Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ljubljančanka »

Stella* napisal/-a:jst mam tut en problem.. odkar jem tabletke Logest se redim in redim! prehranjujem se normalno in gibljem se dovolj tko da to vrjetno ni problem! so lohk res tabletke krive da se tko redim? in a mogoč ktera ve za tiste tabletke k so prav za hujšanje namenjene?plis :cry: :( :(

Hmm, jaz sem pa še po vseh tabletkah, ki sem jih jedla shujšala,pa čeprav se mi je apetit povečal. Za Logest sicer ne vem, sem pa po Diane,Yarini in zdaj po več kot enem tednu jemanja Yasminelle shujšala. Na srečo pa mi teža pade samo za 2 kilci. Drugače na bi bile pa Yarina in Yasminelle take tabletke, da se ti ne nabira voda ali nekaj takega, ker pri nekaterih se baje kar napihneš.
Jaz bi rekla, da so tabletke laho vzrok, da se rediš, eni shujšamo, drugi se redijo, pri tretjih pa ni spremembe. Samo če se teža res ful spremeni, moraš nujno zamenjat tabletke, ali pa z njimi prenehat.
Meni je ginekologinja zapisala trenutne kile, da bo lahko potem primerjala, če se bo čez par mesecev kaj spremenilo.
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Žlehtnobica napisal/-a:Čaw.
Jst mam pa en problem.
Začela sem jemati Yasminelle pred približno 2 tednoma. In potem so se začele težave. Že od vsega začetka imam vsak dan rjavkast izcedek iz nožnice(razen ko sem mela menstruacijo), dobila sem ful čudne mozolje(predvsem boleče), sprememba razpoloženja (čist sem tečna in sploh se mi ne da z nikomer pogovarjat), bolj sem utrujena, prebavne težave, boleče prsi... pa še kej bi lahko našla. Jst mislim da je to verjetno posledica tabletk, ker prej nisem mela takih težav.

Jaz sem tudi pred nekaj takega začela z Yasminelle. Meni je bilo pa slabo, pa tak živo rumen izcedek sem imela, samo zdaj vidim, da je že boljše. Mozolje sem pa tudi jaz neke boleče dobila pismu, upam da mine, ker sem sploh v prvi vrsti začela s temi tabletkami, da mi mozolje prežene, ne pa da jih dobim v hujši obliki. Samo glede na to da sem pred leti jemala Yarino in da je sestavljena Yasminelle iz istih hormonov in sem po Yarine imela lepo kožo,domnevam da bo tole minilo.
Žlehtnobica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Žlehtnobica »

O hvala! Zdej si me malo potolažila. Jst tut upam da bo minilo, ker sem jih zaradi vpliva na kožo tut jst v prvi vrsti izbrala. Po moje je to samo zato, ker sem še začetnica pa se mi more telo privaditi. Upam. Pa da bo kmalu tut :D.
Aja, kaj pa naj bi pomenilo da so tabletke zame premalo močne?Ali sem še vedno zaščitena pred nosečnostjo al ne?
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Pikica18 napisal/-a:hey!

jst mam pa problem da dobim menstro direkt na maturanca.. glih tist tedn. drgač ne uporablam tabletk ker mam krvni tlak samo malenkost povišan.

me zanima če bom menstruacijo vseeno lahko prestavla s tabletkam?

obstajajo tut tabletke za prestavit menstro, mislm da so na podobno foro ko kontracepcijske, sam da jih poješ sam tok, kukr mislš pač prestavt. nimam pa še izkušenj z njimi, tko da najbol da se pozanimaš kr pr svojmu ginekologu. mislm pa, da jih ni problem dobit :)
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Žlehtnobica napisal/-a:Aja, kaj pa naj bi pomenilo da so tabletke zame premalo močne?Ali sem še vedno zaščitena pred nosečnostjo al ne?

Hmm, ja jaz bi na tvojem mestu ta mesec raje uporabljala kondome, če so mogoče res prešibke. Samo po moje se bo v enem mesecu ali dveh vse uredilo in boš imela normalen ciklus. Če bojo pa še naprej problemi pa rajši kakšne močnejše vzemi.
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Planet Earth

Neprebrana objava Napisal/-a Catharine »

choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Lahko kje preberem koliko hormonov imajo posamezne tabletke? Da primerjam koliko so katere močne?
I laugh at gilded butterflies.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

njegova*mala napisal/-a:jao jz tud ne vem kaj nej :( .. jemlm tabletke logest, zdj že kr ene pol leta, pa me najbl motjo te stranski učinki..sploh glavoboli pa slaba volja..to mi gre najbl na žiwce.. in zdj ne vem kaj nej..tabletke so udobne, maš zaščito, nimaš skrbi in to, ne prestavljam si s kondomi..pa še dragi so ... nevem sploh, kaj nej nrdim zdej :cry:

sej maš še nekakšne injekcije..tko za ženske kukr za tipe.. sam to folk bl ne dela kukr ja.. za stranske učinke ne vem.. sm pa brala nekje ene izkušnje sam je mogla ženska nehat jemat čiszt zarad enih drugih stvari ne pa negativnih učinkov.
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

njegova*mala napisal/-a:jao jz tud ne vem kaj nej :( .. jemlm tabletke logest, zdj že kr ene pol leta, pa me najbl motjo te stranski učinki..sploh glavoboli pa slaba volja..to mi gre najbl na žiwce.. in zdj ne vem kaj nej..tabletke so udobne, maš zaščito, nimaš skrbi in to, ne prestavljam si s kondomi..pa še dragi so ... nevem sploh, kaj nej nrdim zdej :cry:

ne vem, kaj je udobnega na tem, da si ves čas slabe volje. pa ne govorim tega, ker bi ti hotela pamet solit. jst sem tudi imela logest, ki mi je povzročal take mood swinge, da sem se komaj prenašala. kako je pa fant zdržal ob meni, mi pa še vedno ni jasno. potem sem jih pa zamenjala in zdej imam harmonet. baje so malo močnejše, ampak počutim se pa za 200% boljše.

ps: ne pravim, da še ti zamenjaj na harmonet, ker ni nujno, da ti bodo te ustrezale. pojdi h ginekologinji, pa ti bo že ona svetovala primerne. samo zamenjat moraš pa pomoje nujno.
avril
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a avril »

sm mičkan lena in se mi ne da vseh strani gledat, da bi dobila en odgovor. Tku, da se opravičujem, če ste o tem že govoril.

Vem, da se zaščita zmanjša, če ješ antibiotike, kaj pa če vzameš lekadol ali aspirin?

Hvala
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objava Napisal/-a mariah »

avril napisal/-a:sm mičkan lena in se mi ne da vseh strani gledat, da bi dobila en odgovor. Tku, da se opravičujem, če ste o tem že govoril.

Vem, da se zaščita zmanjša, če ješ antibiotike, kaj pa če vzameš lekadol ali aspirin?

Hvala

ne da bi vedla..ampak vrjetno da ne. lekadol in aspirin in podobno spet niso tako močna zdravila da bi lahko vplivala na kontracepcijo.
je pa najboljše se pozanimat pri ginekologu al pa tudi v lekarni.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

al pa kr lepo na NAVODILA pogledat ;)
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Mislim,da to ne more biti kej narobe glede na to da moja ginekologinja ve da imam jaz težave z glavoboli in migrenami pa mi nikoli ni rekla da naj uporablajma dodatno zaščito edino pri antibiotikih mi je rekla da naj uporabim še kondom,ker se nikoli ne ve!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

In čaja al pa drugih pripravkov iz šentjanževke se ne sme pit ker tudi zmanjša učinkovitost. Recimo v Deprimu je tudi šentjanževka. Vpliva pa tudi na druga zdravila, ne samo na kontracepcijske tabletke.
Uporabniški avatar
Stella*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Stella* »

Jst sm mela tabletke Logest in sem jih šla danes zamenjat,ker preprosto nism več zdržala teh stranskih učinkov- slabo mi je bilo in glava me je bolela še kako uro po tem ko sm vzela tebletko!da o kilogramih in mojem razpoloženju ne govorim.. in mi je reku ginekolog da čeprav so najmanj hormonske tabletke,lohk nekaterim kljub temu zlo vplivajo na hormnone!

zdaj mi je dal tabletke CILEST,da bom vidla če bo kaj bolš!a ima katera te?in kako so? papa*
Zaklenjeno