Ljubezen s pripadnikom druge nacionalnosti
Moj fantic je Slovenc, moja druzina pa miksana iz celga Balkana. Mi smo totalni ateisti, oni pa tut niso neki blazni verniki, edin da praznujejo razne velke noci pa bozicke, k jih mi recimo ne. In mene to cist nc ne mot, pac ce se odlocs, da ti nekdo ustreza, da so vajni interesi similarni, da mata podobno predstavo o skupni prihodnosti, pol se pac prilagodis. Jz grem recimo vedno k njim na bozicno vecerjo, ker pac njegovi mami to velik pomen in tut, ce jaz ne praznujem nobenga verskega praznika, mi to ne predstavla nobenga problema.
Druga stvar, ki se mi je zdela ful prijetno zanimiva, je bla ta, da ko sva z mojim deckotom debetirala pac o takih in podobnih razlikah in nekak tut prsla na temo jezikov, je sam izrazu zeljo, da ko bova spocela strucko, zeli, da se istocasno uci slovenscine in ''srbo-hrvascine''.
Ne vem no, se mi zdi, da folk k ma tok in tok predsodkov o dolocenih stvareh oz o dolocenih skupinah ljudi, niti ne more uzit zivljenja s celo zajemalko. V lajfu mors bit odprt za cim vec razlicnih stvari, da lah zacutis njegovo pravo bistvo. Kar se pa predsodkov tice, hja, te itq izhajajo iz lastnih frustracij vsazga individuma.
Druga stvar, ki se mi je zdela ful prijetno zanimiva, je bla ta, da ko sva z mojim deckotom debetirala pac o takih in podobnih razlikah in nekak tut prsla na temo jezikov, je sam izrazu zeljo, da ko bova spocela strucko, zeli, da se istocasno uci slovenscine in ''srbo-hrvascine''.
Ne vem no, se mi zdi, da folk k ma tok in tok predsodkov o dolocenih stvareh oz o dolocenih skupinah ljudi, niti ne more uzit zivljenja s celo zajemalko. V lajfu mors bit odprt za cim vec razlicnih stvari, da lah zacutis njegovo pravo bistvo. Kar se pa predsodkov tice, hja, te itq izhajajo iz lastnih frustracij vsazga individuma.
ja..bi mela fanta z druge države, ampak pod pogojem, da bi živel v Sloveniji, ker napiremer, da bi bil tam nekje iz Anglije, Španije al od koder pač že..bi blo to res prehudo zame, ker se ne bi mogla velik videt!
ne bi pa mela fanta, ki bi bil druge vere, kot jst!!!
ne bi pa mela fanta, ki bi bil druge vere, kot jst!!!
ღ♥ ne sanjaj življenja..ampak živi svoje sanje ♥ღ
BabySun napisal/-a:ne bi pa mela fanta, ki bi bil druge vere, kot jst!!!
a tut ce bi biu musliman al pa pravoslavc pa ne bi biu verski fanatik? sam pac vrjeu bi v enga druzga boga ali drugo razlicico (v primeru pravoslavne vere). zard mene lahko verjame v eno mravlco, pa me ne bo motil, dokler mi ne bo te njegove vere vsiljeval.
Men je res vseeno katere nacionalnosti je nekdo. Sem pač mnenja, da kdor se obnaša primitivno je pač primitivn, ne glede na nacionalnost.
Prvo, kar je pr men pomembno je to, kaj ima človek v buči, šele pol pride vse ostalo. To, da nekdo ne bi imel kšne stike z nekom, ker je pač druge nacionalnosti, je čist zaplankano stališče in še daleč od kakršnegakoli multikulturalizma.
Prvo, kar je pr men pomembno je to, kaj ima človek v buči, šele pol pride vse ostalo. To, da nekdo ne bi imel kšne stike z nekom, ker je pač druge nacionalnosti, je čist zaplankano stališče in še daleč od kakršnegakoli multikulturalizma.
-
- Kofetarica
- Kontakt:
Mene tud ne moti toliko ali bi moj fant bil druge vere kot jaz, ampak če bi mi res pol tisto njegovo vero vsiljeval pa mi govoril, da jaz tega ne smem pa onega, to je pa pol že druga stvar...Načeloma pa nimam ničesar proti ljudem druge narodnosti- tudi proti romom nič, smo če bi meni pol začeli taki ljudje lapat da jaz tega nimam prav, kak lahko verjamem v tega boga, kak lahko ono...
...jao ej!! Tu je pa potem meja! Če bi pa musliman bil čist normalen pa če bi najini interesi štimali, pol ne vidim nobenega razloga zakaj ne bi bila z njim. Valda da potem nastane problem v kateri veri bo pa najina štručka živela, to pa bi v tem primeru najbrž res prepustila njej da se sama odloči ko bo malo večja- najbrž bi bilo tako, kar pa ne morem zagotovo trditi, ker še v taki situaciji nisem bila!

-
- Debatorica
- Kraj: Ljubljana
Mene bi motl če bi bil fant vzgojen v res neki kulturi kjer morjo bit ženske tiho deci pa nosjo hlače npr. muslimani.. al pa albanci k majo lahk več žen, pa k tepež ni nič čudnega.. Tazga fanta bi se znebila. Drugač me pa narodnost ne moti.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
seveda postane težko, če so razlike med kulturami prevelike, ampak če se oba potrudita se da marsikaj prebrodit. če pa iščeš pri nekomu napake pol pa je to prvo v kar se lahko zatakneš. moja princeska in jaz sva tudi različnih narodnosti (ona je slovenka) pa naju to niti malo ne ovira.
going down... into the blue
-
- Komunikatorka
- Kraj: *Štajerska*
mene absolutno to ne moti, ker ne zbiram fantov po določenih kriterijih, ampak jih zbira moje srce...Nekoč je zbralo tdi makedonca....JA in...Mene to sploh ni motilo, še več...Ful sem se naučila, glede njihove vere, običajev, navad, samega življenja, govorice itd....To mi je bil dost velik izziv..No zgodba na koncu ni bla ravno srečna, vseeno pa mi ni žal da sem tud kej tazga poskusila
...
Drgač me pa ne moti...Važno da je, da se imava rada, da lepo dela z mano in da me ne toleriraq za neko služkinjo....Mislm da se da z pripadnikom vsake nacionalnosti in vere čist normalno razumet, sam tist zaščitni zid pred tem je treba odpikat...
V kolikor je oseba normalna in se da vse z njo, ne vidim nobenga problema...No problem bi bil edino moja polomljena angleščina pri kakšnih neslovanskih narodih

Drgač me pa ne moti...Važno da je, da se imava rada, da lepo dela z mano in da me ne toleriraq za neko služkinjo....Mislm da se da z pripadnikom vsake nacionalnosti in vere čist normalno razumet, sam tist zaščitni zid pred tem je treba odpikat...
V kolikor je oseba normalna in se da vse z njo, ne vidim nobenga problema...No problem bi bil edino moja polomljena angleščina pri kakšnih neslovanskih narodih