Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

No evo, jaz sem se po pol leta jemanja Yarine odločla da ne jemljem več tabletk. Enostavno mi nobene ne ustrezajo, ker me vsako pavzo tko boli glava, da lahko pojem celo škatlo Nalgesinov. :( Ka pa nej zdej? Ne morem se it "mirki" varjanto. A je kira tle, ko je jemala neke tabletke in je mela ful glavobole, pol jih je pa zamenjala za druge in ji je ful bolš? Ker jst ko sem bla nazadnje pri ginekologu sem nekok tko razumela, da me bo itak po vseh glava bolela, edin Yarina so drugača sestava in če me bo še tle, po jih telo pač ne prenese. Zdej pa sploh ne vem kaj nej nardim??? V ponedeljek morem začet z novo škatlco, pa sva se z mojim pogovarjala, da mogoče boljš da res neham, ker to ni več normalno. Ideje?? ma kira kako? ne vem kok se nej še drugač zaščitim, ker nočem bit glih celo življenje na kondomih :evil:
*Little_Star*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Little_Star* »

jaz sem tud studirala da bi nehala pa sem se raje odlocla zaenkrat da bom sla na bolj nizkodozne hormonske tablete...tebi pa priporocam da res boljse da nehas jemat..sej so se druge metode.naravne..sicer netako zelo zanesljive ampak vseeno je nekaj na tem..ce ze noces bit "na" kondomih cel cas
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

mily... ma ne vem, jest mam ful probleme, sej ce mal nazaj pogledas bos vidla... pa so mi vsi govrl yarina, yarina (kar btw ni isto k yasimelle)... pa sm sla k ginekologinji, pa mi je rekla, da mejbi, pa nej probam, sam ona mi jih odvetuje... tko da jst jih pol nism vzela, sicer mam pa ocitno tko konjski hormnski sistem, da resno razmislajava o stederilu d...
ni recen, da te bo glava bolela tudi po drugih, ki na splošno veljajo kot "močnejše"... odvisno je predvem katere derivate hormonov vsebuje, lahko pa da nate učinkujejo tudi stranske sestavine...
npr: stederil M=Rigevidon... po glavnih sestavinah, s tem ,da sem imela sama pri Rigevidonu late starnske učinke (z migrenami vred), da ti komaj lajk opišem: razlog... stranske učinkovine... in mi v kartoteki piše z rdečo, da teh tabletka pa nikakor ne smem nehati jemati...
hihi...

no da vam mal poročam o meni :)... zdele bom končala prvu zavitk Cilesta... pa sm krvavela 5 al 6 dni ta ciklus... bolš je, sam zdej me skrbijo krči med menstro... no bomo vidl... če nam probala nam vedla...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jst sm tud ravnokar nehala jemat Cilest, po kakih 8,9 letih, se mi zdi. Malo zato, ker se s fantom bolj redko vidiva in za tist seks 1-2x na teden sem se pač sprijaznila, da bova pa kondome uporabljala, sva parkrat probala, pa ni tako grozno, sam mal zmoti celo akcijo :D
mal me pa tud firbec matra, če bodo kakšne spremembe pri meni, če se bom kaj drugače počutila, mogoče kako kilco zgubila ipd...
In zdej čakam na svojo prvo M, ki ne bo sprožena "umetno".

Ma zaenkrat sem prav vesela, da sm se tako odločila.
Sej mogoče pa čez nekaj mesecev spet začnem z jemanjem, sam zdej naj bo malo pavze :wink:
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

NOVO VPRAŠANJE

Jaz še nisem imela spolnih odnosov in ker jih v prihodnje z fantom želiva imet bi rada si nabavla tabletke.Pa me zanima kako ste jih ve doble,sploh katere ste ble še nedolžne ko ste šle prvič po njh? Je res da jih lahko dobiš tudi pri osebnem zdravniku al moraš it k ginekologu?Ta naredi pregled?
Že vnaprej hvala za odgovore!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Vsekakor moraš it k ginekologu po tabletke tam pa povej da si še nedolžna in ti bo potem on svetoval. Ne vem no, glede na to, da si stara že 19 bi pomoje že lahko hodla redno na preglede. Veš ni noben bav bav in je samo za tvoje dobro :wink:

Mimi tut jst nekako upam na kakšen -kg :) in tut midva sva se zdej odločla da bova pač mela kondome vsaj pol leta, potem bom a tko šla na pregled in bom vidla. Nekok se zadnje dni nagibam k Mireni :? . Ma bom vidla kaj mi bo reku.

Jokica, veš sej včaih me glava sploh ni bolela in sem jemala MInulet in je blo čist super. Prav nobenih stranskih učinkov ni blo. Po nosečnosti se je pa vse spremenilo, pa nimam pojma zakaj. Nazadnje ko mi je predpisal Yarino , ker sem mela migrene po Minulet, je reku, da če mi te ne bodo OK, pol mi tko nobene verjetno ne bojo.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Maudisa napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE

Jaz še nisem imela spolnih odnosov in ker jih v prihodnje z fantom želiva imet bi rada si nabavla tabletke.Pa me zanima kako ste jih ve doble,sploh katere ste ble še nedolžne ko ste šle prvič po njh? Je res da jih lahko dobiš tudi pri osebnem zdravniku al moraš it k ginekologu?Ta naredi pregled?
Že vnaprej hvala za odgovore!

Jaz še nisem mela odnosov ko sem si šla po tablete, in me tud niso pregledali, sam stehtali, zmerli pritisk itd. Morš pa it h ginekologu ja, on ti jih predpiše.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

neika
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj ...

Neprebrana objava Napisal/-a neika »

Okej, ne vem, al bo tole offtopic, al ne, ampak ...
Jz bi rada dobila tabletke in sem se naročila pri ginekologu, ampak so me na Viču naročil šele čez 3 mesce ... mislm, to je za tabletke precej doug za čakat, ker mam tud težave s ciklusom :S Tko da me zanima, če je kšna možnost, da jih dobiš kr pri osebnemu zdravniku, al pa da prej prideš na vrsto?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jaz bi rekla da ne, pomoje ti jih lahko predpiše samo ginekolog. Mogoče bi jih dobla pri svojem zdravniku, če bi jih že mela in bi ti mogu dat samo nov recept, tko da jih pa prvič dobiš pa pomoje ne.
Latte
Debatorica
Debatorica
Kraj: New York

Neprebrana objava Napisal/-a Latte »

Če boš prvič jemala tabletke potem verjetno ne, ker se mora ginekolog tudi s tabo posvetovati katere bi bile najbolj primerne zate. Lahko pa poskusiš pri kakšnem drugem ginekologu.
How blind can you get and still have eyes?
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Tudi jaz sem kr nujno in takoj potrebovala tabletke, pa bi morala nanje čakati 2 meseca. Dobiš jih pa mislim da smao pri ginekologu. No, in sem šla povprašat k enemu drugemu ginekologu, kjer sem jih dobila čez en teden.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima

Toše R. I. P.

jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

mily... ti je nosečnost hormone sfu*** :lol:
jah pol pa kr vrjamem, glede na to, da kao Yarina velajo za FUL sibke...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
katjaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katjaa »

enovprašanje mam

jaz pač jemljem tabletke cilest in pač med poletnimi počitnicami sem glih ko sm šla na morje naj bi dobila menstruacijo in sm nadaljevala s tabletkami in sem jo prestavila

zdaj pa naj bi jo spet dobila med počitnicami ker pa se z fantom redko vidima bi zaj rada izkoristla ta čas pa me zanima če bi blo ka narobe če bi si menstruacijo spet prestavla ???
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Jaz sem si jo prestvala dvakrat (sicer v roku 4 mesecev), pa ni blo nič narobe. Sam odvisno mogoče tud od tablet.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima

Toše R. I. P.

jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

ja, jz sm večkrat prestavla menstruacijo s tabletkam, pa je blo vse ok... tko da ne vem no... vrjetno je res, da na vsako drugač vplivajo :)
Zaklenjeno