lubenica napisal/-a:....in frederic,ki je mel spet neko bedo izjavo,teb svetujem, da si mal pebereš pravila,kaka mnenja se lahko tuki gor podajajo
takak kot jih maš ti(sovražna) sm prepričana, da ne

Oh, moja draga Jasminka... Bas sam se pitao gdje si mi to, moja ruza... Kako je u Fuzinama?
Sovrazni govor?

Vidim, da tudi doslednost ni tvoja vrlina.
bejbika napisal/-a:joj, kake klatite
Kaj je tovarisica bejbika? Se ti spet kolca po starih casov, ko so samo "tovarisi in tovarice" imeli prav?

Pa da na hitro preverimo tvoje pospolosene klatovscine:
če pride delavec na začasno delo v Slovenijo kopat jarke, ker je to večini Slovencev pod nivojem (ker Slovenci pa že ne bodo rinl v drek z roko, nej to raj Bosanc oprau, ker on itak ni človek...
1.) Zacasni delavec iz Bosne (ali kjerkoli drugje) pride v Slovenijo na zacasno delo
2.) Za to zacasno delo dobi placo, da prezivi svojo druzino v Bosni.
3.) Brez tega "kupckanja po dreku" njegova druzina ne samo, da nima sans, da bo prezivela cez zimo v ekonomsko sibki Bosni in hercegovini, temvec tudi ne more omogociti solanja svojim otrokom, da bi si zagotovili boljse zivljenje.
4.) Kaj je narobe z kopanjem jarkov? Bi ti poprijela za to delo?
ne vem čemu naj se on nauči slovensko ... ker gara dan in noč, da lahko njegova družina iz Pi*dićev preživi ... sej on ni državljan RS, on je samo na začasnem delu ... in njemu res ni potrebno govort slovensko ...
Kdo je pa rekel, da se mora nauciti slovensko? Ali je drzavljan Slovenije? V koliko ni drzavljan RS ne vidim razloga zakaj bi se MORAL uciti slovensko. Seveda mu da dejstvo, da bo pobral sem ter tja par slovenskih besed ne bo skodilo. Ce ne drugega ali drugje na njegovem delovnem mestu.
gremo še Moldavce, ki pobirajo jagode, ker tudi to Slovenci NE delajo, ker je preveč nizkotno delo za njih, vprašat, če znajo kej slovensko ...
Nobenih Moldavcev v Sloveniji. Pred leti so izdali vizume za njih, vendar so preko noci vecino zbezali cez mejo v Italijo za boljsim zasluzkom. od takrat sadjarji in hmeljarji ne najemajo vec Moldavcev. Razen redkih preverjenih posameznikov. Vecina delavcev prihaja iz Bih in Hrvaske. Nekaj tudi iz Slovaske ali Poljske.
Zakaj potem predstavniki tujih firm v Sloveniji ne govorijo slovensko?
Tisti, ki sprejmejo slovensko drzavljanstvo, se naucijo in uporabljajo slovensko.
....ker vsak, ki ne zna osnov slovenskega knjižnega jezika, nima pravice pljuvati čez nekoga, ki ne govori tekoče slovensko ... ker raje vidim Bosančka/Turka/Albanca, ki se trudi govort slovensko kot pa eno napihnjeno smrkljo, ki sploh ne zna govort ...
No ja... Namesto pri tisti napihnjeni smrklji lahko najprej zacnes kar pri sebi. Saj ves, kaj pravijo o zgledu... Tvoji odgovori so vse prej kot idealni, kar se tice slovnice. Se vec! Ko berem tvoje ali lubenicine umetnije mi je kar lahko pri srcu, ker vem, da moja slovenscino ni tako zastarala v teh dvanajstih letih, kot sem mislil, da je.

Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom