Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

aja mene zanima še to kolk tem se boste navadle pr soci? najbrš se ne boste čist vseh učile. ali pač? kolk jih nameravate spustit?
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

Jz bom 2 spustla.. Tam na koncu une, kjer je velik teoretikov :D
Če mam pa res tako srečno da sta lih ti 2.. Sm pa res srečko :lach:
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

jaz bom najbrž tudi 2 - kakovost življenja vsekakor, ker je kar ena in mi gre na živce in je čist brez pomena :evil: pa najbrž ekologijo - če bo časa zmanjkal.
to infinity and beyond!
andr3ya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a andr3ya »

little bee napisal/-a:aja mene zanima še to kolk tem se boste navadle pr soci? najbrš se ne boste čist vseh učile. ali pač? kolk jih nameravate spustit?

Jst mam občutek da bom modernizacijo spustila pa mogoče ekologijo če se mi ne bo dal prebrat :D

Zdej ko smo pisal angleščino pa slovenščino sm ugotovila da se da maturo lažje plonkat kot kterkol drug test...Itak profesorji ne smejo šetat po razredu, k se loh prtožš...tko da če maš srečo in sediš bolj zadi + da maš kkšne flegma prfokse (pr slovi je pr nas ena prfoksa brala Lady druga pa tko čudno bla sklonjena za torbo...pomoje je spala :lol:)...noben ne opaz.

Sam ne vem če si upam :D
Uporabniški avatar
little bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a little bee »

punce sam se mi zdi da se vam ekologije ne splača spuščat k ni tok obsežna tema pa tud preveč zahtevna ni. mislm jst vam sam svetujem. :D
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

pa ekologija je še zlo aktualna, glede na to kaj se zdej po svetu dogaja - vsaj za esej je primerna. modernizacija pa prav tako.jaz prej ne bi spuščala kakovosti življenja.
trenutno sem pri religiji, to pomen da mam še veeliiiiiiiiik dela......
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Jaz sem pri seminarski dobila 24, pa ni slabo, samo sem se res potrudla, pa sem vidla ene par iz sosednejga klasa, pa so vse dobile 25(pa so ble slabše od moje) sam zato k majo eno mlado mentorco, k je ful popustljiva in neizkušena.

Psihologija pa že nekaj znam sam bo treba še kar malo pogledat...
kere teme mislte da bojo?
Po momejm bo kak Freud/Jung... Upam, da ne bo Piageta al pa kakšne zgradbe inteligentnosti :D
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

ja js pa ne bi spuščala modernizacije ;) zato ker je bila še v skor vsaki maturi med eseji. ekologija pa ni bla tok pogosta. glede kakovosti pa :bljah: sej se kar pojavlja, ampak meni je res grozna tema, pa še z ničimer se ne povezuje tko da...niti odprla je ne bom.
od vseh tem sta samo ti dve (ekologija in kakovost) res primerni za izpustit, ker se na nič drugega ne navezujeta. vse ostale so povezane med sabo in zato pomembne. teorije so pa sploh pomembne ;)
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

Ej neki mi povejte.. Kak je s temi procenti..
Recim da mam zdej 23 točk od seminarske.. Kak je zdej s tem, ko se piše? Kok morš recim za 5 pol še pisat točk približn?
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *dreams*

Neprebrana objava Napisal/-a Lizzyka* »

SapraVeronika napisal/-a:Ej neki mi povejte.. Kak je s temi procenti..
Recim da mam zdej 23 točk od seminarske.. Kak je zdej s tem, ko se piše? Kok morš recim za 5 pol še pisat točk približn?

odvisno...recimo da bo 90% za 5 [sam bo itak manj :D ] pol rabš še 67 točk.
točke od seminarske so avtomatsko že tut procenti.
I Just Like Being Imperfect!!
l0vegirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a l0vegirl »

je katera danes pisala maturo iz zdravstvene nege (poklicna matura)??
kak je bilo, predvsem drugi del? :(
***V dvoje je zmeraj lažje živeti. Če eden pade,ga drugi pobere.***
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mulatto_f »

prvo vse najbolš tebi andr3ja si še najbol pametna, jz ib se ga tud šla napit, pa se ga noben noče k je matura... jebeš to soc... k je ful velik jz sm pac tk pred kako urco začela delat delo in prosti čas pa se mi ne lubi več tk da to je vse kar sm od soc naredla :(
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

Danes je za mano zadnji pisni del POM, pisala sem pedagogiko, ni bila kej velik težka, edino ena tema me je malo zmedla, samo sem nabluzila, tko da nekej od tam bo moglo bit prav. In zdej mam 16.6 zagovor PEP, potlej pa še druge ustne dele. Komej čakam da bo vsega konec. Drugače sem pa misnla da bo zame to vseskup težje, da se bom bolj sekirala, ampak se ne, na maturohodm glih tako, ku bi pisala teste, oz. še slabše. Za teste sem se bolj sekirala ;D
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Tut za mano je zadnji pisni del poklicne mature. Sem si prav oddahnila. Pisala sem pa gospodarsko poslovanje. Moram reči, da ni bilo ne vem kaj težko. Druga pola mi je šla sploh super.

Zdej pa še ustni izpiti.

Držim pesti še za vse vas, ki mate pred seboj še dokončanje mature. :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

men so pa prostorske skupnosti pr soci tok bedne d res ne morm brat :D pa sploh ni nč konkretnega, kr neko natolcevanje. najbolj mi je všeč kšna šola, družina, religija ... use je še nekak prebavljivo sam te prostorske skupnosti pa res nimajo veze s soco.
baje je tud moč in oblast dokaj priljubljena tema na maturi.
mal me skrbijo eseji, ker so kr zahtevni .. pa še 2 mormo napisat :x druga pola je čist preveč cajta, ena ženska je rešila vse teme k ni vedla, d je treba sam dve :D za dober esej pa js rabm skor več k 60 min
Zaklenjeno