Kontracepcijske tabletke
Jaz sem mu na rednem pregledu omenila, da mi ne rabi pisat recepta, ker jih že par mesecev ne jemljem. Je bil ves navdušen, da ga veseli, da sem se odločila za otroka in blabla, jaz sem si pa mislila svoje ... 

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Samo punce morate vedet, da tudi, ce nehate jemati kt, je vase telo se precej 'onesnazeno' s kemijo, zato bi rekla, da je dobro pocutje po parih dneh nejemanja prej v glavi kot pa da bi si telo dejansko odpocilo. Res je, da kolicine horomonov v dananjsih kt niso vec velike, ampak vseeno se telo ne ocisti kar v parih dneh.
Potem bi se tudi v tistih 7 dneh med premorom med eno in drugo skatlico vse porusilo, pocutje pa bi bilo belo proti crnemu... Pa ponavadi ni tako.
Zato je za prave rezultate verjetno potrebno pocakati vec mesecev...
Potem bi se tudi v tistih 7 dneh med premorom med eno in drugo skatlico vse porusilo, pocutje pa bi bilo belo proti crnemu... Pa ponavadi ni tako.
MsN napisal/-a:Samo punce morate vedet, da tudi, ce nehate jemati kt, je vase telo se precej 'onesnazeno' s kemijo, zato bi rekla, da je dobro pocutje po parih dneh nejemanja prej v glavi kot pa da bi si telo dejansko odpocilo. Res je, da kolicine horomonov v dananjsih kt niso vec velike, ampak vseeno se telo ne ocisti kar v parih dneh.
se strinjam, meni se je šele zdaj po treh mesecih brez kt začelo izboljševat stanje.
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
vprašanje:
a je možno da zanosiš kljub temu, da redno jemleš tabletke, vsak dan ob istem času (no, ene dvakrat sm kšne 2 urce kasnej uzela)? sicer mi nobena prekinitvena krvavitev ni izostala, ampak zadne cajte se mi trbušček dela (hihhi, možno d je od čokolade:P). iz zdj kr paniko zganjam. kok je kej možnosti?
a je možno da zanosiš kljub temu, da redno jemleš tabletke, vsak dan ob istem času (no, ene dvakrat sm kšne 2 urce kasnej uzela)? sicer mi nobena prekinitvena krvavitev ni izostala, ampak zadne cajte se mi trbušček dela (hihhi, možno d je od čokolade:P). iz zdj kr paniko zganjam. kok je kej možnosti?
MsN napisal/-a:Samo punce morate vedet, da tudi, ce nehate jemati kt, je vase telo se precej 'onesnazeno' s kemijo, zato bi rekla, da je dobro pocutje po parih dneh nejemanja prej v glavi kot pa da bi si telo dejansko odpocilo. Res je, da kolicine horomonov v dananjsih kt niso vec velike, ampak vseeno se telo ne ocisti kar v parih dneh.
točno tako...jaz sem potrebovala dobre tri mesece, da sem se koliko toliko spravila k sebi...sedaj po pol leta pa se mi zdi, da je že skoraj čisto ok...oziroma najbrž je...je pa res, da kakšne neprijetnosti izginejo takoj...ne pa vse...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
MsN napisal/-a:Verjetno imata pogoje, da bi ob morebitni nosecnosti vseeno sfurala, ker drugace si ne predstavljam, zakaj bi se par odpovedal celotni zasciti.
Tako je.
To sem napisala bolj za hec (da naju nosečnost ne mara).

Se pa strinjam, da je zaenkrat vse v psihi. Ampak, da je vsaj nekje.

So stranski učinki s katerimi jaz ne mislim živet. Tud ko me glava boli raje ne vzamem tablete, ampak se poskušam kako drugače pozdravit. Tud menstrualne bolečine blažim na naravne bolečine in ne z vrečkami tablet in tud na splošno nisem pristaš te kemije. Dobro, normalno bom vzela antibiotik, če bom resno zbolela, ampak če mi pa ni treba pa se ne bom zastrupljala s tem.

Ja, posvetovala sem se s svojo bivšo ginekologinjo (mamcino prijateljico), konec meseca grem na pregled.
sAdie napisal/-a:tell me about itin kak dolgo si zdaj brez? jaz sem komaj 9 dni brez...bomo vidli kako bo
![]()
Slab mesec. Pravkar sem dala skoz (oz. še dajem) prvo menstruacijo po in je peklenska.

Zadnjič spremenil steLLcy, dne 26. Mar. 2007 16:48, skupaj popravljeno 3 krat.
Waiting in the queue oh whoopee doo
jaz sem pol leta jedla logest tabletke in sem dobila goste temne dlake po rokah, stegnih... prešla sem na diane35, in po pol leta se je vse popravlo. nimam nobenih problemov z tasbletkami, le na dan ko dobim menstruacijo me boli glava in sem ful utrujena. to pa je edina slaba lastnost. ne dam tabletk stran od sebe nikoli!
nevika napisal/-a:men so pa diane35 totalno uničile kožo.je res,da sem imela čisto kožo brez mozoljev,ampak moja koža od takrat naprej reagira na vsako situacijo.ni važno a me je sram ali se samo sklonim dol ali sem živčna postanem rdeča.ampak ne ''lepo'' rdeča lička ampak flekasta in to zna bit prav moteče za druge,ker si mislijo no kaj je pa s to punco,da je tok flekasta in pol te vsi tko mal čudno gledajo,ker je to prav grdo za pogledat.sem jih nehala jemat pred 6 mesci ampak s kožo je še zmeraj isto.
upam si trdit, da je to prej zate moteče, kot za druge. po mojih izkušnjah drugi ljudje mozoljev, krivih nog in mastnih las na drugih niti ne opazijo, človek ima pa lahko zaradi tega dan popolnoma uničen.
deborah napisal/-a:vprašanje:
Ja možn res da je od čokolade