Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

pa zakaj bi zato s tipom nehala. ok, zdej jo moraš verjetno še prenašat, če fant še doma živi, ko bosta pa vidva enkrat se poročila (ali pač tudi ne :) ) in si ustvarila svojo družino, gresta pa pač nekam na svoje. tašča sicer lahko kuje načrte, kako bo ona vnučke vzgajala, v bistvu bosta pa vidva tista, ki bosta hodila k starim staršem na obisk z otroki in tako določala, koliko časa bodo otroci preživeli z njima. kot mama imaš tudi vso pravico odločit, kdo bo otroke pazil, če se bo pa slučajno poskušala vsako popoldne na vratih nalimat, je pa ključ idealna rešitev - lepo ga obrneš in imaš mir.

sej načeloma sem mnenja, da je fajn, če si s svojo in priženjeno žlahto v dobrih odnosih, ampak v taki situaciji bi se pa znala prekleto odločno zase postavit in žensko postavit na realna tla. še vedno je pomoje boljše malo hladnejše ozračje, kot pa diktatura tašče, ki igra glavo družine, v katero sploh ne sodi.
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

jullia napisal/-a:pa zakaj bi zato s tipom nehala. ok, zdej jo moraš verjetno še prenašat, če fant še doma živi, ko bosta pa vidva enkrat se poročila (ali pač tudi ne :) ) in si ustvarila svojo družino, gresta pa pač nekam na svoje. tašča sicer lahko kuje načrte, kako bo ona vnučke vzgajala, v bistvu bosta pa vidva tista, ki bosta hodila k starim staršem na obisk z otroki in tako določala, koliko časa bodo otroci preživeli z njima. kot mama imaš tudi vso pravico odločit, kdo bo otroke pazil, če se bo pa slučajno poskušala vsako popoldne na vratih nalimat, je pa ključ idealna rešitev - lepo ga obrneš in imaš mir.

sej načeloma sem mnenja, da je fajn, če si s svojo in priženjeno žlahto v dobrih odnosih, ampak v taki situaciji bi se pa znala prekleto odločno zase postavit in žensko postavit na realna tla. še vedno je pomoje boljše malo hladnejše ozračje, kot pa diktatura tašče, ki igra glavo družine, v katero sploh ne sodi.

hvala ti za tvoje vzpodbudne besede....res si mi povzdignila upanje! :) :bussi:
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

a je bilo to sarkastično mišljeno? :?
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

jullia napisal/-a:a je bilo to sarkastično mišljeno? :?

:nein:

saj sem ti dala bussija :bussi: to pomeni da hvala, za tak lep odgovor...
evighet
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: sweden

Neprebrana objava Napisal/-a evighet »

sj vse podpiram kar govorite sam js se svoje "tašče" kr mal bojim k nikol ne vem kaj bo rekla ane.Nočm si izborit placa s tem da bi ji zamorila nej se neha vmešavat,sam do zj se sploh šenikol ni tko da mam filig da se nau.Nikol se ne ve ane.

Mah js mam en drug problem: kako odreagirat ko se njegovi starši kregajo z njim o določenih stvareh k se mene itak ne tičejo (faks,delo,...)?
a bi tiho?al kej rečt?sam komu bit zaveznik-staršem al njemu?js ne vem ane,logično je njemu sam če veš da majo starši prav pol je pa kriza.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

evighet napisal/-a:Nočm si izborit placa s tem da bi ji zamorila nej se neha vmešavat,sam do zj se sploh šenikol ni tko da mam filig da se nau.Nikol se ne ve ane.

Zakaj bi ji morila, naj se ne vmešava, če se še nikoli ni? :?

evighet napisal/-a:kako odreagirat ko se njegovi starši kregajo z njim o določenih stvareh k se mene itak ne tičejo (faks,delo,...)?
a bi tiho?al kej rečt?sam komu bit zaveznik-staršem al njemu?js ne vem ane,logično je njemu sam če veš da majo starši prav pol je pa kriza.

Vpričo staršev se ne bi vmešavala. Na samem mu pa le povej, če se strinjaš s starši. Tako diplomatsko ... :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

evighet napisal/-a:kako odreagirat ko se njegovi starši kregajo z njim o določenih stvareh k se mene itak ne tičejo (faks,delo,...)?

vpričo staršev definitivno bit tiho. ko sta sama pa mu lahko malo zatežiš. izraziš svoje mnenje, ampak ne smeš pa zvenet točno tako kot njegova mama :wink: oziroma vsaj poudariš lahko, da nočeš zvenet kot ona, čeprav govoriš kot ona :D
no, če pa njegovi starši vpričo njega vprašajo tebe za mnenje... to je pa malo bolj zakomplicirano. jaz se takrat samo prijazno nasmehnem ( :twisted: ) in rečem, da se že strinjam z njimi, ampak da sama nimam vpliva na to in da se mora sam odločit kako in kaj (čeprav do tega pride zelo malokrat).
Kaysia
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Kaysia »

Ej punce, zanima me, kako se kaj razumete s svojimi taščami oz. mamami od svojih fantov. Ali trdite da je stereotip, da se tašča in snaha nikoli dobro ne razumeta, ker je tašča tista, ki kvari odnos, ker je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ljubosumna na snaho/punco svojega dragega sinčka?

Prosim, povejte kaj, me res zanima vaše mnenje :?:

Jaz se z njegovo mamo super štekam :razz: .
Če bi pa ona slučajno bila nekaj kontra od "normalne in razumne" mame/tašče, se vseeno ne bi ukvarjala z njo, ter z njenimi kompleksi, kaj šele kregala z njo no no , ne bi ji privoščila tega veselja no, no :lol:
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ja če se krega starši bi bila jaz tiho...kar sem to že doživela sm bila takrt pač tiho...

Ja nasamem mu pa pač poveš kar si misliš...ali si pa še po tem tiho o tem...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

iluzija napisal/-a:

vpričo staršev definitivno bit tiho. ko sta sama pa mu lahko malo zatežiš. izraziš svoje mnenje, ampak ne smeš pa zvenet točno tako kot njegova mama :wink: oziroma vsaj poudariš lahko, da nočeš zvenet kot ona, čeprav govoriš kot ona :D
no, če pa njegovi starši vpričo njega vprašajo tebe za mnenje... to je pa malo bolj zakomplicirano. jaz se takrat samo prijazno nasmehnem ( :twisted: ) in rečem, da se že strinjam z njimi, ampak da sama nimam vpliva na to in da se mora sam odločit kako in kaj (čeprav do tega pride zelo malokrat).

uh to je zajeban...mene skos kej prašajo, pa čist kakšne take zadeve ki jih jst tud počnem...lih nazadnje mu ej morila zarad čikov..pol pa men reče, no Blanka, kaj pa ti pravš na to da bi nehal naš fant kadit?in sm pomoje barve menala k kameleon..že zarad tega ker je bil namen provuciranje, česar pa jst sploh en maram..sploh pa ne tako... in sm rekla, da pač bo že pršu cajt tud zato....e bi začela kej nasprotnega govort od tega kar ona hoče slišat bi me pomoje sam čez okn zabrisala :D

drgač pa takrat ko se oni kregajo je najboljš bit tiho in se umaknt, da pol ne pride še do tega da tebe sprašujejo za mnanje..nevem, jst vedno grem stran, al se nardim da telefon zvoni, al si grem roke prat, al grem kao lulat...sam da se izognem vsemu....no načeloma pa se z njegovo mtko en strinjam zarad določenih razlogov in popolnoma različnih pogledov na svet, tko da vealimanj skos z njim potegnem...ne zdej uno da udriham po njegovi mtki, ampak pač povem da se jst tud ne strinjam in da naj on nardi pač tko kot je njemu želja....

mi je pa zanč njegova babica, ko smo se nekej pogovarjal o skupnem življenju in to, rekla, da tašča in snaha ne gresta skupej pa če se še tolk dobro razumeta vizualno...ker ko se enkrat prične življenje v skupni hiši, sploh če je tud gospodinjstvo skupno, se tist doer odnos hitro skazi...je rekla da je ona dobr doživela pri svoji tašči in vse njene sestre tud...skratka nikol ni nč dobr narjen, pospravljen, skuhan...vedno je tašča tista ki ima prav..in najhujš je to da še živiš v njeni hiši...
no jst pač razmišljam tko da nebom živela pri njih..nekak nočem živcev zgubljat za brezveze če mam kje drugje za bit...res pa je tud da sm z njo razvila tak distančni odnos....in nimam kej preveč opravka...nekak ploh ne prideva skupej..ne jst z njo, ne moja celotna familija po pogovorih ne ne nič...mislm nevem, kako lahko obsodš človeka da je slab samo na podlagi tega da ne mara hodt v hribe in da nima dnara za kolo :roll: krneki... :roll:
evighet
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: sweden

Neprebrana objava Napisal/-a evighet »

ma ja sj fora je da je ponavad s tem skupnim življenjem problem ko skupej se more kuhat,pospravlat,whatever ane in nikol ne znaš tolk dobr da bi bla pohvaljena ane.Sj to je že včash pr svoji mamic dožvim ampak tle jih lah kej rečem ,če bi pa pri njih kj pospravlala bi bla samo tiho ane,sam bi se pomoje trikrat bolj potrudila pospravt k pa doma ane.
Js tut pri njej ne bi živela ker zj še nč ni narobe,vsaj ne da bi js vedla,ampak mogoče kasneje bi pa kj začela ji pa jest ne bi bla tiho k je to moj lajf ne pa njen k ga mogoče ni še do konca izživela tko k bi hotla.

Ona je sama žvela s taščo in zj k je ni ji pa manjka da kdo namest nje skuha pospravi in podobno.Prej se je pa zihr slabo počutila pa tko k ji je skoz neki težila zarad sinov pa ostalih stvari.

Sj ene tašče se unesejo druge pa s tem da smo tiho še bolj začnejo težit in uvelavlat svoje ane.
Lev_inja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lev_inja »

Jaz tudi imam probleme s taščo in s tastom prav tako.Ko sem še hodila k njim, sem tam pospravljala fantovo sobo,pomagala v kuhinji, ko so imeli piknike sem tudi dosti sama postorila.Tašča je pa vedno imela kaj proti.Mi govorila, da si naj ne barvam las, naj si jih ostrižem na kratko, naj se ne ličim,ker mi baje to škodi.Ker sem navajena, da sem vedno lepo oblečena, ji to tudi ni bilo všeč, če sem se sklonila in sem kazala hrbet malo, je začela govoriti kako to škodi.Ja saj jaz tudi vem, da škodi,ampak se je hrbet videl samo ko sem se sklonila, drugače ne.No in ko si je od fanta brat našel punco, je pa šlo vse po zlu.Njej ni težila, da si naj ne barva las,naj se ne liči... Njej ni bilo treba nič pomagati.Tašča je tudi kuhala tisto kar je bilo bratovi punci všeč.In potem jaz več nisem bila pomembna v njihovi družini.Z njo sta se s tastom pogovarjala,mene pa sta ignorirala.In potem sem se odličila, da je bolše,da ne zahajam več k njim.Zdaj pa me tašča vabi, da naj kaj pridem k njim, ampak jaz imam toliko ponosa, da ji ne bom ustregla.Sem preveč prizadeta, da sta tako ravnala z mano.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ja vrjamem, da si zelo prizadeti...oki sej ne rečem, da ti ona pač pove svoje mnenje glede frizure al pa kej ampak sej ti nima kej skos neki govort sej ni tvoja mama no...

Ja ne se pustiti...nikakor ni prav, da je naredila razliko med vama tamladima...me zanima kako bo pri mojem doma, ko bo njegov brat pripelju domov kako ampak mislim, da bo taka kot je ker je res super...

Ne se pustit ker če se boste bo pričakovala, da ji boste vedno ko se bo naprdnila potem ustregle...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Lev_inja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lev_inja »

Ne bom se pustila za noben dnar. Saj mene najbolj to boli, da dokler si od fanta brat ni našel punce, je bilo vse ok, sta se tašča in tast lepo z mano menila.Ampak zaj ko pa je ona pri njih, pa kot da mene ni.Njej ni treba nič delat, nič ji ne teži glede frizure,...In jaz nevem kako si naj to zdaj razlagam.Nikoli nisem nič žalega storila tašči in tastu, zdaj naenkrat pa nisem več nič vredna.Glavno, da več ne zahajam k fantu, da mi ni treba tega prenašati.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

to?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori