Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

se pravi, da imas ti problem! :D čefurofobična si! :D :D :D
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

haha, kera beseda :lol:

nisem... definitivno nisem...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

ne vem zakaj se je treba sekirat zarad nekoga, ki se ni pripravljen naučit uradnega jezika države, v kateri živi. se bo že sam znašel oz. se bo precej težje znašel kot drugi. če ti ne sede poslušat, se pač ne pogovarjaš z njim.
ne razumem el bou, kako te motijo 12letni mulčki ki ne govorijo slovensko, sama pa imaš precej neslovenski podpis??
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

Nč se ne bodo težje znajdl... prvi bodo pokupl stanovanja, največje doklade, podpore, štipendije in oh in sploh subvencije bodo mel... tko da se jim že splača to... Pa vem iz prve roke, mam pač tako službo.
Always look on the bright side of life!
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

rinca napisal/-a:ne vem zakaj se je treba sekirat zarad nekoga, ki se ni pripravljen naučit uradnega jezika države, v kateri živi. se bo že sam znašel oz. se bo precej težje znašel kot drugi. če ti ne sede poslušat, se pač ne pogovarjaš z njim.
ne razumem el bou, kako te motijo 12letni mulčki ki ne govorijo slovensko, sama pa imaš precej neslovenski podpis??

vsec mi je juzna muzika... sm ze miljionkrat povedala da nimam nic proti komurkoli iz juga, navsezadnje je tud v meni nekaj hrvaske krvi...

vecino prijatlov mam iz hrvaske, oz. skor vse mam iz tam, z njimi govorim hrvasko... veliko njih ima ambicijo vsaj malo znat slovensko, pa ceprav z slovenijo nimajo veze...

nevem kako nekdo ki zivi tukaj nima ambicije naucit se jezika drzave v kateri zivi...

v srednjo solo sem se vozila na avtobusu na katerem sem komej slisala slovensko besedo... nism se sekirala zarad tega, sam mi je pa dost cudn in rahlo smotan...

z svojo druzbo na busu so govoril juzno, in je nekdo ogovoril mene k nism mela veze z njimi, nisem poznala nobenga in me kljub temu ogovori v srbscini... hmmm...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

če te to toliko odbija mu pa ni treba odgovarjat al pa mu reci da ga ne razumeš??
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Dagi napisal/-a:Nč se ne bodo težje znajdl... prvi bodo pokupl stanovanja, največje doklade, podpore, štipendije in oh in sploh subvencije bodo mel... tko da se jim že splača to... Pa vem iz prve roke, mam pač tako službo.

in kakšna služba je to? ...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

el bou napisal/-a:
rinca napisal/-a:ne vem zakaj se je treba sekirat zarad nekoga, ki se ni pripravljen naučit uradnega jezika države, v kateri živi. se bo že sam znašel oz. se bo precej težje znašel kot drugi. če ti ne sede poslušat, se pač ne pogovarjaš z njim.

vsec mi je juzna muzika... sm ze miljionkrat povedala da nimam nic proti komurkoli iz juga, navsezadnje je tud v meni nekaj hrvaske krvi...

..

če nebi blo boansko/hrvaško/srbsko govorečih, tud fajn muzike nebi blo...simplj k pasulj :D
mam raj da vsi okol mene šprehajo po njihovo pa da mam jst moje najljubše komade :)

je pa tole za jezik tud naša državica malo kriva...mam kolega katerih oče je šele pred časom dobil državljanstvo (bosanec) in je mogu narest za državljanstvo izpit iz slovenščine..pa je blo dost da je vedu kdo je prešeren pa kdo trubar... :?

in men gre bolj na živce, ko na hrvaškem na morju srečam slovence v trgovini, ki se tud malo najmanjše ne morjo potrudt da bi povedal kakšno po hrvaško...ok, res je da smo v neravno dobrih odnosih, ampak menim pa da če je spoštovanje iz ene strani, da je tudi iz druge...tud mi nobenga zanimanja ne pokažemo, zakaj bi ga torej oni..
in še poleg tega se je hrvaško lažje naučit kot slovensko...

drgač pa sploh en razumem kaj se obremenjujete tolk s tem kako nekdo govori na avtobusu/cesti...pa naj priča kukr mu paše..sej vam nč noče...vsak govori pač kukr mu paše..kaj boste zdej enmu angležu ki s ebo preselu sm zabičal da naj slovensko govori al kaj...nekak ne bo šlo...pomoje vam je prov dolgčas v lajfu d ase obremenjujete s takimi zadevami...
in meni osebno gre bolj an k***c ko slišim popačeno afnasto ljubljanščino-ki sploh ni več ljubljanščina....je že lepše slišat pravo srbsko/bosansko govorico kot pa tako spakovanje in afnanje...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

en vic: :D

Sedijo Slovenc, Bosanc in Srb v gostilni in ga pijejo.
Bosanc eksa svoje pivo, vrže prazen kozarec v zrak, potegne pištolo,
nameri v kozarec in na tla padejo koščki stekla! Potem reče:
"Hja, mi Bosanci res nimamo bogate države, ampak si pa vseeno lahko
privoščimo tolk kozarcev, da ne rabimo iz istega dvakrat pit!"
Ok, pijejo drugo rundo. Srba je Bosančevo dejanje očitno navdušilo,saj
tudi sam na hitro eksa, vrže prazen kozarec v zrak, potegne pištolo, ustreli v kozarec, da se ta raztrešči na tisoč koščkov. Potem reče:
"Jah, tudi Srbija sicer ni bogata država, pa vseeno tudi Srbi lahko
pijemo vsakič iz drugega kozarca."
Pijejo tretjo rundo. Tokrat eksa Slovenc, potegne iz žepa dve pištoli, nato ustreli Bosanca in Srba ter reče:
"Slovenija je res majhna država, toda teh kurčevih Srbov in Bosancev
mamo tolk, da nam ni treba z istimi dvakrat pit!
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

sofia83 napisal/-a:Ojej, slovenski humor :tot: Sus v glavo, res ... Se velik se mate za naucit :D :wink:

Verjetn od Hrvatov a ne, katerih humor premore naprimer taka vprašanja, češ zakaj Slovenci poznamo imena vseh rib v svojem morju... ker je le-to tolk mejhno...
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Dagi napisal/-a:
sofia83 napisal/-a:Ojej, slovenski humor :tot: Sus v glavo, res ... Se velik se mate za naucit :D :wink:

Verjetn od Hrvatov a ne.

očitno še nisi spoznala bosancev ali srbov.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

danes v zagrebu: pijemo mi zuju (zuja je zakon), pa me eden vprasa, če pri nas tudi dežuje. pa reče drugi, da slovenci samo odpremo marelo pa gremo vsi pod njo, toliko nas je! :D

pervanove fore! :D

no, jaz sem jim takoj kontro dal z zgoraj napisanim vicem, samo da sem srbe ven spustil in hrvate not dal! :D :P
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

a še zdej ni konc debate? :D

mi smo bli ta tedn na lošinju u bučanju in v nerezinah v trgovinah sm govorila čist narečno! in so me use zastopli.. niso se neki šli finese da ne štekajo ampak so čist razumel moje narečje :)
ampak smo se pa skos zajbaval čez čefurje pa to.. sam tega ne razumete tle tko da nam se zdej spet kregala ;)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Čudn, da sploh greš na Hrvašk na morje, če maš tolk prot njim in kako to, da si govorila po slovensk dol, če ti ni jasn, zakaj tle govorijo južnjaki srbohrvašk???
Sj ne zagovarjam nobenga, tud men grejo določeni ljudje na živce in ne odobravam kšnih stvari, sam ne morš pa kr določt "to delajo čefurji", ker to niso sam čefurji, take stvari počnejo tud slovenci...a si morš mislt?!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ja sej vemmmm... čefurji in balkanci sta 2 različni skupini ljudi, vem pa da so tud slovenci ki se tko obnašajo, oz. wannabe čefurji ;)

no hotla sm sam povedat da me je prov presenetu en tip, str okol 35, k mi je ustavu na štopu..
pač tip ceu 'šmeksi'; 1l gela, adidas hlače, punice, sončni špegli.. pač sej poznate njihov tipični izgled.
in pol je začeu nabijat tisto svojo musko in me upraša: a tebe kaj moti ova naša, čefurka muzika? -me je ful presenetu da sam sebe kliče čefur, oz.čefurka muzika..

pol me je prašu če me ni nč strah štopat sama.. pa sm rekla da pač ne, pol je pa reku: ja saj tle po sloveniji je dobro, a dol pri nas, v srbiji, to so ti sami manijaki..bolje da ne štopaš..

čist ql model, glede na izgled
Zaklenjeno