Dobili smo poskusno maturo iz Zgodovine pa me zanima nekaj-te teme (kmečki upori pa stare civilizacije) ki so noter zdaj v poskusni a je kakšna šansa da bi potem ble na pravi maturi al so te teme odpisane?
Kako je ponavadi
Čist nobenga pravila ni, lahko sta celo isti temi na junijski, lahko je samo ena, lahko ni nobene, tko da se na to nič zanašat.
Moja najbolj osovražena tema je Združitev Italije in Nemčije, najboljši sta mi pa Hladna vonja in Slovenci po 2. svetovni vojni - tko da srčno upam, da naletim vsaj na eno izmed teh dveh.
E una vita sola non pu bastare, per dimenticare una storia che vale, dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Mene pa zanima če se že kej pripravljate na maturo (poleg šole, pač same doma)? Jst se še ne, pa ne vem kdaj se bom ker se mi kr ne da . Hja, počas se bo treba v roke vzet...
ne se preveč sekirat, sam to lah rečem, ker je faks še desetkrat težji od mature. če ste hodile na gimnazijo in ste vsaj približno sprot delale vas nima bit kej strah.
jst sm nardila s 24 pikami ... pa sem se posebi za maturo učila like en teden...
slova - itak uizi. kar znaš pač znaš. na pragu besedila se je brezveze piflat, ker itak ne pomaga. esej - odvisn od sreče in ocenjevalca.
mata - men povzročala mal preglavic, ker pač nisem tip a to, ampak res ni nč težkega. greš enkrat ćez vse in to je to.
angla - se v zadnjem tednu bol težko kej naučiš, če nisi prej sprot delal al pa če ti angla preprosto ne leži. če pa ti angla gre pol se pa nimaš kej sekirat... tle je itak vse v zraku. nardiš s 3 al pa 4 komot.
če pa niste u gimnaziji sprot delal oz. ste delali po liniji najmanjšega odpora, pol vam pa sam bog lahko pomaga...
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:če pa niste u gimnaziji sprot delal oz. ste delali po liniji najmanjšega odpora, pol vam pa sam bog lahko pomaga...
No, malo pretiravaš. Marsikdo, ki je gimnazijo delal kampanjsko, je lih tko naredil maturo.
Sicer pa, jaz imam doma še vedno listke z vprašanji za ustni iz matematike (pa ne mislim tiste knjige, ker tam niso čist enaka vprašanja, mislim prav originalne listke z ustnega). Če jih kdo želi, naj me kontaktira na ZS.
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:če pa niste u gimnaziji sprot delal oz. ste delali po liniji najmanjšega odpora, pol vam pa sam bog lahko pomaga...
Eh, pretiravas ... Js sm se vedno ucila kampanjsko, nc sproti pa ne sam da sm nardila maturo, bla sm celo zlata maturantka Ucit sm se zacela pa mal po prvem maju, po eseju iz slovenscine.
jaz sem mela take načrte s tem učenjem za maturo, pa zdaj vidim da enostavno ne gre, ker imaš toliko stvari za sproti se bom očitno učila bolj zadnji teden
mi smo še v šoli za višji nivo matematike z prof. dobili, mislim da kakih 4x. drugače pa sem sama vadla z starimi maturami. ampak ful ne dost. ker pač ni blo časa. pa je vseeno šlo