*Lara* napisal/-a:A to veste, da če 2 leti jemlješ KT...potrebuješ pol leta pavze(po prenehanju jemanja KT), da lahko zanosiš...in če jih jemleš 4 leta....potrebuješ 1 leto, da zanosš
....baje
drgač to sploh ni res. takoj po prenehanju naj bi ženska lahko takoj zanosila in ni potrebnih pavz. zdj to tko zato, ker so tabletke že ful boljše, manj je hormonov itd. včasih k so kt vsebovale ful več hormonov je pa menda blo treba mal pavze delat.
men je rekla ginekologinja da pri današnjih kt je pavze čist brezveze delat, k jajčnike samo zmedeš, da enkrat morjo delat, poj spet ne, pa spet morjo delat, pa spet ne.
ok, vrjetn so pa pavze potrebne za tiste, k majo dost težav s kt
[quote="*Lara*"]Jz za enkrat hodm samo po kontracepcijske tablete....na žalost še nisem dopolnila 20 let...pregledujejo pa samo po 20 letu starosti...tko da se pa po eni strani želim, da bi bla čim prej pregledana...
js sm pa stara 15 let, pa me je na prvem pregledu že pregledala, ker je pač vedla da mam spolne odnose in sm pršla po KT..
v soboto naj bi nehala jemat KT, tako da v soboto nisem vzela...v nedeljo sem zvedla da grem ta vikend na morje in sem si hotla menstruacijo prestavit malo...tako da sem v nedeljo vzela KT iz nove skatlice....se pravi en dan nic potem pa zopet...danes pa sem dobila menstruacijo...sicer zelo blago pa vseeno...kako je to mozno ceprav se vedno jemljem tabletke?!
*Lara* napisal/-a:Jz za enkrat hodm samo po kontracepcijske tablete....na žalost še nisem dopolnila 20 let...pregledujejo pa samo po 20 letu starosti...tko da se pa po eni strani želim, da bi bla čim prej pregledana...
a ni tko, da če maš odnose, te pregledajo vseen?! drgač pa grem jst na pregled prbližno 1x na leto (od 16 leta naprej), ko sm mela probleme z vnetji so me pa še večkrat pregledal.
To je cist odvisno od ginekologa. Eni te pregledajo, drugi pa ne.
Mene moja ginekologinja ni pregledala, ceprou sm hodila po KT, mi je sam rekla da me bo pol k bom 20 pregledala - do tkrt jim kao ni treba.
Mene je pregledala že prvič ko sem prišla po tabletke. Rekla mi je, da sicer ni obvezen pregled, ampak da si me vseeno želi pregledat. Sem pa misla da bo kej hujšga, ker kokr sem prej poslušala kolegice, so vse o tem govorile tko da sem dobila občutek da je ta pregled neki najhujšiga na svetu. Na koncu se je pa izkazal, da nič od tega kar so mi prej govorile ni res.
ma nč takega ni...mene je blo strah ku psa...čeprou so mi punce govorile d ni nč takega...je pel pe fant z mano, bil skozi z mano...tko da me je malo potolažu edino malo hladno je blo uno, ka mi je dala notr..
no pa sm končno prišla na vrsto pri ginekologu.. zamenou mi je tabletke.. tko da sm šla iz logesta na yarino..
povedala sem mu, da je največji problem pomanjkanje libida, pa je reku, da je to zlo pogosto.. pa da se bodo rezultati zamenjave začel kazat po ene treh mescih..
jah k sm prejšnič omenjala, da moja menstra traja že celo stoletje,. sm v zadnjih dneh opazla, da opazim malo krvi, le ratam vlažna,..
čim tm dol rata mokro, se pojav čist mal krvi,. ne štekam več...
Joj, jez mam tudi eni vprašanje. Na velikonočni ponedeljek sem pozabla vzet tabletko (prespala sm pr tipu in zato se nism zbudila v svoji postelji, ko takoj zagledam tabletke in jo vzamem tkoj, ko ustanem). U glavnem spomnla sm se, ko sva bla na večerji, to je ob 21h. Potem sm prišla domou in sm jo uzela ob 21.40. In pol sm šla računat, če sm jo vzela v okviru 12 ur al ne. In ne vem! Vem, bedna sm! Tabletko jemljem ob približno enakem času, tako, da ne vem točno, kdaj sm vzela prejšnje 3. Okroh 9h, 10h. Zdej pa je problem. Ker če sm jo vzela ob 9h in potem ob 21.40, je 40 min čez 12 ur, torej... Sm šla pogledat v navodila in piše, da če je čez 12 ur in 1.tedn in če si mel pred tem spolni odnos (midva sva ga mela seveda), vprašaj zdravnika!!! Ojoj, zdej me pa panika grabi! Zdravnika seveda še nism vprašala. Sploh pa mi je bedno spraševat, ker mogoče sm jo vzela v okviru 12 ur, sam kaj ko ne vem točno! Zdej jemljem tabletke normalno naprej in se zravn seveda še sekiram. Kaj mi svetujete, da nardim? Da si grem po test? A test normalno pokaže, če si noseča, tudi če jemlješ kontracepcijske? Joj sej mam filing, da je vse ok, sam useeno... A se zaščita ful zmanjša, če vzameš tabletko malo čez 12 ur?
Joj upam, da nism preveč zakomplicirala. Drugače morm povedat, da jemljem tabletke že 4 leta in se mi kej takega še ni zgodilo!