Na potovanje z drugo

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Re: na potovanje z drugo

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

iluzija napisal/-a:iz solidarnosti do najine zveze, do pravice do svobode in tako naprej, mu ne mislim težiti ali karkoli.

Kar se tiče solidarnosti... Mislim, da bi on moral bit tisti, ki bi pomislil na solidarnost in iz samega spoštovanja do svoje punce, povabilo odbil.

Priložnost gor alpa dol, saj itak lahko počaka nekaj časa, ko boš tud ti mela čas in gresta pač skupi v Ameriko. Ne vem zakaj taka nuja, da mora povabilo takoj zdej izkoristit.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

kaj pa solidarnost do tebe?

to kar si napisala ... dojemam kot neko tolažbo zakaj je ok da gre, sam po drugi strani imam občutek, da se on sploh ni oziral na tebe in na tvoja čustva.

in še en primer kot dodatek:
pred kakim letom al dvema, ko sem se odpravljala na pot po severu španije, je hotel za 1 teden mi delati družbo tip, ki je v odprti vezi. Naj samo omenim, da v njega nisem niti zaljubljena niti zagledana, mi je pa prijetna družba. In ker je njegova partnerica (s katero je bil v odprti vezi :!: - kar dodatno poveča paradoks tovrstnih 'zvez') bila ljubosumna ... on takrat ni šel.

jaz bi na tvojem mestu tvojo situacijo dojela kot zelo zanimiv znak o tej vezi v kateri si.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Po resnici: Ne ne bi mu pustila. Čeproc mu zaupam,sm tud dost lubosumn tip ženske in ne ne bi ga pustila.Sploh pa ne z osebo ženskega spola ki je po možnosti še zaljubljena vanj :evil:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js tud ne bi bla navdusena. Upam, da ce bi bil moj v taki situaciji, ne bi sel, amppak ce bi se odlocu, da gre, bi se vprasala, kaj mu bolj pomeni.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Moj je hotel it v Planico s svojo najboljš kolegico za 5 dni (posebne karte). 5 dni bi bili pijani in zadeti od kokaina, ona pa je želela pri njem spat, ko sem jaz že hodila z njim. Ne, ni mi bilo vseeno in v Planico ni šel (kar mi seveda nepresano gor obira).
Ne, ne bi mu dovolila, ker ne zaupam nikomur! Jaz sem svojemu pokazala, kako se jaz počutim, ko on glupi s svojo kolegico okoli in sem šla na furo s tovornjakom z enim prijateljem za 2 dni. Seveda sva spala v isti kabini. Moj se je skoraj požrl! Dokler pa se ni postavil v mojo kožo, mu je bilo vseeno.
Od kdaj pa so kolegice več vredne kot dekleta, to mi še naj eden pove?! Če je kolegica več vredna, pa kar naj bo z njo, pa bluzi okoli po Ameriki.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Josephina napisal/-a:Js tud ne bi bla navdusena. Upam, da ce bi bil moj v taki situaciji, ne bi sel, amppak ce bi se odlocu, da gre, bi se vprasala, kaj mu bolj pomeni.

Hm, ne vem, če je to fer spraševat partnerja (vem, da si napisala, da bi "se vprašala").
Vsak človek rabi prijatelje... in ja, brez prijateljev se težje preživi kot brez partnerja.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

purple_rain napisal/-a:
Josephina napisal/-a:Js tud ne bi bla navdusena.
Hm, ne vem, če je to fer spraševat partnerja (vem, da si napisala, da bi "se vprašala").
Vsak človek rabi prijatelje... in ja, brez prijateljev se težje preživi kot brez partnerja.

Iz svojih osebnih izkušenj lahko rečem, da človek lahko preživi tako brez prijatelja, kot brez partnerja! Prijateljstvo ima pri nas velik pomen, vendar mora bit človek prijatelj samemu sebi! Jaz sem bila še 2 leti nazaj obkrožena s prijatelji. Nakar sem se zaradi neke zadeve oddaljila. Sedaj imam samo še znance in kolege, prijateljev ne. In mi je super! Ne pogrešam nič, vse delam sama in v tem uživam. No, brez partnerja pa se tako ali tako da preživet. V svetu pač je nek steereotip, da je človek družaben, da je ustvarjen za življenje v dvoje (le zakaj pa vedno več ljudi opeva poligamijo in trdi, da ljudje nismo monogamni?),... Bullshit! Še vedno si lahko družaben, pa zaradi tega ne rabiš imet prijateljev (lahko greš ven, pa se zabavaš poleg x oseb). Ne vem, te stereotipe sem jaz sama dokazano ovrgla.
Vendar vsakemu svoj način življenja in mišljenja.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Tonja napisal/-a:Iz svojih osebnih izkušenj lahko rečem, da človek lahko preživi tako brez prijatelja, kot brez partnerja!

Kaj sem pa jz druzga rekla? Ja, seveda se da brez enih ali drugih, ampak se mi zdijo prijatelji bolj pomembni(men osebno). ...ok, pa znanci, kolegi, itd.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Se opravičujem, nisem dovolj pozorno prebrala.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

em
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Poznam podoben primer, ko je fant šel na počitnice s prijateljicami (same punce in on), njegova punca pa je šla medtem na potovanje s svojo družbo (pretežno tipi). Njima se je vredu izšlo, ampak imata že tako ful odprto zvezo.
Meni niti na misel ne bi prišlo, da bi kaj takega dovolila svojemu tipu. Če hoče na potovanje, lahko greva midva ali pa z moškimi prijatelji. Niti ne vem kako bi to zgledalo, da bi si s punco delil sobo in bi potem ona paradirala tam v perilu...no go. Sicer je res, da če te ma namen varat, te bo tudi v Sloveniji, ampak vseeno se mi zdi da bi takšne izkušnje, kot je potovanje v Ameriko, lahko delil s tabo in ne s prijateljico.
Jaz mu sicer nebi postavljala ultimata, bi pa povedala da mi to ni všeč in ga probala vprašat, kako bi se on počutil, če bi šla jaz nekam z enim tipom.
Houd de wereld tegen
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

o groza...ne, jaz se ne bi kar sprijaznila s tem. eno je, če gre s kolegico kdaj pa kdaj na pijačko, nekaj povsem drugega pa je enomesečno potovanje.
jah, meni je to, da se zmeni s kolegico za tako potovanje, znak, da me tam namerava varati. saj mogoče se motim ampak pomojem mu malo preveč zaupaš, iluzija :?
kaj bi si pa on mislil, če bi mu ti oznanila, da greš nekam za 1 mesec z drugim tipom? pa tudi to, da po enem letu te punce sploh ne poznaš, se mi zdi malo sumljivo...
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Mene bi ful motilo. Prepovedala mu socer ne bi, bi bila pa izjemno nesrečna zaradi tega, pa rekla bi mu, da mi ni kul, da gre. Sej odločil bi se itak sam na koncu. Če bi se odločil, da gre, bi bila doma cel mesec vsa nesrečna, ziher bi mislila, da ga una skoz peca.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mala punci »

Jaz sem preveč ljubosumen tip ženske za takšne zadeve in če bi se meni to zgodilo. ... Ultimata mu nimam pravice postavit, ker ni moja last in če bi na vsak način hotel it s svojo kolegico, ki je še zaljubljena vanj za en mesec po ameriki bi ga rajši kar pustila. Se mi zdi bolje tisti mesec si lizat rano in se prepričevat sama sebe da če je šel mu ona in potovanje več pomenita kot jaz in tak ni imela najina zveza potem nekega pravega smisla. Bolje to kot pa da se jočem in doma tuhtam in se žrem kaj dela, kje je, sta kaj imela. Ker se mi zdi da tudi ko bi se vrnil bi me stalno glodal nek dvom in ne bi bilo več pravega zaupanja.
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

se strinjam z večino NE! Ne rečem če bi šel z prijateljico, za katero bi vedela da ni zaljubljena vanj in da ni šans... potem bi še nekako spregledala...
odvisno je koliko mu zaupaš in koliko si sigurna vanj. se pa pogovorta pred njegovim odhodom in mu zabičaj naj ne počne neumnosti.
Odgovori