Kontracepcijske tabletke
-
- Kofetarica
- Kraj: kjerkoli kadarkoli
am...sem brala da... uporaba antibiotikov zmanjša delovanje tabletk....am...to sem pa zvedla šele ko sem nehala jemat antibiotike...med tem sem seveda tudi kontr. tabletke jedla....,no sicer takrat ko sem jedla antibiotik nisem mela spolnih odnosov....ko sem nehala jest antibiotik sem dobila menstruacijo...ko je blo menst. konec pa sem mela sp. odnose....al je še mogoče da bi antibiotik mel kak vpliv?...mogoče je vpr. res neumno...ampak mene malo žre...hehe
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Ko živiš,jim je VSEENO!
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:am...sem brala da... uporaba antibiotikov zmanjša delovanje tabletk....am...to sem pa zvedla šele ko sem nehala jemat antibiotike...med tem sem seveda tudi kontr. tabletke jedla....,no sicer takrat ko sem jedla antibiotik nisem mela spolnih odnosov....ko sem nehala jest antibiotik sem dobila menstruacijo...ko je blo menst. konec pa sem mela sp. odnose....al je še mogoče da bi antibiotik mel kak vpliv?...mogoče je vpr. res neumno...ampak mene malo žre...hehe
Ja, uporaba antibiotikov res zmanjša učinkovitost tabletk, ampak sej, če praviš, da si imela konec menstruacije, pol si itak že začela z novo škatlico

angeo napisal/-a:buffy-ann napisal/-a:^^ Jaz sem po Diane 35 menstruacijo vedno dobila 5. dan.
Jaz pa vedno četrti dan,tako kot je rekla ginekologinja,zdej sem pa na yarini in imam še štiri tabletke do koncami lahko katera pove kdaj naj bi jo zdaj dobila?
hvala
zdaj sem komaj vidla ... jaS tud jemljem Diane 35 pa dobim 5 dan ja .. torej je to normalno po teh tabletkah al kak?
Me*To*yOu napisal/-a:ej, jaS bi raDa vedLa .. ko koncam zavojcek teh 21 tabLetk, bi mogla dobit Menzo .. 2-3 dni po tem naj bi jo dobil, pa z bilokom se menim ... jo dobim 1-2 dni po koncanem zavojcku .. jas jo pa vedno dobim 5 dan. koncam na nedeljo .... dobim jo pa v naslednem tednu v petek? ... a je to normalno?
Saj to je od posameznice odvisno. Če malo zgoraj prebereš vidiš da nas nekaj dobi tud 4. al pa 5. dan. Ni to nič hudega ..

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
^^ Ja jaz sem jemala nekaj časa antibiotike in mi je rekla zdravnica da se čisto pri vsakih antibiotikih zmanjša zaščita oz. zanesljivost kontracepcijskih tablet. Sam jaz raje pol nisem mela odnosov v tistem času, oz. mi jih je odsvetovala, razen pač s kondomom je rekla da lahko.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
-
- Kofetarica
- Kraj: kjerkoli kadarkoli
Tr|n|ty napisal/-a:S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L napisal/-a:am...sem brala da... uporaba antibiotikov zmanjša delovanje tabletk....am...to sem pa zvedla šele ko sem nehala jemat antibiotike...med tem sem seveda tudi kontr. tabletke jedla....,no sicer takrat ko sem jedla antibiotik nisem mela spolnih odnosov....ko sem nehala jest antibiotik sem dobila menstruacijo...ko je blo menst. konec pa sem mela sp. odnose....al je še mogoče da bi antibiotik mel kak vpliv?...mogoče je vpr. res neumno...ampak mene malo žre...hehe
Ja, uporaba antibiotikov res zmanjša učinkovitost tabletk, ampak sej, če praviš, da si imela konec menstruacije, pol si itak že začela z novo škatlico
ja sej jaz tui mislim da nebi smelo bit nič narobe..ker sem po jemanju ant. že mela menst. in tudi novo škatlico sem načela..tam nekje peto tableto sem že pojedla...no sicer pa zaj kmalu pričakujem menst. in upam da jo dobim pa da je vse OK..bom zaj bolj pazljiva....
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Ko živiš,jim je VSEENO!
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Izbrisana land
- Kontakt:
Tiavanna napisal/-a:Meni je ginekolog predpisal tabletke, ko sem bla na antibiotikih in sem ga vprašala, če to kej vpliva in je reku da ne, da je vse kul.
Jah to glih ni res kokr jst vem. Če jemlješ tabletke in pač ob bolezni antibiotik, ta zmanjša delovanje kontraceptiva, kar pomen da nisi popolnoma zaščiten. Torej je treba uporabt dodatno zaščito.
No sm pogledala recimo za Ospen k je dost pogost antibiotik:
" Na kaj morate biti pozorni, če jemljete druga zdravila
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Ospen lahko ob sočasnem jemanju zmanjša zanesljivost kontracepcijskih tablet.
Probenecid upočasni izločanje penicilinov, metoklopramid pa zmanjša njihovo absorpcijo.
Sočasno z Ospenom ne jemljite drugih antibiotikov, če vam jih ni predpisal zdravnik."