Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*BelaLilija*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *BelaLilija* »

Novo vprašanje
Mene pa nekaj zanima. Rada bi začela jemati kt, pa bi rada slišala vaše izkušnje oz. mnenje, katera "znamka" je najbolj zanesljiva oz. kvalitetna. Vem, da so pri vseh neki stranski učinki in da se vsako telo odzove na tabletke drugače, ampak me vseeno zanima, katere so splošno najbolj znane in razširjene in s katerimi ste res zadovoljne. Za mojo sestro npr. vem, da je kar shujšala (ampak v mejah normale), pa me zanimajo predvsem tiste, s katerimi shujšaš (ali pa vsaj obdržiš isto telesno težo), nikakor pa ne tiste, s katerimi se zrediš. Tudi glede kože se odločam, saj ti nekatere baje popravijo oz. očistijo kožo in ugodno vplivajo nanjo.
Prosim, če me malo informirate glede tega, da bom predhodno vedela kako in kaj, potem pa se imam tako ali tako namen odpraviti h ginekologinji in se z njo zmeniti. Na tem področju še sploh nimam izkušenj zato bi vam bila za vsakršne izkušenje zelo hvaležna. :)
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Odgovorov boš dobila toliko, kot je uporabnic, bi rekla.
Jaz sem bila dolgo čisto zadovoljna s Cilest tabletkami.
Pri sestri sem pa opazila, da se je precej zredila ob jemanju Logesta, ampak tega spet ne gre posploševat, ker so nekatere tudi s temi zadovoljne.
mikena77
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mikena77 »

Jst jemljem Logest in se mi tudi zdi, da sm se malo zredila.. Vsako telo se drugače odzove!
Fight for your right!!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

mikena77 napisal/-a:Jst jemljem Logest in se mi tudi zdi, da sm se malo zredila.. Vsako telo se drugače odzove!

Men se tut zdi da sm se od logest mal zredila, sam k sm pa to rekla uni zdravstveni sestri pr ginekologu, k sm šla sam po recept za nove tabletke, je pa rekla, da to skor ni možn, k so kao najbl šibke..
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Hehe js jemljem Logest dve leti in sm ratala pujs! Ampak to ni od tega, no way, no mogoče če bi blo 3 kilce, ampak sm sama kriva ker preveč sladkarij jem. :wink: Ne krivim tabletk, in mi tudi odgovarjajo.
Sicer ti jih bo pa itak ginekologinja predpisala, ne vem kolk maš kj rečt pri tem, sploh ko jih prvič sprobaš. Ok mogoče zarad kože, ampak glede tega da se zrediš, so pa menda samo Yarina take da ne zadržujejo vode... Pa še to mora vsaka zase sprobat.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Jaz sem jemala Diane 35 in so mi ble čisto v redu, pa tud zredila se nisem čisto nič (čeprav so se po njih zredile vse kolegice). Pač odvisno od posameznika. Najbolj bo verjetno ginekolog vedel katere so primerne za koga.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
lolita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lolita »

Jaz že tri leta jemljem od Logest-a tabletke, pa so kul. nisem se zredila pa tud nobenih težav nimam. Razen migren :(
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

urszika napisal/-a:Hehe js jemljem Logest dve leti in sm ratala pujs! Ampak to ni od tega, no way, no mogoče če bi blo 3 kilce, ampak sm sama kriva ker preveč sladkarij jem. :wink: Ne krivim tabletk, in mi tudi odgovarjajo.
Sicer ti jih bo pa itak ginekologinja predpisala, ne vem kolk maš kj rečt pri tem, sploh ko jih prvič sprobaš. Ok mogoče zarad kože, ampak glede tega da se zrediš, so pa menda samo Yarina take da ne zadržujejo vode... Pa še to mora vsaka zase sprobat.

Ja sj pr men tut pomoje da niso tabletke ker od nč ni nč :D
Bom šla pa zdej na yarino, ... grem probat :)
rožica*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a rožica* »

živjo!
mene nekaj zanima-ali kera jemlje tablete stediril? js naj bi zdaj preklopla na njih,pa me zanima,kakšne mate kaj izkušnje!
prebrala sem kar nekaj strani na začetku,pa se mi zdi,da te vrste tabletke niso ravno pogoste :? aja,a yarina so še zmer za plačevat+mate dobre izkušnje?

sicer sm pa jemala logest in jih nehala zaradi upada libida :oops: zdej,ko naj bi dobila menstruacijo,je pa kar ni :? vem,da je normalno,da se vse skupi poruši,ampak a kera ve,kdaj naj bi se to porihtalo??
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

rožica* napisal/-a:sicer sm pa jemala logest in jih nehala zaradi upada libida

A ima se katera, ki jemlje Logest te tezave??
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

še ena je tuki. takoj z naslednjo škatlico grem na rigevidon. res ne vem, v čem je fora, da imaš tabletke in bi lahko teoretično seksal kjerkoli in kadarkoli, potem pa nočeš. hjao ti stranski učinki :roll: :D
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

jullia napisal/-a:še ena je tuki. takoj z naslednjo škatlico grem na rigevidon. res ne vem, v čem je fora, da imaš tabletke in bi lahko teoretično seksal kjerkoli in kadarkoli, potem pa nočeš. hjao ti stranski učinki :roll: :D

A pol mislis, da je Logest kriv, ker meni se tud to dogaja ze neke cajta?

Za Rigevidon se nisem slisala. Lahko kaj vec napises?
jullia
Debatorica
Debatorica

ne morem, ker jih še nisem začela jest. vem samo to, da so rahlo močnejše od logesta in imajo drugačno hormonsko sestavo, kar je bistveno, če ti ene tabletke ne ustrezajo, ker ti očitno kombinacija hormonov probleme dela.

pred dvema tednoma sem šla h ginekologinji in ji povedala, da ni nobenih fizičnih stranskih učinkov (migren, povečane teže, mozoljev,...), sem pa psihično čisto drug človek. popolnoma brez energije, spim več kot kadarkoli, pa sem še zaspana, jokam za vsako malenkost kot kakšen majhen otrok, pa še seksat se mi ne ljubi. (btw to zadnje je bilo res težko povedat :) ).

ne vem no, kakšna bi gotovo rekla, da kompliciram in da to ni nič v primerjavi s problemi, ki jih nekaterim puncam tabletke delajo, ampak enostavno tega nisem zdržala. posledica je bila namreč to, da sva se s tipom konstantno kregala. itak, kdo bo pa prenašal neprespano jokavo žensko, ki povrhu vsega še seksat noče :)

tako da zdaj oba upava na boljše čase
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

jullia napisal/-a:pred dvema tednoma sem šla h ginekologinji in ji povedala, da ni nobenih fizičnih stranskih učinkov (migren, povečane teže, mozoljev,...), sem pa psihično čisto drug človek. popolnoma brez energije, spim več kot kadarkoli, pa sem še zaspana, jokam za vsako malenkost kot kakšen majhen otrok, pa še seksat se mi ne ljubi. (btw to zadnje je bilo res težko povedat :) ).

Popolnoma isto je pri meni!!! A pol ti je svetovala druge tabletke? A obstajajo kaksne isto ali manj mocne kot Logest z drugacno hormanosko sestavo? Jaz namrec ne bi rada mela mocnejsih, ker jih jem ze kar precej casa, pa se precej casa jih bom?
jullia
Debatorica
Debatorica

uh, tega pa ne vem. yarina mogoče. čisto osebno ti pa svetujem, da sprejmeš pač rahlo močnejše tabletke, ker ti bodo pomoje dosti manj škode naredile, kot pa logest, k je sicer šibek, ampak ti očitno ne odgovarja.
Zaklenjeno