Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Pri tabletkah ni tako, da če vzameš do 12h je kul, če več je pa vse narobe. Fora je v tem, da po 12h zaščita začne padati (ne da je ni več). Če si torej zamudila za 12h in 40min to pomeni, da je bila zaščita najbrž malce zmanjšana, ampak po moje ti ravno panike ni treba zganjati. Koliko se zaščita zmanjša sicer ne vem, ampak tako ali tako ti ostane samo čakanje in upanje na najboljše. Test si pa le kupi, da boš preverila ali si noseča in ti ne bo menstruacija izostala zaradi živčnosti. :)
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Moi T: pomoje tut ni treba panike zganjat. Priporočam useen, da si kupš en test, da boš bolj pomirjena, drgač pa dvomm, da tabletke štejejo vsako minuto posebi :wink: nikol pa ne veš, zato useen po test.
alysa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alysa »

Ja lej - telo nima ure d bi točno vedlo kok je 12 ur - fora s temi 12imi urami je pa v tem, da v prvem tednu tabletke preprečujejo d bi se jajčece sprostilo v jajcevod...in zato piše d če pozabš več k 12 ur, pač teh hormonov telo nima in zato se jajčece lahko sprosti v jajcevod - in kle je fora potem d pač lahko potuje po jajcevodu in zato lahko pride do zanositve, če pride v stik s spermo. Tko d ti svetujm d jemlš normalno tabletke naprej, če pa ta prav čas ne boš dobila menstruacije pa pač naredi nosečniški test... nočm te strašit - možnost d si zanosila zard enga spolnega odnosa in d se je glih takt jajčece sprostilo je izredno majhna - ampak za naprej pa morš ceu mesc uporablat neko drugo pregradno kontracepcijo, npr. kondom! - namreč tabletke (če je do zamude prišlo) niso več tako učinkovite...

ne skrb, prepričana sm da je vse uredu :)
"Love is like a butterfly - hold it too tight, it will crush, hold it to loose, it will fly"
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Jest mam pa vprašanječe je kej narobe če med dvema tablicama ne naredim premora?
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

schpeltza napisal/-a:Jest mam pa vprašanječe je kej narobe če med dvema tablicama ne naredim premora?

ne nic ni narobe, je pa po mojem mnenju nepriporocljivo :/ Zato so vendar pavze, da se ciklus ne podre...:) Kolegica je po 3 mesce skupaj to koruzo :roll: Da bi jo v rit nabrcala...pol se pa cudi od kod jo pri srcu stiska pa visok pritisk...jaaaoooo !!!
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

schpeltza napisal/-a:Jest mam pa vprašanječe je kej narobe če med dvema tablicama ne naredim premora?

Ja to so tiste fore, kadar hočeš menstruacijo prestavt za nekaj dni...sam vseen morš potem nehat...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

sAdie napisal/-a:

ne nic ni narobe, je pa po mojem mnenju nepriporocljivo :/ Zato so vendar pavze, da se ciklus ne podre...:) Kolegica je po 3 mesce skupaj to koruzo :roll: Da bi jo v rit nabrcala...pol se pa cudi od kod jo pri srcu stiska pa visok pritisk...jaaaoooo !!!

kva ji ni jasn..fak no itaq une par dni no.. fakk..za njen zdravje gre..al pa eč je največ če že priporočljivo 1m mesc skp ne pa 3?????????

ma nabrci jo pa še V MOJM IMENU! :lol: :eek:
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

chiqqa kamot :D Jaz osebno nebi upala niti 2 mesca skupaj jemat...ker je ze itak pol telo nasopano z vsem. Je pa en x med odmorom na faxu naletela debata na kontracepcijo in je ena punca rekla, da je skoraj umrla od teh tablet (diane), ker je fasala trombozo. In pol ta kolegica, ces, kak je nora, da nam te stvari razlaga in nas kao preprecuje, da bi nehale jemat :/ Sej nisem vedla, kaj odgovorit...
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

am... ne me strašit :eek:
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

nic ne strasim, ampak to je mozno...ne vem, al pa samo jaz poznam dosti folka (ze prevec) s samimi kompliciranimi zadevami :/ Poglejte malo med stranske ucinke, punce :/ moznost tromboze je med njimi...na zalost.
P ne pisem zdaj to, zato, da vas prestrasim...ampak treba je vedet stvari - pise, da ce imas pojav "tezkih nog", tiscanja v dimljah oz v nogah...se je nujno posvetovati z ginekologom.
I love SISLEY& RW
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

men je pa reku d mi KT ne da dokler mi ne naredi pregleda, da to je njegova politika in če mi kej napačnga priporoča brez pregleda, da bo on odgovarju. Tko da pol je spet par mescou minilo predn sm šla na pregled in mi jih je pol predpisou!? :roll:
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

sAdie napisal/-a:nic ne strasim, ampak to je mozno...ne vem, al pa samo jaz poznam dosti folka (ze prevec) s samimi kompliciranimi zadevami :/ Poglejte malo med stranske ucinke, punce :/ moznost tromboze je med njimi...na zalost.
P ne pisem zdaj to, zato, da vas prestrasim...ampak treba je vedet stvari - pise, da ce imas pojav "tezkih nog", tiscanja v dimljah oz v nogah...se je nujno posvetovati z ginekologom.
Ja sej je vse to res, ampak tromboza je zelo redka pri mladih. Pa ni nujno, da če ta punca ne bi jemala tablet, da nebi dobila tromboze. Verjetno bi jo, ampak kasneje. Tablete pač pripomoreju k temu.
I laugh at gilded butterflies.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Itak da so možne različne komplikacije, tale tromboza je kar pogosto navedena,
ampak če se ženska kolkr tolk pozna in zna opažati pri sebi in na sojem telesu spremembe, bo pravi čas reagirala in šla do zdravnika :)
nevem, če ena z visokim pritiskom in telesno težo misli, da lahko neobremenjeno jemlje katerekoli tebletke, je to njena neodgovornost, ne pa krivda tabletk, če se ji bo kaj zakompliciralo.
Jaz sem jih tudi zarad tega nehala jest, ker sem imela malo povišan pritisk, pa zredila sem se in nisem hotela tvegat, pa sem imela "le" Cilest, ki naj bi bile med bolj ta švoh.
Pač tiste, ki imajo kakršnekoli težave, bi se morale dosti bolj zavedat tveganja in možnosti težav.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Mimi_M napisal/-a:Itak da so možne različne komplikacije, tale tromboza je kar pogosto navedena,
ampak če se ženska kolkr tolk pozna in zna opažati pri sebi in na sojem telesu spremembe, bo pravi čas reagirala in šla do zdravnika :)
nevem, če ena z visokim pritiskom in telesno težo misli, da lahko neobremenjeno jemlje katerekoli tebletke, je to njena neodgovornost, ne pa krivda tabletk, če se ji bo kaj zakompliciralo.
Jaz sem jih tudi zarad tega nehala jest, ker sem imela malo povišan pritisk, pa zredila sem se in nisem hotela tvegat, pa sem imela "le" Cilest, ki naj bi bile med bolj ta švoh.
Pač tiste, ki imajo kakršnekoli težave, bi se morale dosti bolj zavedat tveganja in možnosti težav.
S temle se strinjam.
Vsaka ženska ve sama v kaj se spušča, ko začne jemat tablete. Upam, da je vsaka prebrala navodila in stranske učinke, pol se nimate kaj pritoževat, ker veste kaj se lahko zgodi.
Pa mislim, da če zdrava ženska, ki ne kadi, nima visokega pritiska in preveč kg jemlje tablete z najmanj možnimi hormoni, ni nekega zelo velikega tveganja za resne bolezni.
I laugh at gilded butterflies.
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

choco.cat napisal/-a:Pa mislim, da če zdrava ženska, ki ne kadi, nima visokega pritiska in preveč kg jemlje tablete z najmanj možnimi hormoni, ni nekega zelo velikega tveganja za resne bolezni.

Ja, na splosno sem zdrava, ne kadim, mam zelo nizki pritisk in nekak normalno tezo pa se vseeno ni blo nic boljse s tabletkami (z manj hormoni). Zdaj pa mi osebni zdravnik ponuja antidepresive. Yeah, right...Pa ni sans, da jih se kdaj jem :/ cel sistem se mi je podrl...bolezni je dandanes se prevec, morda se jih ljudje ne zavedamo kaj prevec.
Good luck vsem!
I love SISLEY& RW
Zaklenjeno