Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

ob 15ih

Zberi si tisto uro, ki ti najbolj odgovarja in da neboš pozabila takrat vzeti tabletka...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

prašanje!

se je vam dogajal mogoče, da vam je kljub temu da ste zmeri dobile M recimo tretji dan po prenehanju jemanja tabletk, da niste dobile tist dan kot ponavadi, ampak kšn dan al pa dva kasneje?no, mene je že začel počas skrbet... :?

a obstaja kšn znak nosečnosti v prvih dneh?recimo v enem/dveh tednih?
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

dvomim. kar boš imela zdej "znakov nosečnosti", od napihnjenih jošk, do jutranje slabosti, te bodo samo živčki zajebaval.
meni se je ene dvakrat zgodil (ko še nisem jemala tabletk), da sem imela tudi po 2-3 tedne zamude. bila sem že takooo napsihirana, da nisem mogla ne jest, ne spat, ne nič. v taki situaciji seveda tudi menstre nisem dobila, dokler nisem naredila testa, se prepričala da je vse ok, potem je pa v roku dveh dni prišla.
tebi isto svetujem. počakaj na 1 teden zamude (če prej ne boš dobila, seveda), potem pa po test, že zato da boš sama sebe pomirila.
Tr|n|ty
Debatorica
Debatorica
Kraj: soncna dolina

Neprebrana objava Napisal/-a Tr|n|ty »

*purple bitch* napisal/-a:prašanje!

se je vam dogajal mogoče, da vam je kljub temu da ste zmeri dobile M recimo tretji dan po prenehanju jemanja tabletk, da niste dobile tist dan kot ponavadi, ampak kšn dan al pa dva kasneje?no, mene je že začel počas skrbet... :?

Ja, jst sm dobla recmo zmer na cetrtk, zdej pa zadnje case kr sredo zvecer. Ne bit zivcna, vse bo ok ... :wink:
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

a mi loh mal pomagate, če boste znale,...
jest bi rada tokrat dobila menstro ene 2 dni prej, ker se mi obeta neka žurka, pa me zanima, če zna bit kj narobe če jest zadnji 2 tabletki spustim? :/
pa kako potem jih normalno začnem jemat (po menstri).. al 2 dni prej? :?
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

*purple bitch* napisal/-a:prašanje!

Ja meni se je zgodilo da sem enkrat dobila 6. dan (sam sem ene druge antibiotike jemala pa je blo mogoče zarad tega). Kr ponavadi 5. al pa včasih 4. dan dobim. Pač odvisno.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

jullia
Debatorica
Debatorica

principesa napisal/-a:a mi loh mal pomagate, če boste znale,...
jest bi rada tokrat dobila menstro ene 2 dni prej, ker se mi obeta neka žurka, pa me zanima, če zna bit kj narobe če jest zadnji 2 tabletki spustim? :/

lahko prej nehaš, ampak premor ne sme bit daljši od 7ih dni. torej jih tudi jest začneš 2 dni prej.
principesa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a principesa »

jullia napisal/-a:
principesa napisal/-a:a mi loh mal pomagate, če boste znale,...

lahko prej nehaš, ampak premor ne sme bit daljši od 7ih dni. torej jih tudi jest začneš 2 dni prej.

zakaj pa ne sme bit daljši od 7 dni? :?
jullia
Debatorica
Debatorica

v navodilih tako piše. verjetno je povezano s sigurnostjo zaščite, tako da se jst na tvojem mestu ne bi preveč špilala.
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Kokr jz vem, se cikel jemanja tabletk nikoli ne sme skrajšat, kvečjemu lahko podaljšaš!
Tako da ti jz predlagam, da menstruacijo prestaviš naprej.

Sicer pa, preberi si navodila v tabletkah, skor 100% sm, da ne smeš krajšat! Premor med dvema tablicama pa tud ne sme bit več kot 7 dni, tako je pač delovanje tabletk.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

No js sm pa že skrajšala, tudi zdelje bom ta tedn (en tedn prej sm nehala jemat). Je to taka panika? :? Zdej me pa mal skrbi. Noseča lih nism bla od prejšnjič k sm tkole nardila, itak pol ful pazm in s kondomom če se le da.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jst sm pa vedno skrajšala cikel, če sm prestavljala menstro, nikoli podaljševala.
Pa tud dr. Pušenjak je na svojem forumu enkrat rekel, da je vseeno, ali skrajšaš ali pa podaljšaš jemanje tabletk za prestavitev menstruacije.
važno je le to, da je premor res 7-dnevni, ne več in ne manj, drugače zaščita ni tako zanesljiva.
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a spellca »

Tabletk je v eni skatlici z razlogom 21, a ne? Tako da, kakor je rekla Anchi, se ne sme skrajsevat cikla, lahko pa se podaljsa. Sigurno tudi v navodilih pri vsakih tabletkah tako pise. Ne se igrat s tem punce.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Cikel si lahko tudi skrajšaš, vendar ne za več kot en teden. Sem šla navodila prebrat in piše da lahko, pa tudi Pušenjak pravi tako, kot je povedala že Mimi_M. jaz sem si ga velikokrat skrajšala, ker če sem ga podaljšala, sem postala ful napihnjena. Pomembno je samo, da potem po premoru začneš jesti tabletke spet 8. dan. torej premor ostane isti, ga ne smemo podaljšat!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

No hvala punce za odgovor. Sej sm to že enkrat tuki sprašvala, če se lahko skrajša, pa mislm da mi je prou Mimi rekla da lahko :D
Js sm do zdaj dvakrat, pa vedno za en tedn... ker ne maram menjat dneva ko jih začnem jemat, ker čez vikend vem, da bom več al manj doma ob tisti uri in ne bom pozabla.

Kje pa ma forum ta dr. Pušenjak?
Zaklenjeno