Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

no hvala za nasvet,..
sm ni mi jasn zakaj nebi smeu bit premor daljši, sj zgleda tko kt, da bi pozbau pač zadnji 2 atbletki, in pol dobiš menstro, jih začneš jemat pač tko kot običajno,. in to je to...?
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

principesa napisal/-a:no hvala za nasvet,..
sm ni mi jasn zakaj nebi smeu bit premor daljši, sj zgleda tko kt, da bi pozbau pač zadnji 2 atbletki, in pol dobiš menstro, jih začneš jemat pač tko kot običajno,. in to je to...?

Če podaljšaš premor, lahko telo reagira na to tako, da začne zoreti jajčece in pride do ovulacije (ki je ob uporabi tabletk ni!!). Zato je tako pomembno, da je premor le 7 dni.
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

wannabe napisal/-a:Neki me zanima :gruebel: ... Menstruacijo si nameravam prestavit, ampak ni mi čist jasno, kaj potem nardim s tisto ploščico tablet, s katere sem jih pojedla samo npr. 5, ker potem po 7 dnevnem premoru moram jest tabletke z nove škatlce, ane? :oops: :)

Jaz sem imela (dokler sem jedla tabletke) vedno isto ploščico za podaljševanje ciklusa - torej jo lahko spraviš in imaš za drugič, če boš spet rabila.
Po premoru pa res z novo začneš :)
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

malavila napisal/-a:
wannabe napisal/-a:Neki me zanima :gruebel: ... Menstruacijo si nameravam prestavit, ampak ni mi čist jasno, kaj potem nardim s tisto ploščico tablet, s katere sem jih pojedla samo npr. 5, ker potem po 7 dnevnem premoru moram jest tabletke z nove škatlce, ane? :oops: :)

Jaz sem imela (dokler sem jedla tabletke) vedno isto ploščico za podaljševanje ciklusa - torej jo lahko spraviš in imaš za drugič, če boš spet rabila.
Po premoru pa res z novo začneš :)

Jaz isto delam. ;)

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

spellca napisal/-a:Tabletk je v eni skatlici z razlogom 21, a ne? Tako da, kakor je rekla Anchi, se ne sme skrajsevat cikla, lahko pa se podaljsa. Sigurno tudi v navodilih pri vsakih tabletkah tako pise. Ne se igrat s tem punce.

kaj če bi ti navodila najprej prebrala, preden tako suvereno prepričuješ folk, kaj v njih piše? napisano je namreč, da lahko v primeru, če tabletko pozabiš v zadnjem tednu, preprosto prenehaš z jemanjem, narediš 7-dnevni premor in po enem tednu pričneš z jemanjem nove škatlice. torej lahko isto narediš tudi načrtno, samo ne prepogosto.

razlog za število tabletk je pa dokaj preprost. v normalnem ciklu jih poješ 21, zato so doze pač tako oblikovane ane.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Pri meni so se že vmesne krvavitve začele ... :? Prvi mesec jemljem Logest, prej sem pa Diane 35 mela. Upam da to ne bo dolgo trajalo. :(

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

buffy-ann napisal/-a:Pri meni so se že vmesne krvavitve začele ... :? Prvi mesec jemljem Logest, prej sem pa Diane 35 mela. Upam da to ne bo dolgo trajalo. :(

to se je moji prjatlci tui dogajalo...pa je sla nazaj na Diane :)
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Situacija je taka... Včeraj popoldne sem dobila menstruacijo. No, začetek je bil. Potem sem zvečer vzela prvo tabletko Logesta, ker jih nameravam znova začet jemat. Sedaj pa je menstruacija popolnoma izginila. Se je kateri to zgodilo? Malo me je strah, da tisto ni bila menstruacija in sem jih začela prehitro jemat. Kaj drugega že ne more biti narobe.

Se mi je pa zgodilo tudi prvič, ko sem jih začela jemat, da se je menstruacija skrajšala... Vendar samo za kak dan in ne takole drastično.

Kako mnenje? Kak nasvet?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

Maychy napisal/-a:Situacija je taka... Včeraj popoldne sem dobila menstruacijo. No, začetek je bil. Potem sem zvečer vzela prvo tabletko Logesta, ker jih nameravam znova začet jemat. Sedaj pa je menstruacija popolnoma izginila. Se je kateri to zgodilo? Malo me je strah, da tisto ni bila menstruacija in sem jih začela prehitro jemat. Kaj drugega že ne more biti narobe.

Se mi je pa zgodilo tudi prvič, ko sem jih začela jemat, da se je menstruacija skrajšala... Vendar samo za kak dan in ne takole drastično.

Kako mnenje? Kak nasvet?

nasvet mam ta, da pejt k ginekologinji.edin ona ti lahk pove kako pa kaj.mi ti tuki ne moremo svetovat

drgač mam pa tud jst neko vprašanje. namreč zadnje čase mam občasno take ful čudne glavobole, k me u bistvu boli glava pri sencah, ko pa vstanem al pa se hitrejš premaknem me pa sploh ful zaboli (k da bi mi nekdo zasajal neki v glavo). in me zanima če je to možno od kontracepcijskih, k take glavobole mam občasno odkar jih jemljem. pa naj še povem da če vzamem lekadol mi ne pomaga nič, k pri drugih glavobolih mi to kuj pomaga
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

In kaj točno mi lahko ginekologinja pove? Rekla mi bo naj počakam, da vidim, če bo naslednja menstruacija normalna. Saj kaj drugega tako ne morem.

Zdelo se mi je samo zelo čudno, da še nikjer nisem zasledila, da bi kaj pisalo o tem in glede na to, da ni bilo odziva sklepam, da problem ni pogost. Ah ja... Bomo preživeli.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a spellca »

Maychy napisal/-a:Situacija je taka... Včeraj popoldne sem dobila menstruacijo. No, začetek je bil. Potem sem zvečer vzela prvo tabletko Logesta, ker jih nameravam znova začet jemat. Sedaj pa je menstruacija popolnoma izginila. Se je kateri to zgodilo? Malo me je strah, da tisto ni bila menstruacija in sem jih začela prehitro jemat. Kaj drugega že ne more biti narobe.

Kako mnenje? Kak nasvet?

Saj zacnes jih lahko jemat kadarkoli v ciklusu, samo ce ne zacnes s 1. dnem menstruacije, potem zascita ni 100% na zacetku. Tako da ni nic narobe, samo uporablaj se drugo zascito za vsak slucaj nekaj casa.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

spet jaz

zdej se mi ej zgodilo to, da sem pozabila vzet tabletko na tisti dan ki bi jo po mensruaciji mogla...nisem je vzela 7 dan, ampak deveti dve :? ..a bo to uredu, al ne?kteri že zgodilo?
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

priporočam kondome do konca ciklusa, ker zihr je zihr. pa če prav tole računam, si na začetku dve izpustila, ne samo ene, tako da ne vem, če si vse poštimala s tem, da si pač dve naenkrat vzela.
aja, pa obvezno opomnik na mobitel! tebi se tole čisto preveč dogaja. če že ne drugega, je tvojih živcev škoda, a se ti ne zdi?
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

To pomoje ni lih v redu, ker skoz poudarjajo, da premor ne sme bit več kot 7-dnevni, ker za tolk časa (28 dni) je predvideno, da drži una zaščita, ko 21 dni ješ redno tabletke in potem ti tista raven hormonov, ki jo s tem dobiš, vzdržuje vtelesu zaščito še naslednjih 7 dni, ko jih ne ješ.
Tko jst to zastopim

zdej ti si zamudila dva dni...
jst bi na tvojem mestu ta ciklus imela ša kakšn kondom ali pa vsaj pazila na to, da ne spusti notr.. :D
Zaklenjeno