Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

To po povečanem apetitu mislim, da ni res. Mi je pa ginekologinja rekla, da tabletke res povzročajo zadrževanje vode v telesu (ni pa zdaj pri vsaki enako, vsako telo malo drugače deluje). Moja znanka se je zaradi KT v kratkem času zredila za 5 (!) kg, ampak jih je potem nehala jemati in so tudi kg izginili.
Yarina (po kateri ne pridobiš kg), je pa samoplačniška -se mi zdi, da nekje 2000 bivših SIT/škatlico.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

jest se tudi za gram nisem zredila po nobenih tabletkih, pa sem jih kar nekaj zamenjala... tako, da ne moreš vedeti kaj te čaka, na žalost
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz sem se zredila 5kg ampak sem jih potem tud dol spravla...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Meni je ginekologinja rekla da obstaja možnost povečanega apetita. Vendar jaz mislim da tega nimam.. torej tabletke ne delujejo name na tak način. Zredila se nisem nič.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

jst recimo sm se.. ne spet tok, ampk za 2-3 kg v dveh mescih :( mislm, sej za mojo višino je to čiist idealn ane :oops:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Joj ženske, kako bodo določene tablete vplivale na vas je odvisno samo od tega, kako jih bo VAŠE telo sprejelo! Lahko imava jaz in ti iste tablete, pa se bom jaz zredila za 10kg, imela glavobole in cel kup drugih težav, teb ne bo pa nič. Sej zato pa moraš h ginekologu po tabletke, da lahko oceni, kere so najbolj primerne zate (to se določa na podlagi tega, če imaš redne menstruacije, če so boleče, kolko si visoka/težka, kakšno zgodovino bolezni imate v družini, pritisk, itd)
Pa tudi če dobite tablete, ki vam na pašejo, jih lahko greste vedno zamenjat. Ker večina punc itak dobi te nizkohormonske tabletke (ki so si večinoma precej podobne, npr Logest, Yarina, Harmonet, itd), tako da dandanes to res ni noben problem.
Jaz sem imela srečo že v prvo, jemljem Harmonet in mi popolnoma ustrezajo.
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Moje prve tabletke so bile logest ... prvi dve leti so mi ble odlične (nobenih stranskih učinkov - nič, še celo kg so šli dol) nekak po dveh letih jemanja tabletk so se pojavl te nezaželeni učinki: glavobol, zelo boleča menstruacija, moje počutje je nihalo vsako sekundo, vsaka malenkost me je spravila v jok in še navsezadnje - zmanjšanje libida (in to zeloo močno) :roll:

Zato sm se tut odločila za spremembo tabletk
Zdej sm dobila samoplačniške tabletke yasminelle (začnem naslednji mesec)
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jz bi pa tabletke kar nehala jemat; vedno večkrat jih pozabljam vzet, sexam itak ne in verjetno še neki časa ne bom, čudna mi je ta kao menstra, k sploh ni(al kaj piše v navodilih), zredila sem se(hehe, ja, jz tabletke krivim :D )...ful velik plus mi je pa, da zdej s tabletkami ni bolečin.. in kar ne vem kaj. Konc mesca grem še h gin. na posvet.
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Saj jaz tudi zdaj preneham; prej pa jo še pokličem v ordinacijo. :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

laram napisal/-a:Saj jaz tudi zdaj preneham; prej pa jo še pokličem v ordinacijo. :)

Tiste, ki boste prenehale z jemanjem kt, boste preklopile na kondome? Meni ta ideja sploh ne disi, zato pa vztrajam pri kt, ceprav imam na trenutke ze poln kufer vseh stranskih ucinkov...
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst sm tut že premišljevala, da bi čist nehala ... sam ob misli na kondome me kr mine :nein:

Res si ne predstavljam po tolikem času začet spet uporabljat kondome :roll:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

MsN napisal/-a:
laram napisal/-a:Saj jaz tudi zdaj preneham; prej pa jo še pokličem v ordinacijo. :)

Tiste, ki boste prenehale z jemanjem kt, boste preklopile na kondome? Meni ta ideja sploh ne disi, zato pa vztrajam pri kt, ceprav imam na trenutke ze poln kufer vseh stranskih ucinkov...

Jz bi nehala, ker itak nimam potrebe po zaščiti, ker pač ne sexam in zelo verjetno še neki časa ne bom .. :)
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

jaz pa kt ne bi nehala jemat...ker drugače prej sm mela ful neurejeno in bolečo menstruacijo, zdaj je pa boljše.... manj boli (še vedno....) pa urejeno je.....
tak da jamljem jih kot prvo zaradi tega
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

inchy84 napisal/-a:Jst sm tut že premišljevala, da bi čist nehala ... sam ob misli na kondome me kr mine :nein:

Res si ne predstavljam po tolikem času začet spet uporabljat kondome :roll:

Ja, saj jaz si tudi ne predstavljam, pa mi ni nič do tega ... samo so mi stranski učinki kt res že preko glave. :roll:
Nevem, trenutno v tem viidm rešitev ... saj mogoče si do sobote premislim, vendar močno dvomim.
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Js sm tut razmišlala, da bi nehala, sam pol ni več une spontanosti pa ne morš kr tko povsod pa zmer morš met tiste kondome... :roll:
U bistvu js še nikol nism s kondom, kr sva si bla z mojim oba prva in sm mela tabletke že od začetka.
Se mi pa zdi zadne cajte, da res vplivajo na zmanjšano željo po seksu. :? :evil:
Zaklenjeno