Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

amital, kako pa da boš spet začela? Ni nobenih pozitivnih rezultatov a kako? Sprašujem ker sm js zdele nehala in bom vidla - če bo vse uredu, bom kar brez, sicer pa nazaj (ampak bom počakala da bom prepričana da je telo spucano hormonov).
Men že delajo probleme kondomi :evil: sicer se pa super počutm, pa še ni treba skoz skrbet kdaj morm vzet tabletko.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

študiram da bi spet, počutim se sicer super, samo kondomi mi grejo na živce grrr :evil: skoz pazit da ne bi brez kondoma prišlo do kakega stika, skoz to gumo smotano uporabljat, pa js sm še cela panična če se mi zdi da je kaj narobe. če menstra zamuja 2 dni sm cela živčna, itd..

drugač je pa super ker je naravn menst. cikel in čutim spremembe v razpoloženju, pa tud fajn mi je menstruacija traja mal dlje kot prej pri tabletkah ko je skor ni blo. :) edino kar je poleg kondomov smotano je pa hudičevo močan pms, sm tečna da je za znoret :)

aja, pa mozoljev sem ful dobla zdaj ko ni kt
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Pa si mela prej tud mozolje? Js jih nism mela nkol tko kritično, zmer sm po dva dobila pred menstro in nočem zdej jih met ful. Ma sej bomo vidl.
Ja no ti kondomi so bl drek - učer me je vse pekl, da ne omenm tega da smrdijo (sej bova sadne kupvala) pa čist so mi odveč. Pismo sm učer že skor brez hotla, sm pozabla. :? I hate them.
Kaj pa kar se menstruacije tiče - a si mela že pred KT urejen cikel? Ker js ga nism mela in me skrbi da bi blo zdej kokr takrt, ko sm mela po 44 dni med dvema menstruacijama :?
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

ne, mozoljev nisem mela, razn ene 2-3 pike vsak mesec, tudi malo pred menstruacijo.
kondomi sux!
drugač pa je bil cikel tud normaln pred menstro, samo blem je biv ker so ble krvavitve premočne, pol s kt se je lepo poštimalo vse. sam po 2h letih jemanja tablet so pa postale čist šibke, krvi skor ni blo, pa okol 2-3 dni je trajalo.
44 dni med menstruacijama si mela? uf, to pa ni fajn :(
sej mogoč da bo prvi mesec tako, samo upam da se bo pol poštimalo, ko se organizem mal očisti tabletk..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Ma ja, ful sm mela dolge premore parkrat med menstruacijo, itak pa nikol nism mela npr. na 28 dni. In me je matral k prvič nikol nism vedla kdaj pride, pol pa tud nism vedla zakaj je ni :( In so ble tabletke super kar se tega tiče. Zdej pa da vidim kdaj pride. Pa lih polet morm nehat jemat k bom tanke hlače nosila bemuboga :D
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

js jih zdej en mesec ne jemljem... sem dobila menstro kr točno, sam me boliiii ko hudič. pojedla sem učeri en ketonal, ful močna zadeva,.. in me je čez par ur že spet bolel. dons sm kumi u šoli dobila menstro, in pojedla še en ketonal. boli za umert. upam d bojo naslednje menstre bolš
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

no jst mam pa eno vprašanje in sicer glede tabletk Femoden. če jih katera uporablja, je verjetno opazla, da so malo prenovili embalažo in tud navodila. in sm opazila, da so navodila čisto nasprotje starim navodilom. pri starih navodilih npr. piše da pozabljeno tabletko je treba zanemarit, pri novih navodilih pa piše da jo vzameš, tud če to pomen da dve naenkrat.
in zdj jst ne vem kaj je to :!: :!: a mogoče katera kej ve o tem, k tkole nasprotujočih si navodil pa še ne.ok itak bom upoštevala nova navodila, če bo treba, sam me zelo moti k v starih navodilih pa piše čisto drugače.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

he he, zanimivo. jst jih jemlem, sm vidla novo embalažo ampak nism šla še enkrat navodil brat:) jst sm enkrat pred leti, ko nism mela navodil sabo na morju tableto pozabla, pa sm pol vzela kr 2 naenkrat. to pomen v nasprotju z navodili v bistvu. pa mi ni blo nč :D tko da če mene prašaš, je čist vseen. važn da pol še kšno drugo zaščito uporablaš in to je to... :)
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a rebel* »

hm...par strani nazaj ste ene pisale da ste plačale za Logest in druge tabletke... ni mi jasno zakaj??? js sm šla učiri in sm jih čist normaln dobla, brez doplačila... al je bla to kaka vmesna faza ko zdej sanjajo s temi zakoni?
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Za plačilo so samo nekatere tabletke, ki so najnovejše itd (Yarina in še nekatere). Logest so še vedno normalno na recept.
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: :)

Neprebrana objava Napisal/-a rebel* »

aha ups, pol sm pa mal narobe razumela... za nove pa vem da so ponavad za doplačat ja... perdona me :D
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

No,jaz sem nekaj mesecev nazaj sestro v sprejemni pisarni (kjer dobim recept) vprašala, če so moje KT po novem plačljive ali ne. Je rekla, da ne ve, dala mi je recept in svetovala, da če bom morala zanje plačati, naj vprašam za alternativo -se mi zdi, da je uporabila izraz generik ali nekaj podobnega (?) - v glavnem gre se za KT z isto sestavo, enako količino hormonov, le da se drugače imenujejo (ker so od drugega proizvajalca), pa da mi jih pač ne bi bilo treba plačati. Pa da imajo skoraj vsake KT generik - torej alternativo.
(če sem uporabila napačno besedo, se opravičujem)

Potem mi tega ni bilo treba narediti, ker Femoden ni plačljiv.
*|pikica|*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *|pikica|* »

Mene pa zanima, če občasno pitje alkohola(npr. na kakšnih zabavah pa to) zmanjša učinkovitost tabletk?
Pa še neki :roll: Ponavad jemlejm tabletke vsak dan ob enaki uri, zanč sm jo vzela pa tko kakšnih pet ur kasnej. To najbrž ni nč narobe, če je manj kot 12 ur, a ne?

Hvala...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

nop, alko nč ne zmanjšuje :) ubistvu, lahko z alkotom tut tablet uzameš ker to niso zdravila.. sam pazi: nesmeš kozlat vsaj 2 uri po tem ko vzameš tablet!!

pol če vzameš tablet 5 ur kasnej kukr običajno, ne bo nč narobe.. sam zaščita se zmanjšuje ke do 12 ur al kako že.. tut če vzameš 10 ur kasnej, bi blo še zmer uredu! (jz sm enkrat, pa je blo vse dobr :p)
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Aphrodite »

Mene pa zanima, če je res, da so Logest kt najbolj nabite s hormoni od vseh?
Zaklenjeno