Študij: slovenščina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ja, to sem videla..

Torej, kaj tocno je za domaco nalogo? :lol:
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Hehe, ma iz onih treh knjig ( Poetika, Mala literarna teorija pa Literarna teorija) mores kao prestudirat metaforo, simbol, personifikacijo.. pa nevem kaj vse.. Jaz sem si samo to zapomnila. :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

_Petra_ napisal/-a:Hehe, ma iz onih treh knjig ( Poetika, Mala literarna teorija pa Literarna teorija) mores kao prestudirat metaforo, simbol, personifikacijo.. pa nevem kaj vse.. Jaz sem si samo to zapomnila. :)

Aha ok, najlepsa hvala :wink:
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

_Petra_ napisal/-a: No, pred tem pa je rekla da ona ne bo preverjala prisotnosti... Tak da nevem kak gre to, potem takem raje ne gres na vaje in te ne more nikol dobit da ne znas... :) Saj vrjetno bo kaj ze gledala, ker drugace pa res ni fer :?

Čehova je zelo fer, in tud vem, da nam je lani omenla, da si bo beležla, če tistega ne bo, ko ga bo poklicala za nalogo. In mislim, da bo pri njej to isto, kot da si tam pa nimaš pojma, če ne še huje.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Ja, saj se mi je zdelo, da bo tak... Pa saj kolko mam jaz prvi vtis se ji vidi da je fer, pac zahteva tisto svoje, ampak pomoje od vseh enako... No, vsaj jaz sem taki vtis dobila.. Drugac pa jo mam jutri sele drugic, tak da kaj dost ne morem komentirat :)
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Hej a tlele kera študira slo v lj :?:
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Jst študiram v lj slovenščino :)
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

In kako je, se da lepo narest. Kaj je v prvem letniku najtežje. A ti si dvopredmetne al enopredmetna :?:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Sem enopredmetna, trenutno ponavljam tretji letnik :oops: Drugače pa se da lepo delat, tud če nisi čez leto najbolj pridna :wink: Veliko je branja, kar meni ni najbolj všeč, saj sem bolj ''slovnični'' tip kot ''književni''. V prvem letniku sta buuhuu stara cerkvena slovanščina in slovenski knjižni jezik 1, jaz se spomnim, da so nas starejši študentje vedno strašili, kako je to skoraj nemogoče nardit...res je, da je pri teh dveh predmetih kar velik piflarije, samo se da, samo pasti moraš not. Na splošno je meni kar fajn, če bi še enkrat zbirala, bi se enako odločila, samo malo bolj pridna bi bla :)
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Janja84 »

mi v mb pa imamo srečo, glede starecerkevne slovanščine. Ni preveč piflanja, saj imamo ql profesorja pri katerem lahko vseee prepišeš :D
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Glede predmeta Uvod v metodologijo znanstveno raziskovalnega dela (PeF MB) - je ta predmet enak na vseh smereh ali je na vsaki smeri študija drugačna vsebina pri tem predmetu? :oops: :D Pa še to - kero literaturo uporabljate letos pri tem predmetu - novembra namreč začnemo s predavanji...
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

allessya napisal/-a:Glede predmeta Uvod v metodologijo znanstveno raziskovalnega dela (PeF MB) - je ta predmet enak na vseh smereh ali je na vsaki smeri študija drugačna vsebina pri tem predmetu? :oops: :D Pa še to - kero literaturo uporabljate letos pri tem predmetu - novembra namreč začnemo s predavanji...

Vse smeri poslušajo ista predavanja, sam vaje majo različni asistenti. Glede literature ... :D Ne bi jaz glih pretiravala s tem. Mogoče če ti bo od koga uspelo dobiti zapiske s predavanj (ampak mislim da na to vsak neha hodit po dveh obiskih, boš sama vidla, zakaj). Če pa že hočeš kako knjigo - za eno vem da je naslov Moč argumenta. Drugač pa se nauči tisto kar boste na vajah dobli. In to je to. Ocene so pa kr slabe.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Janja84 »

važne so vaje, ki jih boste dobili ali pa si jih boste morali z neta potegniti. Tam je pa itaq vse napisano. Jaz sem samo tisto imela in se za izpit učila samo en dan, pa sem ga naredila. :lol: Ocene so pa itaq slabe, kot je že buffy-ann rekla. :)
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: 3milimetre v zraku
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *pupika* »

am, js pa še nimam naretega tega izpita... pa se bojim, da sem že vse pozabla... jejejej... nevem kako bo letos.... :?
My dreams are my reality...
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a motorola »

ma ja, vsi tile modus tolensi in polensi so mi že malo ušli iz glave :roll:

glede predavateljev... pri bošnjakovi mi je njeno branje in gledanje v strop čisto zgrešeno, kot da smo ji odveč na predavanjih, ne vem no... pol pa se ji pri naših predstavitvah seminarskih kaj ne zdi okej, pa že cel đumbus. neki fer plej naj bo! sploh nimam veselja hodit k njej na slovenistiko, ampak nekak nimam druge izbire :evil:

unuk - "dečko" je car! nastopa sicer zelo strogo (avtoriteta more bit! :P ), ampak se mi zdi, da je v resnici prav nežna dušica. kakšno mnenje ima kdo o njem je menda precej odvisno tudi od tega kolikokrat delaš izpit/kolokvij. men je ratalo v prvo, zato mi je mogoče malce bolj pri srcu. izpit smo opravljali pri drugem profesorju, tak da točno kako in kaj poteka, ne bi vedla - je pa o tem debata na spletni strani pedagoške fakultete (oglasna deska)

emil tokarz (poljak), kot so rekle že pred mano - se da zbarantat oceno (tukaj pridejo prav izkušnje s tržnice :lol: ), pa zanimivo je poslušat tujca, ki govori slovenski jezik. mel je dober način oz. motivacijo za delanje domačih nalog (kdor opravi vse naloge, dobi avtomatsko plus točko na izpitu, kar ni tako malo, glede na to, da ima izpit "samo" 10 pik); najbolj smešen je bil, ko mu je sredi predavanja zazvonil mobilnik in se je stric opravičil, javil in po poljsko poklepetal s svojim sogovornikom :rofl:

tak, trenutno ni nobene zanimive duše na msnju, pa sem mogla malo prstke razgibat :wink: po moje bo v 2.letniku največja selekcija, no ja, bomo vidli. če ne prej, pridem čez par mescev spet malce pojamrat.

:hallo:
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Odgovori