Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Shaquinna
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor
Kontakt:

...

Neprebrana objava Napisal/-a Shaquinna »

Novo vprašanje

En lep pozdrav!
Ker nisem povsem prepričana in si ne znam sama odgovorit na vprašanje sem se pa obrnila na vse vas, konec koncev več glav, več ve :)

Saj vem, tole bo zdaj zvenelo res malo čudno, ampak vsakemu se zgodi (lahko). No moj problem je v tem, da sem pred kratkim vzela zadnjo tabletko, ampak sem pozabila kateri dan je to bil. :? Ne morem se spomnit in pozabila sem si zabeležit!!! Vem da pridejo 3 dnevi v poštev. Zdaj pa me samo zanima- Kaj se zgodi v primeru da pač naslednjo rundo tabletk vzamem dan prej ali dan kasneje (torej 7. dan ali 9. dan)? Ima to kakšen večji pomen? Ali je res pomembno da se tabletka vzame spet na 8. dan?
Hvala lepa za pomoč!!
Nevem kako se mi je to sploh lahko zgodilo.. Sem malo zmedena :oops:
Drugač tabletke jemljem že 2 leti.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

Mal pomisli na kateri dan si vedno jemala tabletke a ne. Recimo jst vedno vzamem novo škatlico oz prvo tabletko iz nove na nedeljo. To pomen da bo zadnja iz škatlice se pravi 21.ta prišla na soboto in naslednjo bom vzela čez 8 dni v nedeljo. Najprej se probi to spomnit, sj vedno isto jemleš ne?
Shaquinna
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Že cel dan razmišljam! Problem je v tem, da sem imela vmes pavzo in sem komaj novembra spet začela jemat, takrat sem si seveda pozabla označit datum (se zgodi). Ker sem šla na potovanje sem si prestavila menstruacijo tako, da sem pač še eno celo škatlico vzela. Ampak, kot že omenjeno, ponovno pozabila kateri dan je bil zadnji, ko sem jo vzela...
Malo nerodno, ampak .. .
Še vedno me zanima kako je z 7. in 9. dnem? :roll:
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Mislim da ne bo panike če vzameš dan kasneje, torej 9. dan, al pa tud 7. mogoče ne. Kaj pa pravjo navodila?
Shaquinna
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

V mojih navodilih (jemljem Logest) piše 8. dan, kot povsod drugod vrjetno. Nič ne piše kaj se zgodi v primeru, da vzameš na 9. dan.. A je možno, da se učinkovitost tabletk zmanjša ??? :?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Mah pomoje da ni tok panike no, mogoče kaka vmesna krvavitev sam mislim da ne bi smel bit kakšnih težav glede na to da je samo kakšen dan razlike.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Khm, menda je zelo pomembno, da se jemlje tabletko na 8. dan in je torej premor točno 7-dnevni,
ker za toliko dni zadošča una doza hormonov, ki jo jemlješ prej 21 dni.
V nasprotnem primeru je lahko zaščita nezadostna... :?:
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

No jest bi pa rabla sam da me nekdo pomiri..

Vzela sm tabletko ob osmi uri zvečer, pol pa tm enkrat ob pol enih, enih (točno se ne spomnim) sm bruhala..sj v navodilih piše da 3-4 ure po zaužitju ni kul da bruhaš..sam me še zmer skrbi, nism pa mela nobene pr seb da bi jo za vsak slučaj vzela...rabm res samo pomiritev..
Za dežjem vedno posije sonce!!
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

ne se sekirat...jaz sem zbruhala morning after pill ker še nisem bla navajena na njih pa sta mi bli dve premočni, torej nisem mela sploh nobene zaščite, pa je blo vse ok.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Shaquinna napisal/-a:V mojih navodilih (jemljem Logest) piše 8. dan, kot povsod drugod vrjetno. Nič ne piše kaj se zgodi v primeru, da vzameš na 9. dan.. A je možno, da se učinkovitost tabletk zmanjša ??? :?

Vzemi jo raje tako, da 7-dnevni premor skrajšaš, kot pa podaljšaš, da bo za ziher. Drugače pa rajši uporabljaj dodatno zaščito še nekaj časa.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Maychy napisal/-a:
Shaquinna napisal/-a:V mojih navodilih (jemljem Logest) piše 8. dan, kot povsod drugod vrjetno. Nič ne piše kaj se zgodi v primeru, da vzameš na 9. dan.. A je možno, da se učinkovitost tabletk zmanjša ??? :?

Vzemi jo raje tako, da 7-dnevni premor skrajšaš, kot pa podaljšaš, da bo za ziher. Drugače pa rajši uporabljaj dodatno zaščito še nekaj časa.

Se strinjam. Jaz bi raje sedmi dan vzela, ker če se ne motim, tega premora ne bi smel podaljševat. Naj me kdo popravi če se motim. Se mi zdi da je že nekdo pisal tu o tem.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

blue eye napisal/-a:No jest bi pa rabla sam da me nekdo pomiri..

Vzela sm tabletko ob osmi uri zvečer, pol pa tm enkrat ob pol enih, enih (točno se ne spomnim) sm bruhala..sj v navodilih piše da 3-4 ure po zaužitju ni kul da bruhaš..sam me še zmer skrbi, nism pa mela nobene pr seb da bi jo za vsak slučaj vzela...rabm res samo pomiritev..

jst bi ti sam to rekla da zj ta mesc mal pazi na zaščito (uporabljejta kondome)k s tem k ti izbruhaš je možno da telo še ni čist vsrkalo tabletko in da ni čist učinkovalo.jst v takih primerih poj rajš pazim tko da uporabljava kondom
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

pol leta sem jemala logest. vedno sem zadnjo tableetko pojedla v petek in dobila menstruacijo v torek (čeprav bi jo morala v nedeljo ali ponedeljek). zamenjala sem tabletke, sedaj imam diane35 in isto sem zadnjo tabletko pojedla v petek, vendar šekar nimam menstruacije pa je že sreda. je to kaj narobe? katera pozna kakšen razlog?
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

Nu$k@, js sm na logestu, pa se krvavitev zadnje čase tudi pojavlja šele 4. dan brez tabletke, prej je bil vedno 3.
ta zaostanek pa je verjetno zaradi drugih sestavin novih tabletk, da se telo malo privadi :)
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

^^ Jaz sem po Diane 35 menstruacijo vedno dobila 5. dan.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Zaklenjeno