Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

yarina.. en kveščn.. a so te KT tut uredu za kožo? oz. da jo nej bi sčistle tko kukr diane35? sej sma prašam, če bom gdaj rabla kej menjat :)

ala pa če bi lahko bla katera tok prjazna, da bi napisala kkšno primerjanje med yarina pa diane35 .. prednosti, slabosti.. sej stranske učinke pa zmožnosti raka na materničnm vratu pa ta shit je pa pousod enak ane? a
se gre tko da bol usebujejo več hormonov, slabš je oz. večja je možnost kšnih 'komplikacij'?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz sem jemala oboje...diane samo 2 meseca, ker več nisem vzdržala...imela sem glavobole, slabosti, zelo neurejeno prebavo..pa tudi zelo načete živce...sicer nisem jemala zaradi kože ampak zaradi jačnika...sem pa dobila zelo suho kožo...pa mastne lase, ki jih prej nikoli nisem imela...tako, da najbrž imajo na začetku kontra učinek...tako kot vse tablete za kožo...
yarino sem jemala 1, 5 leta...pa so se po enem letu ponovno pojavili vsi učinki, ki so jih imele diane...pa zraven še celulit...najbolje sem prenašala femodene...čeprav so tudi te imele vrsto stranskih učinkov...ki pa niso bili tako izraziti...
sedaj sem brez...pa se je vse uredilo...na kožo sicer ne vem kakšen vpliv ima yarina...meni jo je zelo izsušilo...odvsino pa najbrž od posameznice...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
ice-red
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a ice-red »

kukr jest vem so dien 35 namenjen tistm ka majo probleme s kožo, pa da je kej narobe z njim. naprimer da majo cisto. moja kolegica jih ma zato. pa še nekaj jih poznam da jih majo lih zarad tega.
sweetkana
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sweetkana »

jp...js sm dobila diane 35 zaradi mozolčkou
Wherever you go
Whatever you do
I want you to know
That you’re on my mind
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

ice-red napisal/-a:kukr jest vem so dien 35 namenjen tistm ka majo probleme s kožo, pa da je kej narobe z njim. naprimer da majo cisto. moja kolegica jih ma zato. pa še nekaj jih poznam da jih majo lih zarad tega.

ni pa nujno...jaz jih nisem dobila zaradi kože...pač pa zaradi težav z jajčnikom...nekaterim pa jih predpišejo kar tako ker jim pač paše vsebnost hormonov...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Vprašanje:

Moraš nujno, če bruhaš ali maš drisko v roku treh ur po tem ko vzameš tabletko vzeti novo? Jaz mam namreč zadnjo tablico Logesta, in grem po naslednjem odmoru in menstruaciji takoj na Yarino.. Se pravi da če vzamem zdaj še eno, si bom prestavila začetek jemanja tabletk za en dan nazaj... Da bi jih pa kr zdajle danes nehala, pa tudi ne bi, sej ne vem a je šla tabletka ven al ne - tko ne bom vedla a bom začela 7. al 8. dan, če me razumete.
Sprašujem kolk je šans, da tabletka prej ko sm mela mal prebavnih motenj ni ostala v meni? A je sploh brezveze da sprašujem in naj pač še eno vzamem in si vse skupaj prestavim en dan nazaj :)
Tnx
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Če jo izbruhaš morš vzeti novo ja, če pa maš samo drisko pa ni treba, ker tabletka se izloči tako hitro le v primeru da imaš kolero (kar pa dvomim;) )...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

No kulj pol pa nam nove jemala...Sej js sm tudi dvomila, da se je izločla že, tko da sm rajši vprašala. Da ne bi pol dve mela v sebi.
Sej če se je in ne vem, pa itak pomojm ne bo panike, pač kao da dans ne bi vzela, mam samo še dvakrat za vzet tko da se glede zaščite ne sekiram ravno, ne nameravam zdele kej velik seksat, sploh pa ne pustim da pride vame.

Hvala ti. :wink:
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

No, pol pa sploh ni problema :D
Ni zakej,
plesalčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: heaven,tretji oblaček na južni strani

Neprebrana objava Napisal/-a plesalčica »

jaz sem dolga leta jemala Diane 35,pa sem jih morala ukiniti,ker mi je menstruacija zablokirala.enostavno ni bila več lepa menstruacija,s tisto pravo krvjo...bila je rjava kri.mi je rekla ginekologinja,da je dobro da sem prekinila,ker bi se mi lahko vse zapacalo in bi morala na čiščenje.potem sem poskusila še nekatere druge,pa mi niso odgovarjale.pojma nimam katere tabletke so najboljše...me pa zanima.
...itak mi vse diši po tebi...
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Okrogla:) »

Po katerih tabletah se ne zrediš lih? :?: :?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

najbolš d uprašaš ginekologijo kere so za to najbol primerne :)
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Jaz pa imam eno vprašanje glede prenehanja jemanja tabletk ... do sedaj sem imela logest; pa bi rada nehala jemati sploh KT.
Zanima me ... če lahko kar tako neham z jemanjem ... (zdaj sem ravno do konca pojedla tablico) ... ?
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Okrogla:) napisal/-a:Po katerih tabletah se ne zrediš lih? :?: :?

Kolikor jaz vem, se po nobenih tabletkah neposredno ne zrediš, vendar vsebujejo nek hormon (?), ki poveča apetiti ... potem več ješ, in se posledično zrediš.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Laram, ko nehaš s tabletkami poješ tablico tabletk do konca, potem pa jih pač ne jemlješ naprej in to je to :D

Kar se pa rejenja tiče je pa tako, da tabletke povzročajo zadrževanje vode v telesu, kar prinese kak dodatni kilogram (tabletke Yarina in Yasminelle naj teh stranskih učinkov ne bi imele)..... To o povečanem apetitu se mi pa zdi da je samo en podzavesten trik.
Zaklenjeno