Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

fatima
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Re: Južnjaki

Neprebrana objava Napisal/-a fatima »

ellizabeth napisal/-a:
fatima napisal/-a:
ja to mene zelo moti. če so v Sloveniji naj govorijo slovensko. vsaj na javnih krajih. kaj se pa dogaja pri njih doma me pa ne briga.

A ti recimo ko greš v tujino (država ni glih najbolj pomembna) in ko greš na pošto da boš poslala razglednice al pa v trgovino oz na kakršno koli javno mesto, a se potrudiš in govoriš v uradnem jeziku države al v angleščini? Večina jih itak ne bo vedla al si se preselila al si kot turistka.

Jaz se potrudim da kamorkoli grem se naučim vsaj osnovne izraze, če druzga ne vsaj dober dain prosim in hvala. Nek osnovni bonton poznam, če ga drugi ne, me pa glih ne gane.

to mislim v šolah, v kakih javnih ustanovah. in takrat ko se kaki čapci za toabo derejo v svojmu jeziku in misljo da jih boš poslušau in se za njimi obračal.

ehh take jst ignoriram, ni važno v kakem jeziku se mi derejo....drugač pošta naj bi bla tut javna ustanova ali pač ne......
ellizabeth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ellizabeth »

fatima napisal/-a:
ellizabeth napisal/-a:
fatima napisal/-a:
ja to mene zelo moti. če so v Sloveniji naj govorijo slovensko. vsaj na javnih krajih. kaj se pa dogaja pri njih doma me pa ne briga.

A ti recimo ko greš v tujino (država ni glih najbolj pomembna) in ko greš na pošto da boš poslala razglednice al pa v trgovino oz na kakršno koli javno mesto, a se potrudiš in govoriš v uradnem jeziku države al v angleščini? Večina jih itak ne bo vedla al si se preselila al si kot turistka.

Jaz se potrudim da kamorkoli grem se naučim vsaj osnovne izraze, če druzga ne vsaj dober dain prosim in hvala. Nek osnovni bonton poznam, če ga drugi ne, me pa glih ne gane.

to mislim v šolah, v kakih javnih ustanovah. in takrat ko se kaki čapci za toabo derejo v svojmu jeziku in misljo da jih boš poslušau in se za njimi obračal.

ehh take jst ignoriram, ni važno v kakem jeziku se mi derejo....drugač pošta naj bi bla tut javna ustanova ali pač ne......

ja pošta je tut. ne mot me če se po cesti v skupincah pogovarjajo v svojem jeziku. v vseh javnih ustavnovah, tudi trgovinah pa naj govorijo slovensko, če imajo naše državljanstvo.
fatima
Sramežljivka
Sramežljivka

ellizabeth napisal/-a:
fatima napisal/-a:
ellizabeth napisal/-a:
fatima napisal/-a:

ja pošta je tut. ne mot me če se po cesti v skupincah pogovarjajo v svojem jeziku. v vseh javnih ustavnovah, tudi trgovinah pa naj govorijo slovensko, če imajo naše državljanstvo.

A se sploh zavedaš kolk je slovenščina težka? Glede na to da jo še večina Slovencev ne govori popolno...ehh bv...

Drugač men nikol ni blo jasno kaj točno vas moti? Zastopte jih po moje da vsi, če razumete folk z drugih koncev Slovenije, predvidevam da Slovenščina k vleče na hrvaščino je isto kod da bi se pogovaral z belokranjcem...Kaj mate pa čez belokranjce za povedat, glede na to da je velik besed hrvaških...?Zdej boste pa spet, ja sej to je pa slovenščina...kaj p auni k se trudjo pa jim vseeno ne rata...Drgač južnjaki ne poznajo dvojine in je že to problem...pa sklanjatve so drugačen....
ellizabeth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ellizabeth »

ja vem da je slovenščina en najtežjih jezikov.
še sama se moram kdaj prav potrudit, da govorim čisto pravilno.
sam je pa slovenščina lep jezik :D

saj nekaj naglasa še preživiš.
sem imela sošolko ki je čist zavijala po svoje in jo je bilo prav grozno poslušat. imam pa tudi znanke, ki pa tako dobro govorijo slovensko, da skoraj ne opaziš naglasa. to mi je kul, ker se trudijo, ne pa da se jim niti potrudit ne da.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ellizabeth napisal/-a:ja vem da je slovenščina en najtežjih jezikov.
še sama se moram kdaj prav potrudit, da govorim čisto pravilno.
sam je pa slovenščina lep jezik :D

saj nekaj naglasa še preživiš.
sem imela sošolko ki je čist zavijala po svoje in jo je bilo prav grozno poslušat. imam pa tudi znanke, ki pa tako dobro govorijo slovensko, da skoraj ne opaziš naglasa. to mi je kul, ker se trudijo, ne pa da se jim niti potrudit ne da.

no evo prot takim nimam NČ! k vem da me eni ne razumete :D
fatima
Sramežljivka
Sramežljivka

Men je pri slovenščini najbolj fajn to glede na to da se govori na malem ozemlju, da je ful različnih narečij in naglasov :D:D:D
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

ellizabeth napisal/-a:
fatima napisal/-a:

ČAPci?hmm.če se ne motim je kle ena žaljiva beseda :?
prvo kot prvo ne morm verjet, da ste odprl eno temo, jo naslovil z JUŽNJAKI in potem vse skupi not nametal,od srbije do tokija in temo naslovil JUŽNJAKI :?:
slovenci smo tud južnjaki,če se že gremo te igrce.

-ena je rekla, da jo moti, ko slišši da slovence dol kličejo JANEZI
amm kako pa vi kličete ljudi iz bivše jugoslavije...?
-primerjate glasbo z našo...kero našo?koga pa mamo mi?sej se ne spomnm da bi kdaj po tv kako slovensko slišala razen v Raketi pod kozolcem..pa se ne spomnm da bi kdo od vaših jućžnjakov slišu še za kako slovensko skupino ali pa slovenskega izvajalca...večina jih ve sam za magnifica,pa še on je uspel sam zato,k poje po srbsk,k drgač bi ble zihr njegove pesmce mal mn melodične,če bi pel:oj poljubiiii mee..in me objaaami...
za razliko od srbskih skupin,ki bi jih lah zdele tisoč naštela in so vsem dobro znane,ravno tako hrvaške in bosanske...
-srbija,hrvaška in bosna so starejše države od slovenije in imajo veliko daljšo tradicijo in kulturo od naše in to e še en razlog več da bi jih slovenci moral mal bol spoštovat....
-zakaj bi se pa čefurčki moral učit slovenščino,če je pa njih vseh skupi(hrvatje,srbi,makedonc,bosanci)ne vem butam 30krat več kokr slovencev..
am a ni pol logičn, da se bomo slovenčki prilagajal njim kokr oni nm?še posebi zato, ker oni velik težji pridejo v slovenijo v turizem,kokr gremo mi radi k njim na obsik?že zato ker jim slovenčki ne pustijo, da bi splo prišli na obsik?
-kar se tiče pa teh malih idiotov in brez možganskega folka,ki je rojen tukaj, se prav potomci gasterbajterjev,ki pojma nimajo kaj je to srbija lai bosna,ampak se sam pač dičuijo oziroma kurčijo,ker to je vse kar vejo o svoji domovni, da jim je blo velik rivice narjene,pa da so ble neke vojne in valda, da pol ne vejo kako bi drgač pozornost prtegnl,kokr da nabijajo ceco do fula k se vozjo s svojimi predelanimi golfi pa odprtimi okni,pa k se pelejo z busom pa se derejo čez cel bus...
sam un k ma neki v glavi mislm da ve, da to ni realna slika˝južnjakov

-vsakmu bi toplo preporočla, da gre čim več v Južne kraje in se čimdelj tm zadrži,preden bo kokrkol gobec otresu na račun nas ˝ta južnih˝
aja pa še to,bilo je neko vprašanje: bi bili užaljeni,če bi južn dobil službo pred vami,ki ste slovenec
1.-južnjak ne more dobit šihta če nima paperjev
2-dobrga šihta ne more dobiit če nima državljanstva
3.če ma državljanstvo je slovenec in zato je s tem debata končana
Drgač sm se pa sladko nasmejala ravno ob tem vprašanju...ker se res ne spomnm da sm srečala nekoga na ić, da bi mel dobro službo
več al mnj same čistilke in sami gradjevinci..
in zakaj bi se ena čistilka slovensko učila,če je itak skoz v okontaktu z drugimi bosankami,pa en gradjevinar isto dela od jutra do mraka, da bi svojim poslal da majo za kos kruha....kdaj pa nej bi se ta moški učil slovensko?in zakaj?
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objava Napisal/-a Frederic »

ČAPci?hmm.če se ne motim je kle ena žaljiva beseda

Kaj pa Siptarji? Lahko uporabljamo vsaj to?

slovenci smo tud južnjaki,če se že gremo te igrce.

Slovenci nismo juznjaki. Mi smo samo Balkanci. :D

ena je rekla, da jo moti, ko slišši da slovence dol kličejo JANEZI

Hehehehehe... Samo, da nas ne klicite Ivice in Janice. Ne vem, ce bi Slovenci tole mirno prenesli.

primerjate glasbo z našo...kero našo?koga pa mamo mi?sej se ne spomnm da bi kdaj po tv kako slovensko slišala razen v Raketi pod kozolcem..pa se ne spomnm da bi kdo od vaših jućžnjakov slišu še za kako slovensko skupino ali pa slovenskega izvajalca...

Ja moja draga lubenico, bo treba kdaj preklopiti TV iz samo PINK TV na kaksen drug slovenski program ali radio. Pa kupiti kaksen CD ali kaseto. Priporocam Kataleno, ce hoces slisati originalno slvoensko glasbo, zlasti rezijske pesmi so sijajne. Ves kje je Rezija, kajne? Potem je tukaj se slovenska popevka iz 70-ih in 80-ih... Sicer nismo imeli Lepe Brene in Tajci, ampak bogami smo pa imel Helenco. :D

Zakaj noben od "juznjakov" ni slisal za slovensko pesem je preprosto. Ce si zivela v 70 in 80-ih si verjetno opazila, da je slovenscina bila dokaj zapostavljen jezik (pa najsi je slo za diplomacijo, vojsko, zvezne organe). Medtem ko se je moral vsak slvoenski petosolcek uciti srbo-hrvascino, vkljucno z cirilico in spoznavati srbsko in hrvasko kulturo, se hrvaskim in srbskim djakom ni bilo nikolo potrebno nauciti slovenskega jezka, kaj sele malo bolj spoznavati naso kulturo, jezik in obicaje. Kaj mislis zakaj?

za razliko od srbskih skupin,ki bi jih lah zdele tisoč naštela in so vsem dobro znane,ravno tako hrvaške in bosanske...

Znane so na obmocju Hrvaske, Srbije in Bosne ter med slovenskimi jugonostalgiki. Jaz roko na srce ne poznam nobene moderne srbske skupine. Tiste, katere poznam so iz 70-ih in 80-ih in so vecinoma ze prenehali z pevsko kariero. Nekateri dokaj neslavno.

Zato ti pripoveduj te glasbene pravljice o glasbeni superiornost "juznakov) komu drugemu.

zakaj bi se pa čefurčki moral učit slovenščino,če je pa njih vseh skupi(hrvatje,srbi,makedonc,bosanci)ne vem butam 30krat več kokr slovencev..

Morda zato, ker ne zivimo vec v Jugoslaviji?!?

kar se tiče pa teh malih idiotov in brez možganskega folka,ki je rojen tukaj, se prav potomci gasterbajterjev,ki pojma nimajo kaj je to srbija lai bosna,ampak se sam pač dičuijo oziroma kurčijo,ker to je vse kar vejo o svoji domovn...

In vendar se otroci gastarbeiterjev iz bivse Jugoslavije (vkljucno z cistilkami) zelo hitro naucijo anglescine v ZDA, nemscine v Nemciji ali francoscine v FRA. Edino slovenscina zgleda, da ne gre od rok, pa ceprav na bi bil soroden jezik. Ja ti zlodej ti....

vsakmu bi toplo preporočla, da gre čim več v Južne kraje in se čimdelj tm zadrži,preden bo kokrkol gobec otresu na račun nas ˝ta južnih˝

Vas obiscem gor v Fuzinah enkrat novembra. Obljubim. Imam znanca ali dva, ki zivita tam.

?!? A v drugih drzavah bi jo pa??? Temu se rece "delavec na crno", moja draga lubenica. Tudi v juznih krajih poznate stvari, ki se ji rece kazenski zakonik, kajne? Sicer pa v Posavju in v celjski kotlini vsako leto pride vec sto sezonskih delavcev iz Bosne in Hrvaske, ki pomaga pri obiranju hmelja, vinogradov, polj in sadovnjakov. Ce si kdaj vprasali kaksnega izmed njih, ti bo povedal, da z tem denarjem lahko prezivi svojo druzino skozi celo leto. Poanta zgodbe: Slovenci morda ne znamo plesati uzickega kola kot Slovenci, vendar prepoznamo in cenimo dobrega delavca, ko ga vidimo.

Kot na primer Zoki? Upam, da ne pricakujes, da bo nekdo, ki ima dokoncano osnovno solo v Sloveniji avtomatsko dobil drzavljanstvo in se sluzbo na ministrstvu za zunanje zadeve. Tako pac je. Meni je zal, ampak to je problem, katerega morate sami "juznjaki" resiti. Morda ves denarja v sole in manj v razne cigu-migu.

Pa da postavim proti-vprasanje: Prosim osvezi moj slovenski spomin, toda pripadniki katere narodnosti so bili kot EDINI v vsej zgodovini Hrvaske izbrisani iz ustave Republike Hrvaske?

in zakaj bi se ena čistilka slovensko učila,če je itak skoz v okontaktu z drugimi bosankami,pa en gradjevinar isto dela od jutra do mraka,

Ce ne iz drugih razlogov, vsaj zato, da se v bodoce izognemo taksnim nesporazumom:

http://img76.imageshack.us/img76/7081/image001ro9.jpg

http://img424.imageshack.us/img424/3118/image002jj0.jpg

http://img410.imageshack.us/img410/8117/image003yr8.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/433/image004so2.jpg

kdaj pa nej bi se ta moški učil slovensko?in zakaj?

Puuuh! Kaksno vprasanje??? najprej se pritozujes, da ne morejo napredovati, potem pa s sprasujes, zakaj bi se ucil slvoenski jezik. Moja draga lubenica: Ce hoces ti napredovati v katerem koli poklicu v Franciji, Svedskem, ZDA, Nemciji, Hrvaskem in da celo v Sloveniji se ti moras nauciti jezika drzave, v kateri prebivas. To pravilo je toliko staro kot pojem migracija.
Zadnjič spremenil Frederic, dne 04. Nov. 2006 15:33, skupaj popravljeno 1 krat.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Frederic napisal/-a:
ČAPci?hmm.če se ne motim je kle ena žaljiva beseda

Ne ne moreš/ne morte. Ker bosanci, srbi, hrvati niso šiptarji. Mal bo treba to razjasnit :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
lubenica
Debatorica
Debatorica

sofia83 napisal/-a:^^ Ja a Albancem je pa kul rečt šiptarji? :roll:

Včasih pogledam v tole temo al pa v uno o Jankoviću, pa mi gre kar na smeh. Tak cinično zgrožen. Me kar zmrazi, ko pomislim, da majo take ovce volilno pravico.

ja oni sami seb tko pravjo,to baje ni nč slabga sm se pozanimala
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

lubenica napisal/-a:

Včasih pogledam v tole temo al pa v uno o Jankoviću, pa mi gre kar na smeh. Tak cinično zgrožen. Me kar zmrazi, ko pomislim, da majo take ovce volilno pravico.

Ja oni se tko med sabo kličejo.

Drugač pa sofia, če se je tvoj post nanašu na mojga.. Nism rekla, da je Albancu kul rečt šiptar. Ampak, če smo že ravno bli pri šiptarjih sm povedala, da to nikakor niso Srbi, Hrvati,... :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
lubenica
Debatorica
Debatorica

--čapci je še ena beseda za čefurje dragi frederic ne za šiptarje...in ko smo že pr tem...lih zanč sm poslušala eno veselo skupinco slovencev na bavarcu,ko so se pogovarjal z dbema turistoma.turista sta vprašal kaj pomeni čefur?in jst valda,sm pomislila,ok valda mu bosta zdej rekla, da to besedo kr pozabta, da je to žaljivo in niti ni treba vedt kaj pomen...ne valda sm se zmotla.začela sta veselo na ves glas razlagat, da to so pa --tisti bosanci...

-
Slovenci nismo juznjaki. Mi smo samo Balkanci. :D

--isti šit drugo pakovanje

Ja moja draga lubenico, bo treba kdaj preklopiti TV iz samo PINK TV na kaksen drug slovenski program ali radio. Pa kupiti kaksen CD ali kaseto. Priporocam Kataleno, ce hoces slisati originalno slvoensko glasbo, zlasti rezijske pesmi so sijajne. Ves kje je Rezija, kajne? Potem je tukaj se slovenska popevka iz 70-ih in 80-ih... Sicer nismo imeli Lepe Brene in Tajci, ampak bogami smo pa imel Helenco. :D

--ne vem, zakaj bi zapravlala dnar daposlušam neko helenco,ki je mela dva tri hita ko se še nism rodila...
pa jst ne gledam tv pink

Zakaj noben od "juznjakov" ni slisal za slovensko pesem je preprosto. Ce si zivela v 70 in 80-ih si verjetno opazila, da je slovenscina bila dokaj zapostavljen jezik (pa najsi je slo za diplomacijo, vojsko, zvezne organe). Medtem ko se je moral vsak slvoenski petosolcek uciti srbo-hrvascino, vkljucno z cirilico in spoznavati srbsko in hrvasko kulturo, se hrvaskim in srbskim djakom ni bilo nikolo potrebno nauciti slovenskega jezka, kaj sele malo bolj spoznavati naso kulturo, jezik in obicaje. Kaj mislis zakaj?

--zato ker je slovenski jezik manjšinski in ker slovencev ni bilo dol,so bli v zelo majhni manjšini,zato ni bilo potrebe po tem.

Znane so na obmocju Hrvaske, Srbije in Bosne ter med slovenskimi jugonostalgiki. Jaz roko na srce ne poznam nobene moderne srbske skupine. Tiste, katere poznam so iz 70-ih in 80-ih in so vecinoma ze prenehali z pevsko kariero. Nekateri dokaj neslavno.

--znane so povsod.vsi jih poznamo,ker jih vsi poslušamo

Zato ti pripoveduj te glasbene pravljice o glasbeni superiornost "juznakov) komu drugemu.

--sej jih ne pripovedujem..to je dejstvo,sorči

zakaj bi se pa čefurčki moral učit slovenščino,če je pa njih vseh skupi(hrvatje,srbi,makedonc,bosanci)ne vem butam 30krat več kokr slovencev..

Morda zato, ker ne zivimo vec v Jugoslaviji?!?

--mal prej si reku, da se jim ni blo treba niti takrt učit..sam sebe spodbijaš...

In vendar se otroci gastarbeiterjev iz bivse Jugoslavije (vkljucno z cistilkami) zelo hitro naucijo anglescine v ZDA, nemscine v Nemciji ali francoscine v FRA. Edino slovenscina zgleda, da ne gre od rok, pa ceprav na bi bil soroden jezik. Ja ti zlodej ti....

--nč se ne naučijo,tole je pa čista bedarija kar si izjavu

vsakmu bi toplo preporočla, da gre čim več v Južne kraje in se čimdelj tm zadrži,preden bo kokrkol gobec otresu na račun nas ˝ta južnih˝

Vas obiscem gor v Fuzinah enkrat novembra. Obljubim. Imam znanca ali dva, ki zivita tam.

--ok tole je pa spet eno šovinistično provociranje.back off!!pa da te ne bi una dva znanca kje počakala pa razčetverla za takele izjave

?!? A v drugih drzavah bi jo pa??? Temu se rece "delavec na crno", moja draga lubenica. Tudi v juznih krajih poznate stvari, ki se ji rece kazenski zakonik, kajne? Sicer pa v Posavju in v celjski kotlini vsako leto pride vec sto sezonskih delavcev iz Bosne in Hrvaske, ki pomaga pri obiranju hmelja, vinogradov, polj in sadovnjakov. Ce si kdaj vprasali kaksnega izmed njih, ti bo povedal, da z tem denarjem lahko prezivi svojo druzino skozi celo leto. Poanta zgodbe: Slovenci morda ne znamo plesati uzickega kola kot Slovenci, vendar prepoznamo in cenimo dobrega delavca, ko ga vidimo.

--ok ti očitn nisi pošteku kaj sm hotla povedat s tem.mišljeno ni bilo, da bi šiht moral dobit,ampak je bilo mišljeno kot naštevanje dejstev,ki izpodbijajo glupo izjavo od nekega tvojga predhodnika,ne spomnm se kerga

Kot na primer Zoki? Upam, da ne pricakujes, da bo nekdo, ki ima dokoncano osnovno solo v Sloveniji avtomatsko dobil drzavljanstvo in se sluzbo na ministrstvu za zunanje zadeve. Tako pac je. Meni je zal, ampak to je problem, katerega morate sami "juznjaki" resiti. Morda ves denarja v sole in manj v razne cigu-migu.

--glej točko 1

Pa da postavim proti-vprasanje: Prosim osvezi moj slovenski spomin, toda pripadniki katere narodnosti so bili kot EDINI v vsej zgodovini Hrvaske izbrisani iz ustave Republike Hrvaske?

--nimam pojma.jst sam vem za tele izbrisane,po letu 92!!!!

in zakaj bi se ena čistilka slovensko učila,če je itak skoz v okontaktu z drugimi bosankami,pa en gradjevinar isto dela od jutra do mraka,

Ce ne iz drugih razlogov, vsaj zato, da se v bodoce izognemo taksnim nesporazumom:

http://img76.imageshack.us/img76/7081/image001ro9.jpg

http://img424.imageshack.us/img424/3118/image002jj0.jpg

http://img410.imageshack.us/img410/8117/image003yr8.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/433/image004so2.jpg

kdaj pa nej bi se ta moški učil slovensko?in zakaj?

Puuuh! Kaksno vprasanje??? najprej se pritozujes, da ne morejo napredovati, potem pa s sprasujes, zakaj bi se ucil slvoenski jezik. Moja draga lubenica: Ce hoces ti napredovati v katerem koli poklicu v Franciji, Svedskem, ZDA, Nemciji, Hrvaskem in da celo v Sloveniji se ti moras nauciti jezika drzave, v kateri prebivas. To pravilo je toliko staro kot pojem migracija.[/quote] :roll: [b] :roll:

--amm ne to sploh ni res...tukaj zelo dobro živijo tudi tujci,še posebej angleži,ki veselo kupujejo slovensko ozemlje in še nism slišala koga da bi se prtožval nad tem, da se anglež dela angleža in nikakor ne govori slovenskega jezika
fatima
Sramežljivka
Sramežljivka

renatka_ napisal/-a:
lubenica napisal/-a:

Ja oni se tko med sabo kličejo.

Drugač pa sofia, če se je tvoj post nanašu na mojga.. Nism rekla, da je Albancu kul rečt šiptar. Ampak, če smo že ravno bli pri šiptarjih sm povedala, da to nikakor niso Srbi, Hrvati,... :)

tuki pa držim z renatko, če se te besede uporabljajo v nekateri skupini je v redu, tipičen primer z niggerji, črnci med sabo to uporabljajo, niso pa navdušeni če to rečejo belci, isto je s čefurji, šiptarji...iz drugih ust mimgrede nastane žaljivka
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objava Napisal/-a Frederic »

--čapci je še ena beseda za čefurje dragi frederic ne za šiptarje...in ko smo že pr tem...lih zanč sm poslušala eno veselo skupinco slovencev na bavarcu,ko so se pogovarjal z dbema turistoma.turista sta vprašal kaj pomeni čefur?in jst valda,sm pomislila,ok valda mu bosta zdej rekla, da to besedo kr pozabta, da je to žaljivo in niti ni treba vedt kaj pomen...ne valda sm se zmotla.začela sta veselo na ves glas razlagat, da to so pa --tisti bosanci...

Ha ha ha...

--isti šit drugo pakovanje

Nikakor ne! Slovenija je pac severno in ne juzno od Kolpe. :D

--ne vem, zakaj bi zapravlala dnar daposlušam neko helenco,ki je mela dva tri hita ko se še nism rodila... pa jst ne gledam tv pink

Dva hita?! No, to je se vedno en hit vec kot kaksna Severina (ali Lepa Brena), ce odstejemo tisti njen neglasbeni hit. Sploh pa, kako lahko ves, da je imela samo dva hita, ce pa njeno glasbo sploh ne poslusas?!?

Povej mi, kaj pa sploh gledajo dandanes "cetniki" v Sloveniji? RTK? :wink:

--zato ker je slovenski jezik manjšinski in ker slovencev ni bilo dol,so bli v zelo majhni manjšini,zato ni bilo potrebe po tem.

Se pravi, ce povzamem: Slovenci so se morali v petem razredu osnovne sole (!) uciti srbo-hrvascino z cirilico vred, zato, ker je bilo njih dva milijona, Srbov in Hrvatov pa okoli devet milijonov?!? In to kljub temu, da so bili oz. naj bi bili Slovenci drzavno enakopraven narod, ki je prispeval levji delez v zvezni proracun z katerim so se gradile razne avtobusne postaje v Pristini, mednarodna letalisca v Beogradu, avtovceste na Hrvaskem ipd.?

Zal te moram razocarati. Nam je ucitelj (kapetan JLA) ze na zacetku dal jasno vedeti, zakaj se je moramo uciti. Da bomo bili dobri vojaki JLA. Toliko o enakopravnosti jezikov in kultur.

Kar se mene tice so (ste) Hrvati in Srbi vseskozi izkoriscali Slovenijo in jo v nekem pogledu se vedno. To sem dodobra spoznal na raznih taborih Sutjeske, kamor so nas vlacili konec 80-ih. Slovenec naj bi delal, Zagreb in Beograd pa delila lepo denar za tisto vaso vojska, da ste se nekaj let kasneje lahko sli svoje "Veliko Srbijo" in "Veliko Hrvasko". Zal smo tudi v legiji imeli kar lepo stevilo taksnih idiotov, mnogi med njimi so sedaj bodisi v zaporu, generali ali pa v Haagu. Eden od mojih narednikov je bil Hrvat. Je imel v pisarni sliko Anteja Pavelica. Sem takoj vedel, kam pelje vlak. Na mojo sreco se je idiot upokojil cez nekaj mesecev, odsel na Hrvasko , kjer je v nekaj mesecih postal general in sedaj, kot vidim in obcanso berem lepo uziva penzijo in se obcasno ukvarja z necednimi posli. Tudi drugace so bili Hrvati in Srbi znani po tem, da veliko govorijo. :D

--znane so povsod.vsi jih poznamo,ker jih vsi poslušamo

Morda v tvojem okolisu. Tukaj pac ne. Raje zavrtim DVD kaksnih francoskih sansonov ali slovenskih popevk, zlasti ljudskih ali Vlada Kreslina.

--sej jih ne pripovedujem..to je dejstvo,sorči

Morda v dolocenih predelih Fuzin in Stepanjskega naselja. :D

--mal prej si reku, da se jim ni blo treba niti takrt učit..sam sebe spodbijaš...

Nic se ne spodbijam. Pac pa ti pozabljas, da ste sedaj vi manjsina in ne vec mi. Torej prosim, ne bi bilo slabo in nekoristno, ce bi se naucili kaj vec o Slovencih in manj fantazirali o njihovi domnevno slabi muziki. Sploh ne vem, kako lahko nekdo ocenjuje slovensko glasbo, ce jo sploh ne poslusa. :?

--nč se ne naučijo,tole je pa čista bedarija kar si izjavu

Ja, pa kaj se... Vecina jih zelo hitro pobere besede, ker jih morajo,d rugace ne morejo preziveti. Ali mislis, da v supermarketih magrebske trgovke govorijo srbsko?? Enako nas mehanik, ki je iz Like. Il parle français très bon. Se je Ciko hitro naucil. Kaj pa pri nas? Pri nas pac mislijo nekateri, kot so nas dobri stari znanec general Aksentijevic, za katerega sem med tisto znano afero o izbrisanih ugotovil, da se je spet vrnil nazaj v Slovenijo in se vedno govori "slovensko", kot v starih casih in to navkljub temu, da je tukaj zivel vec kot 25 let in bil za povrh menda se porocen z Slovenko, da se jim ni treba nic nauciti, ker pac Slovenci ze razumejo nas jezik, pa ni pomembno.

Mene briga kaj si Slovenci mislijo o Srbih ali Hrvatih ali obratno, vendar neko spostovanje do drzave gostiteljice oz. tvoje nove domovine se pa mora pokazati.

--ok tole je pa spet eno šovinistično provociranje.back off!!pa da te ne bi una dva znanca kje počakala pa razčetverla za takele izjave

Hehehehe... Sovinisticno provociranje??? Ta je pa dobra.

Moja dva znanca? Ah, onadva sta bolj mirne dusice. Nobenga ne bosta "na gobec" in se manj me bosta kje "razcetverla". Onadva raje pleseta -> http://www.youtube.com/watch?v=-3MjuwuPidk

:lol:

--nimam pojma.jst sam vem za tele izbrisane,po letu 92!!!!

Ja, tocno tako. Kar se pa tice teh t.i. izbrisanih iz leta 1992. Neverjetno, kako so si lahko vsi cigani (Romi) in ogromna vecina tujcev uredili drzavljanstvo, razen par idiotov, ki pa sedaj svojo nesposobnsot in preracunljivost vali na Slovenijo. Bo treba verjetno najprej pomesti pred lastnim pragom.

--amm ne to sploh ni res...tukaj zelo dobro živijo tudi tujci,še posebej angleži,ki veselo kupujejo slovensko ozemlje in še nism slišala koga da bi se prtožval nad tem, da se anglež dela angleža in nikakor ne govori slovenskega jezika

Gospodje in gospodicne o katerih ti govoris niso drzavljani Republike Slovenije, se manj pa ekonomski emigranti, temvec "vikendasi". To je pa razlika. vendar prej ali slej se bodo tudi oni morali naucit kaj slovenscine, ce bodo hoteli shajati, ker kolikor je meni znano je mnogi Prekmurci ne govorijo. Bolje obvladajo nemsko ali madzarsko.

Tudi sicer je zelo Anglezev in Americanov zaposlenih v Sloveniji, prav zaradi jezika, katerega ne obvladajo. Ce se tega ne naucijo, bodo tezko dobili sluzbo. Mene je ze kar nekaj ameriskih in kanadskih Slovencev kontaktiralo, ce bi jim priskrbel kaksno sluzbo, toda brez znanja slovenscine, si lahko obrisejo pod nosom... Razen morda za ucitelja ali lektorja anglescine in to je bolj kot ne to.

Na drugi strani pa imas ljudi, kot je Bernard Coursat, sin revnih starsev iz Limogesa in bivsi sef Renaulta v Novem mestu, ki se je v dvajsetih letih naucil tekoce slovensko in celo pridobil slovensko drzavljanstvo. Quel miracle, n'est-ce pas? :roll:
Uporabniški avatar
Happy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Happy »

Eni so kul eni niso kul, j... ga tko pač je, sej je isto povsod po svetu. Odvisno od vsakega človeka koliko se zaveda pomena posameznika in ga ne sodi na osnovi populacije oz. koliko si pusti, da ta predsodek vpliva nanj. Mislim da je
pa drgač tud med nami prelestnimi Slovenci velik primitivcev.
Med očmi je še dovolj prostora. Razmišljajmo. Videli bomo stvari, ki jih zaradi oči spregledamo.
Zaklenjeno