Hehe, Gelči saj je res že bil čas ...
Jooooj, res mi je bilo prelepo! Res noro super! Mislim ... sploh ne morem tega opisati z besedmi, kar sva doživela. Vse, vse, vse mi je bilo lepo.
Naj malo opišem ...
Prvi dan (nedelja) smo prispeli tja ob 8h zjutraj (po 16h vožnje) in smo do 12h imeli fraj (za malo počitka itd.), nato smo se odpravili proti Eifflovem stolpu. Najprej še to čudo od metroja

, da smo se poučili malo še o tem. Mene je bilo tega (že doma) strah, samo v bistvu ni bilo čist nič hudega, kasneje mi je že prav prijala vožnja zvečer, ko sem bila zmučena, hehe.
No, povzpeli smo se na stolp (jaz "samo" do 2. nadstropja, ker mi je to bilo čiiiisto zadosti), veliko časa smo imeli fraj (tudi nasplošno ves čas, te nihče ni priganjal ... prišli smo na določeno mesto, potem pa voljno ... ).
Zelo so me navdušili parki, kjer ljudje sedijo na travi vsepovprek; mislim supercaaa! Prav potegne te vase mesto, začneš z njim dihat, waaaaw,

... Jaz sem čiiist notr padla, ...
Drugi dan (ponedeljek) smo si šli ogledat Malo in Veliko palačo, trg Concord, La Invalides (saj nevem kako se napiše - muzej od napoleona ...), Elizejske poljane, Slavolok zmage, cerkev Notre - Dame (bila tudi na tisi totčki, ja) + Latinska četrt; no ta dan smo resss veliko videli. Cel dan je bil prijetna dogodivščina. Aja, pa še La Defense smo si ogledali. Viiiiisoke stavbe in trgovski centri. Iz onih stopnic pa se superca vidi slavolok zmage & Elizejske.
Vročina za umret, v kratkih majčki brez rokavov sem se sprehajala ... noro res!
Torek je bil dan za Disneyland ... to je tudi nepozabna dogodivščina! Mikimiška na vsakem delčku; superca! Prevzele so me trgovine (kaj pa, haha) in na koncu se je nakup izkazal za uspešnega: 2 torbici, 2 majčki, špangice, gumice, kapa, darilca za bratca, prijateljico, mojo kokoško, sestrično ... še pa još daril, hehe.
Sreda rezervirana za muzej Louvre. Kot vsi ostali sva tudi midva skušala poslikati znamenito Mona Liso, na kar bi naju skoraj ven vrgli

ampak na srečo sva jo še ok odnesla.
Četrtek smo imeli fraj, kao za vandranje na lastno pest - večina nas je malo dlje spala (ker si res zmučen do kooonca), pa malo sončkanja v travi ... ob 17h pa smo se zmenili pod Slavolokom zmage od koder smo se odpravili proti cerkvici na griču; Sacre - Coeur je zelo lepa cerkvica ... dol pa se superca vidi Pariz.
Pa potem še sprehod vdolž ulice, ki te pripelje do Moulin Rouge-a. Hehe, tam smo se tudi presmejali ob vseh tisith sex shopih, sex machine ... eh, smehi.
Na koncu pa smo se še vrnili v La Defense; malo po nakupih v trgovske centre.
V petek pa smo ob 12h krenili proti gradu Versailles. Tam je bilo tudi zelo lepo. Sicer nismo šli notri v grad, ampak je zunaj toliko lepega za videti, ... tisti veliki parki ... super lepo.
In potem pot domov ...
Sigurno sem še kaj pozabila napisati ... dodam še kaj če se spomnim.
V spomin pa nama ostane kar 350 čudovitih fotografij.
Res je bilo to tako nepozabna izkušnja ... 100% sem, da se bova še vrnila v Pariz. Ampak takrat definitivno z letalom, ker te pot pošteno utrudi.