njimi....
petka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a petka »

Hej!

A se je kateri izmed vas po letu uporabljanja KT pojavila potovalna slabost (ponavad zjutri, da ti gre ful na bruhanje, ne glede na to kaj poješ)?
to je samo moje ponižno mnenje:)
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

meni ne.... v bistvu jz nimam nekih stranskih učinkov, zredila sem se, sam nvem če je to od tega...

jz mam tud eno vprašanje... porabila sem že 2 škatlici in zdaj ko imam menstruacijo je še vedno ful močna, čeprav naj bi se ti po tabletkah ful zmanjšala... po kolkem času naj bi se to uredil, če se bo? :? al bi mogla zamenjat tabletke?
ste imele ve že takoj po prvi škatlici že ful manj močno?
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Zoey »

tanika* napisal/-a:sem bila danes pri enem ruskem zdravniku, pč imam neke zdravstvene težave in ko sem mu povedala da sem na tabletkah je čist znoru, da sploh nima smisla da me zdrav če se sama uničujem pa take. mi je povedu da s tabletkam uničujem lastne hormone, da povzročajo neplodnost, raka itd...da ginekologi samo filajo s tabletami pa nič ne povejo za posledice itd..zmer sm misla da če po celem svetu punce jemlejo tabletke, pa če ti lastni zdravniki to predpišejo da pol že ne more bit tok grozn sam me je ta prov mal prestrašu dons

Ja seveda,vsem ginekologom je cilj,da bi blo čim več obolelih in neplodnih žensk :roll:
To bi veljalo za prve kontracepcijske tabletke,ki so vsebovale neprimerljivo več hormonov kot te danes. Današnje tabletke jih vsebujejo bistveno manj,zaradi reverzibilnosti pa plodnost ni ogrožena!
Imajo pa tud pozitivne posledice,ki si ji lahko preberete v navodilih za uporabo :!:
Večja previdnost je pa potrebna pri tistih,ki imajo kakršnokoli osnovo obolenja (predvsem bolezni srca in ožilja),pri kadilkah in starejših od 35 let.
Verjamem, da je vse to bilo v temi že povedano vendar sem morala še enkrat napisati,saj se mi zdi še mišlenje moje babice bolj realno in nezaostalo s časom,kot tole.

Nadine napisal/-a:jz mam tud eno vprašanje... porabila sem že 2 škatlici in zdaj ko imam menstruacijo je še vedno ful močna, čeprav naj bi se ti po tabletkah ful zmanjšala... po kolkem času naj bi se to uredil, če se bo? :? al bi mogla zamenjat tabletke?
ste imele ve že takoj po prvi škatlici že ful manj močno?

Jaz sem tudi imela nekaj časa močnejšo,kot pred jemanjem (mislim,da prve tri škatlice),sam se mi je vse uredilo in imam zdaj manj močno. :wink:
Zadnjič spremenil Zoey, dne 10. Jun. 2007 8:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

bolečine ob menstri so nehale že pri 2. škatlici, zmanjšanje krvavitve pa tam po ene 3-4 mesecih. tk da mislim, da se bo uredilo to samo od sebe
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a any_any »

Ve katera ce tudi tablete proti alergijam (Flonidan) zmanjsujejo kej delovanje KT?
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

amital napisal/-a:ma katera izkušnje z lindynette 20? meni jih je dans gin.predpiso, pa sploh prvič slišim za njih?

ja tud jst sm debelo pogledala k sm jih dobila kr nism še nikoli slišala zanje. no, zdej končujem tretjo tabljico...zredila se nism (mogoče imam malce večji apetit ampak se nadzorujem), se pa zato zdej zadnje dneve počutm res grozno (ma ne bom krivila tabletk)...pred dvema tednoma sem tri dni zaporedoma 5min jokala 5min smejala, iz ene skrajnosti v drugo, bla sm živčna, sitna...res en tak grozn filing d če nebi mela razumevajočga tipa bi se mi že zmešalo. :) no, ma zdej je že boljše...
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

no meni se pa zdi da mam zaj po tabletah kar full bolečine ko mam menst. na začetku jih nisem mela...zaj jem tablete že kakih 8 mesecev..
no res pa je da mam pol menst. krajšo....sam bol bolečo..
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Zaklenjeno