Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

go bejbi, go bejbi :D
maš čist prou... tisti, k živimo v SLO, bi se lahko najprej naučil res slovensko govort, pravilno sklanjat itd (tud jz :oops: ), pol pa govort čez pripadnike tujih držav, k pridejo sm na priložnostno delo...
pa muska tud ni vsa cigumigu, ker kr neki vsi misljo, da če je pa iz juga, je pa že zavijanje in tuljenje in ne vem kaj še vse... ok, sj gre men tud to zavijanje na k**** pa pač tega ne poslušam... oz. preslišm... čeprou včasih pa sede kej tazga :)
nia, ti pa tud take buče prbijaš, da glava peče no... :roll:
~NIA~ napisal/-a:če se ne najdete tle not v opisu pol nimam nč prot vam oz. prot vašmu obnašanju

tle not se jz najdem (v tvojem postu), ker tud včasih iz zajebancije rečem molim, ne čujem dobro, pa sm čistokrvna slovenka... moj fotr tud, pa velikrat reče kej po hrvaško, bosansko, gleda hrvaško tv... pa grem glavo stavt, da tud ti kdaj rečeš kej, kar ni slovenska beseda.. a te zarad tega kdo obsoja? nihče!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Tko BTW če kdo ne ve, je srbski turbofolk TURBOFOLK in npr v srbiji majo do njega tak odnos, kokr tuki do recmo, Atomik Harmonik. :roll: Kokr, da zdej uni k poslušamo ta 'cigumigu' poslušamo samo izrecno to in resno nimamo pojma o muski.. Ta muska je za UŽITK, za plesat, za znoret, tko k komu pač sede schranz, house, al pa Crazy Frog. Sicer se pa o okusih se ne razpravlja.
In ta turbofolk je večinoma poslušan od južnjakov v dijaspori, to se prav od teh v tujini, ker hočjo bit tko bliži z domovino. Sej recimo PINK PLUS (kjer je največ turbofolka) je satelitski program prov zato. Js poznam ogromn folka v Srbiji in večina jih ne mara turbofolka, ampak neee, zdej kr usi južnjaki poslušajo turbofolk, pač če si Srb, Hrvat, to je vse isto :roll:

Sej men tud Henčki niso všeč, pa zato ne kolnem čez vse slovence, čeprov pomoje večina slovenskih izseljencev v Ameriki in Argentini posluša prav njih :roll:
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objava Napisal/-a Frederic »

lubenica napisal/-a:....in frederic,ki je mel spet neko bedo izjavo,teb svetujem, da si mal pebereš pravila,kaka mnenja se lahko tuki gor podajajo
takak kot jih maš ti(sovražna) sm prepričana, da ne :roll:

Oh, moja draga Jasminka... Bas sam se pitao gdje si mi to, moja ruza... Kako je u Fuzinama? :D

Sovrazni govor? :oops: Vidim, da tudi doslednost ni tvoja vrlina. :D

bejbika napisal/-a:joj, kake klatite

Kaj je tovarisica bejbika? Se ti spet kolca po starih casov, ko so samo "tovarisi in tovarice" imeli prav? :D Pa da na hitro preverimo tvoje pospolosene klatovscine:

če pride delavec na začasno delo v Slovenijo kopat jarke, ker je to večini Slovencev pod nivojem (ker Slovenci pa že ne bodo rinl v drek z roko, nej to raj Bosanc oprau, ker on itak ni človek...

1.) Zacasni delavec iz Bosne (ali kjerkoli drugje) pride v Slovenijo na zacasno delo
2.) Za to zacasno delo dobi placo, da prezivi svojo druzino v Bosni.
3.) Brez tega "kupckanja po dreku" njegova druzina ne samo, da nima sans, da bo prezivela cez zimo v ekonomsko sibki Bosni in hercegovini, temvec tudi ne more omogociti solanja svojim otrokom, da bi si zagotovili boljse zivljenje.
4.) Kaj je narobe z kopanjem jarkov? Bi ti poprijela za to delo?

ne vem čemu naj se on nauči slovensko ... ker gara dan in noč, da lahko njegova družina iz Pi*dićev preživi ... sej on ni državljan RS, on je samo na začasnem delu ... in njemu res ni potrebno govort slovensko ...

Kdo je pa rekel, da se mora nauciti slovensko? Ali je drzavljan Slovenije? V koliko ni drzavljan RS ne vidim razloga zakaj bi se MORAL uciti slovensko. Seveda mu da dejstvo, da bo pobral sem ter tja par slovenskih besed ne bo skodilo. Ce ne drugega ali drugje na njegovem delovnem mestu.

gremo še Moldavce, ki pobirajo jagode, ker tudi to Slovenci NE delajo, ker je preveč nizkotno delo za njih, vprašat, če znajo kej slovensko ...

Nobenih Moldavcev v Sloveniji. Pred leti so izdali vizume za njih, vendar so preko noci vecino zbezali cez mejo v Italijo za boljsim zasluzkom. od takrat sadjarji in hmeljarji ne najemajo vec Moldavcev. Razen redkih preverjenih posameznikov. Vecina delavcev prihaja iz Bih in Hrvaske. Nekaj tudi iz Slovaske ali Poljske.

Zakaj potem predstavniki tujih firm v Sloveniji ne govorijo slovensko?

Tisti, ki sprejmejo slovensko drzavljanstvo, se naucijo in uporabljajo slovensko.

....ker vsak, ki ne zna osnov slovenskega knjižnega jezika, nima pravice pljuvati čez nekoga, ki ne govori tekoče slovensko ... ker raje vidim Bosančka/Turka/Albanca, ki se trudi govort slovensko kot pa eno napihnjeno smrkljo, ki sploh ne zna govort ...

No ja... Namesto pri tisti napihnjeni smrklji lahko najprej zacnes kar pri sebi. Saj ves, kaj pravijo o zgledu... Tvoji odgovori so vse prej kot idealni, kar se tice slovnice. Se vec! Ko berem tvoje ali lubenicine umetnije mi je kar lahko pri srcu, ker vem, da moja slovenscino ni tako zastarala v teh dvanajstih letih, kot sem mislil, da je. :wink:
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Sam ta Frederic je res kr en, pride enkrat na dan na Cosmo forum, da proba provocirat s svojimi odgovori u 3/4 tem o politiki... A se teb ne zdi, da si mal zgrešu forum?

Oh, moja draga Jasminka... Bas sam se pitao gdje si mi to, moja ruza...

Ne piš, če ne znaš še 2 enostavčna stavka skp spravt :roll:
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

Frederic napisal/-a:
lubenica napisal/-a:....in frederic,ki je mel spet neko bedo izjavo,teb svetujem, da si mal pebereš pravila,kaka mnenja se lahko tuki gor podajajo
takak kot jih maš ti(sovražna) sm prepričana, da ne :roll:

Oh, moja draga Jasminka... Bas sam se pitao gdje si mi to, moja ruza... Kako je u Fuzinama? :D

Sovrazni govor? :oops: Vidim, da tudi doslednost ni tvoja vrlina. :D

bejbika napisal/-a:joj, kake klatite

Kaj je tovarisica bejbika? Se ti spet kolca po starih casov, ko so samo "tovarisi in tovarice" imeli prav? :D Pa da na hitro preverimo tvoje pospolosene klatovscine:

če pride delavec na začasno delo v Slovenijo kopat jarke, ker je to večini Slovencev pod nivojem (ker Slovenci pa že ne bodo rinl v drek z roko, nej to raj Bosanc oprau, ker on itak ni človek...

1.) Zacasni delavec iz Bosne (ali kjerkoli drugje) pride v Slovenijo na zacasno delo
2.) Za to zacasno delo dobi placo, da prezivi svojo druzino v Bosni.
3.) Brez tega "kupckanja po dreku" njegova druzina ne samo, da nima sans, da bo prezivela cez zimo v ekonomsko sibki Bosni in hercegovini, temvec tudi ne more omogociti solanja svojim otrokom, da bi si zagotovili boljse zivljenje.
4.) Kaj je narobe z kopanjem jarkov? Bi ti poprijela za to delo?

ne vem čemu naj se on nauči slovensko ... ker gara dan in noč, da lahko njegova družina iz Pi*dićev preživi ... sej on ni državljan RS, on je samo na začasnem delu ... in njemu res ni potrebno govort slovensko ...

Kdo je pa rekel, da se mora nauciti slovensko? Ali je drzavljan Slovenije? V koliko ni drzavljan RS ne vidim razloga zakaj bi se MORAL uciti slovensko. Seveda mu da dejstvo, da bo pobral sem ter tja par slovenskih besed ne bo skodilo. Ce ne drugega ali drugje na njegovem delovnem mestu.

gremo še Moldavce, ki pobirajo jagode, ker tudi to Slovenci NE delajo, ker je preveč nizkotno delo za njih, vprašat, če znajo kej slovensko ...

Nobenih Moldavcev v Sloveniji. Pred leti so izdali vizume za njih, vendar so preko noci vecino zbezali cez mejo v Italijo za boljsim zasluzkom. od takrat sadjarji in hmeljarji ne najemajo vec Moldavcev. Razen redkih preverjenih posameznikov. Vecina delavcev prihaja iz Bih in Hrvaske. Nekaj tudi iz Slovaske ali Poljske.

Zakaj potem predstavniki tujih firm v Sloveniji ne govorijo slovensko?

Tisti, ki sprejmejo slovensko drzavljanstvo, se naucijo in uporabljajo slovensko.

....ker vsak, ki ne zna osnov slovenskega knjižnega jezika, nima pravice pljuvati čez nekoga, ki ne govori tekoče slovensko ... ker raje vidim Bosančka/Turka/Albanca, ki se trudi govort slovensko kot pa eno napihnjeno smrkljo, ki sploh ne zna govort ...

No ja... Namesto pri tisti napihnjeni smrklji lahko najprej zacnes kar pri sebi. Saj ves, kaj pravijo o zgledu... Tvoji odgovori so vse prej kot idealni, kar se tice slovnice. Se vec! Ko berem tvoje ali lubenicine umetnije mi je kar lahko pri srcu, ker vem, da moja slovenscino ni tako zastarala v teh dvanajstih letih, kot sem mislil, da je. :wink:

:roll:
Zadnjič spremenil lubenica, dne 30. Nov. 2006 8:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

sončk napisal/-a:Sam ta Frederic je res kr en, pride enkrat na dan na Cosmo forum, da proba provocirat s svojimi odgovori u 3/4 tem o politiki... A se teb ne zdi, da si mal zgrešu forum?

Bi se kje drugje kaj napisal, ampak zal ne gledam Bara. :wink:

Ali i ja se trudim hovorit bosansky. :D

lubenica napisal/-a:ma dej popuši mi

Sem bil vedno sumnicav glede tvoje starosti in spola, moja Jasminka. :D
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Frederic napisal/-a:

Pa ti ne gre ravno najbolš :roll:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

gemini napisal/-a:Pa ti ne gre ravno najbolš

Znam. :mrgreen: Ali trudim se... Polako ide... :mukkies:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Znam. Ali trudim se... Polako ide...

Pol se pa spočij..
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Frederik ... a se ne bi ti raje svoji zaročenki in njenim 4 otrokom posvetil ... kot pa da na tak način (v primeru, da si pozabil: s konstantnim žaljenjem forumašic) dokazuješ svojo zrelost in kvazi moškost?

verjamem, da je tvoje življenje zelo zanimivo in fascinantno, ter da si tud v realnosti tak ne-copata, kot se hočeš predstaviti tukaj ... pa vendar s takšnim vedenjem (kar nekak človek ne more verjet, da je lahko oseba pri 33 letih na takšnem nivoju delovanja) nakazuješ ravno na kontra situacijo, kot jo hočeš prikazati skozi vse tvoje poste.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

gemini napisal/-a:
Frederic napisal/-a:

Pa ti ne gre ravno najbolš :roll:

:rofl: :rofl: LOL

se v celoti strinjam z bejbiko...radnički ne rabjo znat slovensk za cegle zlagat... :)
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

puma napisal/-a:...v primeru, da si pozabil: s konstantnim žaljenjem forumašic) dokazuješ svojo zrelost in kvazi moškost?...

Brez zamere, ampak mislim, da si ti "puma" (ali kdorkoli se ze udobno skriva za tem profilom) ena izmed zadnjih oseb, ki bi se lahko pritozevala glede zaljenja ostalih forumasic in forumasev. Najbolje, da si kar ogledas svoje zaljive odgovore izpred nekaj tednov nazaj, ce te je ze spomin zapustil.

Ko bos kdaj kaj vec povedala o sebi (na primer starost?) in manj samo ocenjevala druge, sama pa se skrivala za racunalnikom, bova pa tudi rekla kaksno na temo "zaljenja".
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

nič kaj bolj zrel odgovor v stilu: ti si kriva ali ti si prva začela ... nisem od tebe pričakovala :D

... kako zrelo za moškega tvojih let (jap beseda moški dobi v tem kontekstu zanimiv ironičen nasmeh ) :D

priznam pa, da me zanima kaj žene take fantke (torej tebe), da se pri 33 letih odločijo žaliti vsako bejbo na tipično ženskem forumu ... oz zakaj ne upajo svoje moškosti uporabiti na kakšnem forumu, kjer je velik procent moške populacije?
hmmm
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Re: Južnjaki

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?

jaaaa..paa kak zelo mi gre to na živce!! kr so eni taki, da prav zanalšč nočejo govorit slovensko.. in pol če greš po ulici al pa na vlaku pa slišiš kak se afnajo s tisto svojo materinšično.. ti ljudje si full mislijo da so neki več (vsaj kolkr jih jst poznam) in se večina full neki postavla prot slovencom.. sploh nočejo sprejet naše kulture! sj ne rečem..nič nimam proti njim..če so tuki, sprejmejo našo kulturo, jezik, itd. tak paa..sami vemo kak so!! in če se mal zamislite.. se sploh zavedate kolk mal nas je še pravih slovencov v sloveniji? ena raziskava je pokazala da je 48.000 muslimanov v naši mali deželici.. kolk je pa še tistih k niso muslimani, od ciganov naprej....
enkrat se mi je na postaji afnal en albanec.. in full podcenjeval nas slovence :evil: da smo kako slovenci navadne reve..ko mamo kake probleme njih kličemo.. vrjetn je mislo d bom kr tih.. pa sm mu povedla, da jst če bom mela probleme definitvno ne bom klicala nobenga od "njih"..ker je dovolj pogumnih slovencev!!

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?
jaa..na živce mi gre! dober u svojem stanovanju naj poslušajo kar jim paše..sam ko se pa vozijo pa res ne rabijo met okne pr 2stopinjah odprte pa ven na glas ceco navijat..:roll:

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??
hja..to pa ne vem.. verjetno bi me..

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.[/quote]

ne s hrvati nimam slabih izkušenj(tud z srbi ne..tuki se vidi po moje vpliv vere v katero verujejo).. glede hrvatov..mam izkušnje samo z dalmatinci..in ti so meni super ljudje..tud zdi se mi, da slovence zelo marajo.. vsaj jst mam tak občutek..

no to sm zdj povedla svoj mnenje..
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

~NIA~ napisal/-a:ja itk, ful je huda muska tist zavijanje pa cviljenje :)
no kokr komu paše.. sam k bi usaj ostal sam pr musk ne pa da pol še govorijo bosansk in to slovenci.. :roll:
sej razumem da je vpliv na slovence, ampak jaooo... kok se jim eni podrejajo!

vsaj nekdo k ma takšno menenje kot jst.. BRAVO ZATE :D
Zaklenjeno