Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

tanika* napisal/-a:ne tega še nikol nisem naredila pa jemljem tabletke že dve leti zato pa sprašujem. pa tud namena nimam tega delat ker preprost menstruacije se ne moreš večno izogibat tako nima smisla ane. samo ta viken je pa res nebi rada mela :D
kaj pa če zdej neham jemat a bo to kaj narobe, mislim zaradi zaščite?

Jaz ti priporacam, da kt ne nehas jemati kar sredi ciklusa, ampak enostavno nadaljujes z naslednjo skatlico in jih jes tako dolgo, dokler noces dobiti menstruacije.
Zascita se v tem primeru logicno ohrani, ne vem pa kako je, ce skatlico predcasno zakljucis - tega v navodilih mojih kt ne pise.

Sicer pa prestudiraj navodila pod sklopom 'prestavljanje krvavitve' ali nekaj takega pa bo vse ok :wink:
Veliko uzitkov v dvoje :D
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Ja punce..... jaz sem zdej še na enem forumu vprašala, če so tabletke plačljive al kaj, pa so tud vse govorile da ne, da nobena nič ne ve. Potem je pa ena napisala, da jih je šla v petek iskat (Logest) in da je tud ona plačala skor 4€ ..... neki že je na tem. :evil:
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

¤MiSsY¤ napisal/-a:Ja punce..... jaz sem zdej še na enem forumu vprašala, če so tabletke plačljive al kaj, pa so tud vse govorile da ne, da nobena nič ne ve. Potem je pa ena napisala, da jih je šla v petek iskat (Logest) in da je tud ona plačala skor 4€ ..... neki že je na tem. :evil:

Aja? Jaz sem jih pred mescem hodla dvignit, pa nisem plačala. No,mogoče so pa res kaj spremenili, samo pol bi valda to znano blo vsem-ali?
Is sex dirty? Only if it’s done right.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

ja sej to je men tud čudn. kako to kr naenkrat, pa noben nč o tem ne ve, in vsem se zdi to čist nemogoče. Men je tud sestrična rekla da jih je šla prejšn mesc iskat pa so ble še čist normalno zastonj.....
pismo nevem, bom šla jz dons srečo probat pa povem..... če se bo tajnica v zdr. domu odločla povezat do ginekologinje :evil:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

a ma kera tuki yarina.. mislm tko, že neki časa..

pa kakšne se vam zdijo.. a se res ne zrediš? (jest mam logest.. pa sm se zredila..)
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

js sm jih šla dons iskat, in diane35 so še vedno brezplačne. ostale pa poi moji logiki tud, razen yarine in ostalih samoplačniških.
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

še eno vprašanje:
je res da tabletke lahko ješ le 7 let, potem moraš zaključiti z njimi za vedno? ker po temtakeb bom morala prenehati z njimi pri 23letu, kar se ne sliši najbolj ugodno.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Nu$k@ napisal/-a:še eno vprašanje:
je res da tabletke lahko ješ le 7 let, potem moraš zaključiti z njimi za vedno? ker po temtakeb bom morala prenehati z njimi pri 23letu, kar se ne sliši najbolj ugodno.

Ni res, to je veljalo za staro sestavo kt, ki so imele veliko vec hormonov. Sodobne kt imajo izjemno nizko dozo hormonov, ki ni tako skodljiva, je pa res, da nekateri ginekologi priporocajo po parih letih premor z jemanjem, spet drugi tega ne zagovarjajo in menijo, da premori telesu bolj skodijo kot koristijo, ker se hormoni samo zmiksajo.

Ne skrbi kaj bo cez 7 let. Ce jih zdaj redno jes in nimas hujsih stranskih ucinkov, se ne sekiraj :wink: Ukrepala bos, ko bo treba.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

No jz sm sla h ginekologinji po recept, sam nimam urejenga zavarovanja k sm bla nedolg nazaj 18.tko da mi ni mogla napisatt recepta, more mi najprej mami tist zrihtat. No pa sm vseen vprašala če je res da so Logest plačljive pa je rekla da ne. Prijateljica je dobila recept za Diane35 pa sva šle pol v lekarno, ona jih ni plačala, za Logest so pa tud rekle une tete v lekarni da niso plačljive tko da zdej pa nevem....... ???
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Lorelai20 »

¤MiSsY¤ napisal/-a:Ja punce..... jaz sem zdej še na enem forumu vprašala, če so tabletke plačljive al kaj, pa so tud vse govorile da ne, da nobena nič ne ve. Potem je pa ena napisala, da jih je šla v petek iskat (Logest) in da je tud ona plačala skor 4€ ..... neki že je na tem. :evil:

Js sm šla ta petek po logest in nisem nč doplačala...
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

ja so za plačat, k je šla dons frendica po tabletke, pol sm jo pa prej klicala, kere je dobila, je pa rekla da njaprej logest, pol ji je pa reku, da so en tedn za plačvt, je pa rekla, da to ne bi, pol ji je pa dau ene nove, ful čudn ime majo ... :)
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

joj joj, to je use neki zbrklan... lh je tko, kokr je kr.ena rekla, da je kej v povezavi z zdravstvenim zavarovanjem... sam bi še vedno lahko povedal al kuko?
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

jah jest sm tud neki časa doplačecvala za stederil m (takrt še 150SIT), pol so pa ceno neki spustl, pa spet ne...
kukr so men to razložle v lekarni je to, da proizvajalc lahk uzdigne ceno, medtem ko zavarovalnica krije samo do določene cene, če so dražje razliko plača potrošnik...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

tanika* napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE:
sm začela brat temo pa je tega čist preveč bom pa kr vprašala. nasledn vikend greva s fantom na počitnce in sm ugotovila da bom lih menstro mela. ker je cel point teh počitnc da sva mal sama pa seveda da lahko končno po dolgem času sexava brez da naju kdo mot je to mejčkn problem. in zdej sm se spomnla da bi lahko menstro prestavla in bi blo mogoče clo najbol če bi jo kr zdej dobila da nebi predolg tabletk jemala. a je to možno da bi dons naprimer nehala jemat, drgač bi mogla v soboto zadno vzet pa v nedelo začet s premorom ali je boljše da preprosto nadaljujem s tabletkami do konca počitnic. koliko pa lahko jemleš tabletke mislim kkšn tedn že samo kej več pa kako?? k nebi se rada igrala s zdravjem?? no če bo kera mogoče vedela bi res prosila za nasvet. hvala

ja pa sej če dobiš menstro boš do vikenda (naslednga) ZIHR fertik.. tko da, zakaj bi podalšvala če lepo nehaš zdej z to tazadno tableto pa pol spet začneš lih un nasledn vikend oz. 7 dni počakat ane=)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

nažalost pr men ni tko, js dobim menstro šele 4/5 dan premora tako da bi jo dobila v četrtk in je do nedele lih lepo konc tako da ceu viken uničen :( sm se odločla da bom kr naprej jedla in jo bom preprost za en tedn prestavla.
Zaklenjeno