Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

steLLcy napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:Ne vem v cem je problem.

Pač vprašam, ker se nebi rada igrala z njimi, že tko mam grozn rešpekt pred njimi. :D

Problem je pa tud, ker dobim le tri škatlice za tri mesece. Ne morm kr stran metat pol škatle, a veš...
No, pol bom pa kr celo še drugo takoj za to pojedla. Upam, da bo kul. :)
Ja ne delaj pavze in pojej toliko tablet, koliko želiš (torej do takrat ko bi rada imela menstruacijo). Ostanek pa si shrani, da si boš mogoče še kdaj dugič predtavla za 10 dni naprimer.
Pa to da dobiš 3 škatle za 3 mesece ni važno, ker med. sestra tam ne pogleda kdaj si ti nazadnje prišla po recept.
I laugh at gilded butterflies.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

steLLcy napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:Ne vem v cem je problem.

Pač vprašam, ker se nebi rada igrala z njimi, že tko mam grozn rešpekt pred njimi. :D

Problem je pa tud, ker dobim le tri škatlice za tri mesece. Ne morm kr stran metat pol škatle, a veš...
No, pol bom pa kr celo še drugo takoj za to pojedla. Upam, da bo kul. :)

Jaz tud dobim sam tri skatlice za tri mesce, pa vseeno stran mecem. Grem pa prej po drugi recept. Nikol mi ni se nihce tezil
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

choco.cat napisal/-a:Pa to da dobiš 3 škatle za 3 mesece ni važno, ker med. sestra tam ne pogleda kdaj si ti nazadnje prišla po recept.

Ja men pogleda.
No, vsaj zadnjič ko sem bila samo na pregledu mi je rekla, da mi še ne bo recepta napisala, ker še imam eno škatlico za pojest.
No, sej, bom pač povedala, da sem si podaljšala.

Hvala vsem. :)
Waiting in the queue oh whoopee doo
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Jest pa zdj dobim za pol leta, kolk je to povsod različn..
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

kt mam za 3 mesece, pred letom sem prestavla, ostale sem zavrgla, pa so pol ful neko paniko zagnali, da še ni cajt za nov recept, pa ga niso notli napisat.. :evil:
šele čez par dni sem jih pol dobla
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

steLLcy napisal/-a:[
No, vsaj zadnjič ko sem bila samo na pregledu mi je rekla, da mi še ne bo recepta napisala, ker še imam eno škatlico za pojest.

to pa je res blesavo...mene pa vsako x, ko priem tja vprasa, ce rabim tabletke :D
I love SISLEY& RW
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

urszika napisal/-a:
steLLcy napisal/-a:[No, vsaj zadnjič ko sem bila samo na pregledu mi je rekla, da mi še ne bo recepta napisala, ker še imam eno škatlico za pojest.

OT sori, sam mate pa smotane medicinske sestre, madonaduš. :?
Ja itak. Kaj pa če greš na počitnice in rabiš več škatlic za sabo in nemoreš prit kasneje po njih?
I laugh at gilded butterflies.
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Izbrisana land
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Angel girl »

To se tud meni zdi tok neumno, kaj hudiča komplicirajo no. Napišejo pa živjo zdravo. Pri meni majo to kr dobr zrihtan. Nazadnje k sm bla tm sm jih tud dobila za pol leta oz še več ja. Grem pa zdj ta mesec tja, pa da vidmo če bo isto :D
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Men še nikol ni nič rekla, pa sm parkrat pršla en mesec prezgodaj... Samo ne zaradi tega, ker sm prestavljala, ampak zato, ker ena moja sošolka, ki dobi recept za 6 škatlic, ne more it iskat in morm js njej posojat. Kva jo bom enkrat v rit brcnla ej, pa nj ji zjebe ciklus. Nj jih pa ne jemlje, če ne zna iskat it. Grrr :evil: Heh spet OT :)
Missa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Missa »

Mene pa nekaj zanima ...
No, imam zelo močne, boleče in neredne menstruacije in sem slišala, da tabletke pomagajo tudi pri teh težavah. Ali obstaja kakšna starostna meja za tabletke?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Missa napisal/-a:Mene pa nekaj zanima ...
No, imam zelo močne, boleče in neredne menstruacije in sem slišala, da tabletke pomagajo tudi pri teh težavah. Ali obstaja kakšna starostna meja za tabletke?

Starostne meje mislim, da ni, bolj je to odlocitev vsake posameznice in pa ginekologa. Predvsem je odvisno, kako dolgo ze imas menstruacijo, zakaj je neredna, mocna in boleca (to ugotovis po pregledu ali posvetu z ginekologom), kaksna je tvoja teza, ali imas kaksne resne zdravstvene probleme ipd.
Ce razmisljas o jemanju kt, najprej sama pri sebi poskusi ugotoviti, ali bolecin ob menstruaciji ne mores odpraviti kako drugace in predvsem, ali si pripravljena na mozne druge stranske ucinke ob jemanju kt. Uporaba kt ni noben baubau, ce ves, da to ni hec, da gre za kemijo in se moras prej o tem tudi poduciti in predvsem posvetovati s svojim ginekologom :wink:
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Missa napisal/-a:Mene pa nekaj zanima ...

Predlagam ti obisk ginekologa, kjer boš izvedla vse možne informacije glede tega. Koliko si pa stara?
Drugače pa ja, tabletke pomagajo pri lajšanju pmsja, jakosti izgubljene krvi in seveda bolečinah. Jst jih ne dam stran haha.
Missa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Missa »

14 pa pol sem stara ... Sej med menstruacijo jemljem tablete proti bolečinam, ker me neznosno boli, ampak to mi ne pomaga več. Je pa tolk močna, da mi v 1-2 urah vložek s 5 zvezdicami napolne in to je zelo moteče, ker morm v šoli skos na WC letat pa še skos se bojim, da ne bo kej na hlačah. :?
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

U to je pa zelo zoprna zadeva. Najbrž se bo z leti kej popravl. Kaj pa vem, mogoče si še mal premlada za kt, ali pa ne. Najbolje res, da obiščeš ginekologa in se tam mal pogovoriš o teh težavah, da najdete eno rešitev ;)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Missa napisal/-a:14 pa pol sem stara ... Sej med menstruacijo jemljem tablete proti bolečinam, ker me neznosno boli, ampak to mi ne pomaga več. Je pa tolk močna, da mi v 1-2 urah vložek s 5 zvezdicami napolne in to je zelo moteče, ker morm v šoli skos na WC letat pa še skos se bojim, da ne bo kej na hlačah. :?

Jaz bi na tvojem mestu obiskala ginekologa in se pozanimala kako in kaj je z bolecinami in mocno menstruacijo, ker glede na tvoj opis, to le ni tako normalno, da toliko krvavis...
Zaklenjeno