**SiMoN@** napisal/-a:drugač sm pa slišala da je blo enkrat ta fora, da je pač en tip enkrat vstavu eni punci na avtoštopu in jo peljal do doma, ona pa je v avtu pozabila jakno, in pol čez ene 2 dni se je mim doma njenga peljal in se je spomnu da bo jakno vrnu, in je pozvonu na vratih in je mami od une punce odprla in je reku če je to jakna njene hčerke pa je rekla da je, sm da je ta hčerka že par mescov mrtva...scarry...
Ja, jaz sem tudi to slišala in sicer bi se naj zgodilo nekje na Prekmurju pri eni železniški progi. Ampak tale moja verzija je taka, da bi naj ta, ki je pobral štoparko, oblečeno v belo, posodil jakno njej in jo je ona pozabla vrnit, tako da se je pač oglasil pri njih doma, če lahko dobi nazaj svojo jakno, pa mu je njena mama povedala, da je hči pred par meseci umrla v prometni nesreči na tistem mestu, kjer bi jo naj on z avtom pobral. Jakno naj bi pa pol našli obešeno na njenem nagrobniku na pokopališču.
To mi je povedala prijateljica, ko sva se enkrat ponoči ravno peljali čez to železniško progo.

Če bi takrat tam kdo štopal, po možnosti oblečen v belo, bi me verjetno kap!

Čeprav ne verjamem ravno v te zgodbice.
Pa še ena podobna zgodbica, ko sta bla dva in sta pobrala štoparko in ker je bla ves čas tiho, sta se pač med sabo pogovarjala, ko pa sta jo hotela odložit na mestu, kjer naj bi izstopila, pa je bil zadnji sedež, kjer je sedela, prazen, ostala je le njena jakna in prav tako sta jakno nesla domov, pa je eden od domačih povedal, da je jakna res njena, ampak ona pa že več kot 2 leti mrtva.
Teh zgodbic je na tone. Me pa zanima, na kakšni podlagi si jih zmišljujejo, ker to je malo preveč neverjetno.