Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
ZEAST
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ZEAST »

muffin napisal/-a:Ampak res bom popenla! :x Tabletke jem naprej, menstra je pa še zmer kr tuki (sicr u velik bolj blagi obliki), k da mam premor. :evil:
Jz ne vem kako gre, ce si prestavlas menstro, ker tega se nism pocela, sam jz sm pr prejsnjih tabletkah (Logest) mela menstro, tko cist sibko, se par dni po tem k naj bi mela konc pa par dni predn bi jo mogla sploh dobit. Sm vprasala ginekologinjo kaj nj bi to blo pa je rekla, da so tabletke presvoh in mi jih je zarad tega zamenala.

Kako je pa, ce si prestavlas cikl pa res ne vem, ampak sm se najprej na to spomnla. Kok casa pa ze jemles tabletke?
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Ma KT jemlem že ene 4 leta prbližn, sam sm zdej začela jest komi drugo škatlco novih (prešaltala sm iz Logest na Yasminelle). Zdej sm si prvič prestaula mesntro zarad morja, k drgač ne gre, pa jo bom očitno sam 2x fasala, ne pa prestaula :roll:
Je pa res, da sm mela lan polet 1x in edinkrat tko ene 2tedna skor usak dan fleke na gatkah in sm šla do ginekologinje in mi je pač rekla, da obstaja možnost, da so (takrt še Logest) prešvoh zame :? Zdej mam pa te Yasminelle...sicr se mi zdi, da se po njih bolš počutm, sam spolnega poželenja pa niti ni nazaj (mogoče je mejčkn bolš) in to me ful mot. Pa upam, da niso prešvoh, kr ne bi rada zanosila :eekk:

A je možn, da bi mi kšne bolj močne KT "prnesle" nazaj željo po seksu - kaj je to odvisn od količine al vrste hormonov, k jih zaužije ženska?
Uporabniški avatar
ZEAST
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ZEAST »

Ja men k je ginekologinja zamenala tabletke, sm jo pac vprasala, ce majo tabletke z vec hormoni pol tut vecje posledice. Je rekla, da to nima nobene veze ane in da tabletke na vsazag drgac vplivajo. Ker jz k sm bla na Logest, sm bla obup, totalno depresivna, cist drug clovk in me je blo ful strah, da ce bom mela mocnejse tabletke, da bom se bl depresivna. No pac mi jih je mogla zamenat ze sam zarad tega, ker so ble presvoh. Zdej mam Femoden in sm kr zadovolna. U bistvu ni skor nobenih stranskih ucinkov, razn custveni izpadi tocno 2. al pa treti dan po zacetku nove tablce.

Se prav, ce sklepam po tem kar mi je ginekologinja rekla, pol bi blo cist mozn, da pr ksnih drugih tabletkah, ne bi mela suhe noznice. Recimo jz sm mela pr Logest ful velk apetit, skoz skoz, pr teh se pa spet lah kontroliram in cist normalno jem. Pac pomembn je to, da hormoni v tabletkah ustrezajo hormonom v tvojem telesu, ce jih je premal ni kul, ce jih je prevc tut ni. Ampak kar je za ksno punco prevec, ni nujno, da je tut zate in obratno.

Matr sm zakomplicirala :D ok bom zdej raj tih :P
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

muffin napisal/-a:A je možn, da bi mi kšne bolj močne KT "prnesle" nazaj željo po seksu - kaj je to odvisn od količine al vrste hormonov, k jih zaužije ženska?

Po moje ravno to težko 'prnesejo nazaj', ker vse delajo po principu- ni ovulacije ni zanositve. zdej pa če ni ovulacije- ni libida oz. želje po seksu. vsaj tko si jst to razlagam :)
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

muffin napisal/-a:A je možn, da bi mi kšne bolj močne KT "prnesle" nazaj željo po seksu - kaj je to odvisn od količine al vrste hormonov, k jih zaužije ženska?

Hmmm ... jst sm prej jedla logest kar precej časa (okoli 4 leta) ... pol sem zamenjala in šla na Yasminelle (mam jih okoli 4 mesece)
K sem mela logest mi je moj libido po nekaj časa res čist padu ... zdej pa opažam, da se mi vrača :D (no mogoče si pa tut samo želim, da bi bilo tako :P ) ... vsekakor se sedaj bolje počutim :gut:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Jst sm mela tud najprej Logest pa so mi ble prešvoh. Zdej mam pa že eno leto Femoden in je super. Počutm se uredu, želja po spolnosti se mi je kvečjemu povečala pa še shujšala sm 5kg. No ne vem če lih zarad tabletk, mogoče zarad želje po sexu :D !
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Ma sej js kr sumim, da so prešvoh. Kr sm mela že lan pr Logestih enkrat vmesno krvavitev (in to po ca.3h letih jemanja :? ). Zdele pojem še tele dve do konca, vmes 1x pa h ginekologinji povedat kaj je narobe. Nočm jest tabletk, k mi ne nucajo, pa me ne zavarujejo pred nosečnostjo pa še plačvat jih morm. :evil:
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Plačuješ jih? Ojoj, to pa verjetno kr drago pride čez celo leto... :?
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

hey!
mene pa zanima...če zadne tablete nisem pojedla...recimo v sredo...pol v soboto bi mogla dobit menstruacijo..kaj če sem zadno tableto pozabla pol dobim menstruacijo normalno?...kaj pa če mam odnose tisti dan(sobota)?
..
no zanima me pač...ker piše da kao zadne pa prve tablete ne smeš zamudit
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Zoey
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Zoey »

Mislim,da zadnje tabletke ne smeš zamuditi ravno zaradi tega da si ne zmešaš mentruacije. :?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:hey!
mene pa zanima...če zadne tablete nisem pojedla...recimo v sredo...pol v soboto bi mogla dobit menstruacijo..kaj če sem zadno tableto pozabla pol dobim menstruacijo normalno?...kaj pa če mam odnose tisti dan(sobota)?
..
no zanima me pač...ker piše da kao zadne pa prve tablete ne smeš zamudit

Pr men u navodilih pa piše,da če pač pozabiš zadnjo je ne uzameš in nardiš premor,potem jih pa naprej jemleš kot ponavadi.
muffin
Kofetarica
Kofetarica

^^Posledično se ti s tem menstra za 1 dan nazaj/prej prestav-vsaj, če maš čist točno. Drgač pa baje za ta primer ni panike. :wink:

Lejla, plačujem zdele Yasminelle, ne Logest. Zato pa pravm, da sumim, da so mi Yasminelle prešvoh, k sm mela pa 1x vmesno krvavitev že pr Logestih (k majo vseen mejčkn več hormonov v seb kt pa Yasminelle).
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

@muffin: jst sem zdj tud prešaltala z logest na yasminelle. Pa če si zdj komi začela z drugo škatlico, pomoje boljš da še mal počakaš. Ker men je ginekologinja rekla, da mi jih zdj da za 3 mesece, pa bova poj vidle če je kj razlike. In po prvi škatlici sem mela take bolečine pa ful močno menstro, da sem mislila, da me bo konc. Ampak so tabletke pač mal drugač sestavljene, in se more telo navadt na nove. Jst sem prej mela 4 leta logest, zdj sem pa začela s tretjo škatlico yasminelle. In zdj po drugi škatlici sem dobila menstruacijo točno tko kot pr logest, pa mela sem jo samo 3 dni pa še to dost šibko. Se pa precej bolje počutim zdj, kot pa prej z logestom. Tko da moj nasvet, pojej najprej tri škatlice, poj boš pa vidla, če bo kj razlike. Vmesne krvavitve po prvi škatlici so pa verjetn zato, ker se ti telo še navaja na nove odmerke hormonov.
muffin
Kofetarica
Kofetarica

^^Noben me ne razume :D
Nimam vmesne krvavitve. Zdele bi js mogla met normalno menstro, ampak ker po prvi škatlci Yasminelle nism nrdila premora (jih jem naprej-prestaulam m za 2tedna), je ne bi smela dobit, pa jo kr mam. :evil:
Zato mi je sumliv. K drgač štekam uno z navajanjem na nove KT, sam tole me je pa kr mau zmedl :? Ah ja.... :roll:
Tr|n|ty
Debatorica
Debatorica
Kraj: soncna dolina

Neprebrana objava Napisal/-a Tr|n|ty »

muffin napisal/-a:^^Noben me ne razume :D
Nimam vmesne krvavitve. Zdele bi js mogla met normalno menstro, ampak ker po prvi škatlci Yasminelle nism nrdila premora (jih jem naprej-prestaulam m za 2tedna), je ne bi smela dobit, pa jo kr mam. :evil:
Zato mi je sumliv. K drgač štekam uno z navajanjem na nove KT, sam tole me je pa kr mau zmedl :? Ah ja.... :roll:

Ej to je čist možno veš. Sem brala v navodilih pa tudi ginekologinja mi je rekla, da tudi, če prestaviš, lahko dobiš umes "vmesno krvavitev". Tko da brez panike, čeprou verjamem, da je bedno, glede na to, da si prestaviš ravno zato, da ne bi mel :)
Zaklenjeno