Kontracepcijske tabletke
wannabe napisal/-a:matejakra napisal/-a:A ima kdo seznam, kako vse vrste KT uporabljat kot PKK? Npr. koliko tablet Cilesta moraš vzet, da dobiš mestruacijo, če poči kondom?
Zanima me še za Logest. Pa za vse ostale tudi.
Za PKK potrebuješ 4 tabletke Stediril-d, ki se sicer uporabljajo tudi kot kontracepcijske tablete. Prvi dve tableti Stediril-d hkrati vzemi čimprej, najkasneje pa v 72 urah po odnosu. Po 12 urah od prvih dveh tablet pa vzami hkrati še 2 tableti Stediril-d. Če v prvih 4 urah po zaužitju tablet bruhaš, vzemi dodatno še 2 tableti.
Kot PKK lahko namesto tablet Stediril-d uporabite tudi druge vrste kontracepcijskih tablet, vendar moraš v tem primeru vzeti večje število tablet. Če za PKK vzameš tablete Stediril-m, Microgynon, Femoden, Minulet ali Marvelon, moraš vzeti dvakrat po 4 tablete hkrati, če pa izbereš Cilest ali Diane-35 pa dvakrat po 3 tablete hkrati.
Več o tabletkah.
Ja, hvala. Sama vem, kako se to uporablja, konkretnih podatkov pa ne dobim nikjer na netu. Zanima me Logest, če so te uporabne...
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt:
jemina glede tega ti ne znam kej dost povedat, vem sam da je možno da si noseča tudi če imaš menstruacijo.
Zanima me, kolk škatlic tabletk vam da vaša ginekologinja ko pridete samo po tabletke? Čudno mi je to, da jst jih dobim za 9 mescev, moja sestra recimo pa dobi samo za 3. A ni to bedno, pol moraš skoz tja hodit in čakat itd. Sicer sm se jst tud dons spet po dolgem času načakala za te "čudežne tabletkice" ampak zdj jih pa mam
Zanima me, kolk škatlic tabletk vam da vaša ginekologinja ko pridete samo po tabletke? Čudno mi je to, da jst jih dobim za 9 mescev, moja sestra recimo pa dobi samo za 3. A ni to bedno, pol moraš skoz tja hodit in čakat itd. Sicer sm se jst tud dons spet po dolgem času načakala za te "čudežne tabletkice" ampak zdj jih pa mam

lahko je prve tri mesece čisto normalna...vsaj kolikor vem jaz iz izkušenj kolegice...sploh pa ko jemlješ tabletke to ni prava menstruacija...
pa mislim, da če jih redno jemlješ dalj časa...pa tud če se ena izpusti...po mojem možnosti za zanositev ni...
jaz sem rabila 4 mesece, da sem sčistila hormone iz sebe...pa da sem prišla na normalno počutje...pa še sigurno sem bila še takrat zaščitena...vsaj po izcedku sodeč...ki je takrat bolj gost...
tako, da po mojem ni panike..
pa mislim, da če jih redno jemlješ dalj časa...pa tud če se ena izpusti...po mojem možnosti za zanositev ni...
jaz sem rabila 4 mesece, da sem sčistila hormone iz sebe...pa da sem prišla na normalno počutje...pa še sigurno sem bila še takrat zaščitena...vsaj po izcedku sodeč...ki je takrat bolj gost...
tako, da po mojem ni panike..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Ja no, takole je s temi izpuščenimi tabletkami. Ful je odvisno kdaj jo pozabiš vzeti. Najbolj kritičen je prvi teden, ampak jaz mislim, da kadarkoli pozabite kakšno vzeti, se ne zanašajte na to, da sej bo delovalo! Moja prijatlca je v srednji šoli na tak način zanosila. Žal! Ne bom pozabla kako je jokala in ni upala povedat mamici. Ker je bila šele v srednji šoli je pač šla nardit splav. Naredite si opomnilnike na telefonu ali karkoli. Ko sem jih jaz še jemala, sem mela tko naštiman, da sem prvo kar sem zjutraj nardila, sem vzela tabletko. Mela sem jih zraven postle na nočni omarici.
Živjo!
Zanima me, če lahko kar takoj "preklopim" iz Diane35 na Yasminelle tabletke ali mora biti vmes kakšna daljša pav za (tega ne bi rada, ker se bojim, da se mi bodo akne pojavile na novo, ker zdaj mi fajn izginjajo:))?
Imam še par tabletk Diane35, potem pa bi rada po 7-dnevni pavzi začela z Yasminelle, ker so menda boljše kot Diane35...čeprav bom morala te plačati (diane sem dobila na recept, zaradi aknaste kože).
Ima katere že kakšne izkušnje z jemanjem Yasminelle??
Lp in hvala za odgovor
Zanima me, če lahko kar takoj "preklopim" iz Diane35 na Yasminelle tabletke ali mora biti vmes kakšna daljša pav za (tega ne bi rada, ker se bojim, da se mi bodo akne pojavile na novo, ker zdaj mi fajn izginjajo:))?
Imam še par tabletk Diane35, potem pa bi rada po 7-dnevni pavzi začela z Yasminelle, ker so menda boljše kot Diane35...čeprav bom morala te plačati (diane sem dobila na recept, zaradi aknaste kože).
Ima katere že kakšne izkušnje z jemanjem Yasminelle??
Lp in hvala za odgovor
na tvojem mestu bi pač počakala do konca škatlice, naredila normalen teden pavze in nato začela z drugimi. tako sem v bistvu tudi naredila, samo firme so bile druge.
samo, a si ti čisto ziher, da hočeš menjat. če prav vem, so diane35 precej močne, yasminelle so pa bolj švoh in lahko, da ti ne bodo več tako pomagale pri aknah. za diane je sploh rečeno, da imajo na tem področju ful močen učinek. ziher pa glede tega nisem, ker nisem še ne enih ne drugih sprobala.
samo, a si ti čisto ziher, da hočeš menjat. če prav vem, so diane35 precej močne, yasminelle so pa bolj švoh in lahko, da ti ne bodo več tako pomagale pri aknah. za diane je sploh rečeno, da imajo na tem področju ful močen učinek. ziher pa glede tega nisem, ker nisem še ne enih ne drugih sprobala.
Živjo!
Imam eno vprašanje za vas.. Ali ima katera podobno izkušnjo kot jaz? Logest tabletke sem jemala par mesecev in se v tem času GROZNO zredila, zraven pa dobila še celulit. Potem sem jih nehala jemati, na mojo prejšnjo težo nisem prišla, sem pa malo shujšala. Zdaj bi spet rada jemala KT, a ne vem katere. Ginekologinja mi je rekla, da obstajajo Diane 35, ki imajo mal drgačne hormone ampak mal več in Yasminelle, ki imajo sploh druge hormone (pa še ene mi je omenla, ki imajo drugačne hormone, pa sem pozabla katere). In ko sem jo vprašala, katere bi mi priporočala, je rekla da naj probam pač ene in če mi ne bojo kul pa naj jih zamenjam. Ta sistem loterije mi ni všeč, zato vas sprašujem glede na izkušnje: KATERE TABLETKE???
Imam eno vprašanje za vas.. Ali ima katera podobno izkušnjo kot jaz? Logest tabletke sem jemala par mesecev in se v tem času GROZNO zredila, zraven pa dobila še celulit. Potem sem jih nehala jemati, na mojo prejšnjo težo nisem prišla, sem pa malo shujšala. Zdaj bi spet rada jemala KT, a ne vem katere. Ginekologinja mi je rekla, da obstajajo Diane 35, ki imajo mal drgačne hormone ampak mal več in Yasminelle, ki imajo sploh druge hormone (pa še ene mi je omenla, ki imajo drugačne hormone, pa sem pozabla katere). In ko sem jo vprašala, katere bi mi priporočala, je rekla da naj probam pač ene in če mi ne bojo kul pa naj jih zamenjam. Ta sistem loterije mi ni všeč, zato vas sprašujem glede na izkušnje: KATERE TABLETKE???