Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

imam pač govorno napačo in se skos močim :D

argumentirano mišljeno :)
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objava Napisal/-a uršy »

sej to sm šele zdele vidla, je tut moj stavk mišljen tko, k je napisan....da pač u tej temi ni lih neki argumentirano prerekanje :wink:
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

~NIA~ napisal/-a:no upam da mi bo zdej sprejel post kr mi ga prej že 3x ni.. slab server ;)

am.. ne grejo mi naživce vsi balkanci ampak ČEFURJI. to sm pa že usaj 4x jih opisala.. no še da povem da dons u baru kjer delam sta pršla 2 moška, okol 40ih, k se jima je že vidl da sta čist od dol in mela sm not mp3je. komad je biu en od atomikov pol je bla pa ceca-pazi skime spavaš.. in pol pač naprej muska.. čist mix neki.. in pol čez ene 10 minut mi en od unih dveh reče: [bosanski naglas]: ej pa kje je zdaj ona muzika, ki si jo prej mela [bosanski naglas].
js: kero mislte?
un: pa... ceca..
js: ja prej je bla, komadi grejo naprej
un: pa daj še enkrat to naše.
js: ne nebom, kr tle ne poslušamo takih, razn usake tok časa pride kšn komad...
in tip je ratu čist penast, kr vidla sm ga kok bi me najraj oklofutav (še čud me da se je zadržov no). svojo musko nj posluša v svojem baru, fak, da bi se še to jim podrejala..

no to sm še napisala, zdej sm pa s to temo zaklučla.. moje mnjenje o južnjakih veste, prov tko veste kaj si mislem o čefurjih, čeprov eni še niste dojel razlike med balkanci in čefurji.
karkol še napišem sm not bom sam nabijala poste, kr vse kar bi še rekla sm že usaj enkrat povedala, če bom pa spremenila mnjenje bom pa povedala.
;) babai :*

Jaz bi tebe izgnala iz Slovenije, ker ne znaš slovensko govorit oz pisat.

sam problem je ... kdo bi te hotel
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

~NIA~ napisal/-a:no upam da mi bo zdej sprejel post kr mi ga prej že 3x ni.. slab server ;)

am.. ne grejo mi naživce vsi balkanci ampak ČEFURJI. to sm pa že usaj 4x jih opisala.. no še da povem da dons u baru kjer delam sta pršla 2 moška, okol 40ih, k se jima je že vidl da sta čist od dol in mela sm not mp3je. komad je biu en od atomikov pol je bla pa ceca-pazi skime spavaš.. in pol pač naprej muska.. čist mix neki.. in pol čez ene 10 minut mi en od unih dveh reče: [bosanski naglas]: ej pa kje je zdaj ona muzika, ki si jo prej mela [bosanski naglas].
js: kero mislte?
un: pa... ceca..
js: ja prej je bla, komadi grejo naprej
un: pa daj še enkrat to naše.
js: ne nebom, kr tle ne poslušamo takih, razn usake tok časa pride kšn komad...
in tip je ratu čist penast, kr vidla sm ga kok bi me najraj oklofutav (še čud me da se je zadržov no). svojo musko nj posluša v svojem baru, fak, da bi se še to jim podrejala..
no to sm še napisala, zdej sm pa s to temo zaklučla.. moje mnjenje o južnjakih veste, prov tko veste kaj si mislem o čefurjih, čeprov eni še niste dojel razlike med balkanci in čefurji.
karkol še napišem sm not bom sam nabijala poste, kr vse kar bi še rekla sm že usaj enkrat povedala, če bom pa spremenila mnjenje bom pa povedala.
;) babai :*

Sm si rekla, da ne bom sodelvala u tej temi, sam tole je pa ze cist prevec. Pa zenska kaj je narobe s tabo?!
1. A s tem k se vrti ceca al pa kakrsnakol podobna muzka, se podrejas njim? A sploh ves kaj je podrejanje?
2. Cudi te k se je zadrzou, najbrz sam zato k ni biu Slovenc ane? K Juznaki te pa itak prefukajo za usako malenkost :roll:

Sorry, sam ti mas ocitno prblizn tok rada ljudi k so druge nacionalnosti, k Hitler Zide :roll:

Najprej pejt kdaj u Srbijo, recimo Beograd (upam, da ti ni pod castjo), pa bos vidla kok je to u redu folk, po mojih izkusnjah velik bl prjazni k Slovenci. In ne bos vrjela, ne pism se na -ić, nimam nobenih korenin iz tm pa sm tazga mnenja... Kdo bi si mislu, ane :roll:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

:lach: puma :zustimm:
zdele sem se pa še jst mal zamislna...in če gremo gledat kdo zna slovensko govorit...Mislm da zelo malo ljudi zna tisti pristni pravi slovenski jezik...Men je kar slabo ratalo ko sem v eni temi prebrala kobajagi ljubljanščino :eek: Lih tolk da je bla kakšna slovenska beseda umes...Potem se pa prtožujete nad balkanci, ki se pa zares trudijo..če pač rata "natakarica, molim eno union pivo in jednu kafu sa smetanom" mi je lepše in rajš slišat kot pa "dej vejtrca, fak en bir pa en kofi s smetano"..Nevem no, rajš slišm človeka ki se trudi in ki proba čimbolj s epribližat, kot pa tistega ki se afna in celotno situacijo popači da je kar joj...
in če gledamo na hrvaški/srbski/bosanski narod...Pa ni bolj ponosih ljudi na svoje države, kot so oni...Cenijo države, imajo urejeno politiko (ok ne štejemo kosova in podobno), držijo vsi skupaj, branijo svojo čast, predvsem pa se zavzemajo zato da bodo čimbolje čez prišli in da jim bo lepo in sami odločajo o rečeh...ne pa naša država k ima enga bednega janšata, ki se podreja amerikancem...in namesto da bi se potrudili in uredili določene zadeve njih boli k***c in samo plače vlečejo miljonske...sej v drugih državah tudi, samo pa naredijo vsaj kaj pametnega...Jst preziram našo politiko od tistega časa ko so dali prosto zračno pot ameriki, da napade srbijo :evil: budale jedne..nekoč smo bili eno, takrat pa naj se jih pobije....države slovenije nikol nisem in nikol ne bom hvalila, ker gre vse samo na slabše..in res vsaka čast drugim da se tako zavzemajo..če ne za drugega pa za svoje ribe!ampak se!!

in še tole, zakaj je beseda čefur žaljivka in zakaj te bi skrajnež usekal če bi mu rekla to v fris...to je isto kot če bi jst rekla neki ženski d aje prasica, kurba, cipa, svinja bradavičarka..arkoli pač žaljivega kar je znano kot žaljivo...in če bi se za mano sredi centra zaderala oseba, ki em sploh ne pozna da sem recimo prasica, kurba, tud nebi ostalo smo pri besednem boju...ker te pravice enostavno ni!in če je žaljivo je žaljivo in nekateri pač posegajo po udarcih..hvala bogu, če ne bi se usi po cesti zmerjali vsepovprek, tako pa je napetost in se folk ne upa...

in še beseda o govorici...
slovesnko se je res lažje učit kot angleško/nemško...ampak mislim da zihr vsak približno razume kaj ti hoče hrvat povedat..ne vidim poante, da se more naučit tekoče slovensko..ok, če pač skos živi tukaj in vse..ampak če nekdo samo dela za določen čas, ne vidim razloga zakaj bi mogu vse znat, če se lahko tudi prek svojega jezika ali slabe slovenščine sporazumeva...tudi ko slovenc pride na hrvaško, kjer ma prikolico i je dol 2 meseca govori slabo hrvaško, nekateri skos po slovensko..pa še nism slišala nobenih pritožb...tud jst nikol nisem mela problemov...
seveda pa morjo obstajat tudi primitivci, kakršna je nia, ki bi najrajš vse....(da ne rečem kaj)....
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

no da še to odgovorim (nism usega brala ampak kar sm)
-nevem zakaj bi na forumu pisala knjižno slovensko če pa nimam nč od tega?! ampak pustmo to..
-ceca je bla na mp3jih ki niso moji, in je biu gor pač ta komad.. poleg 100 drugih edini narodni komad.. sej ne rečem da ne poslušam hrvaške muske (dragojevič, tajči, karma... so mi ful uredu, ampak jih ne nabijam do pleha, poslušam jih, tko kot drugo musko -razn narodne)
-sej bi takoj šla v beograd, sarajevo... in čist vrjamem da so tam ful fajn pa prjazni ljudje.. sam tam nimajo čefurjev. pr njih je normalno da tko govorijo, njihov naglas, tle mi gre pa to naživce.. use tle k govorite da so vaši očetje od dol ampak da majo visoko izobrazbo in nevem kaj še.. sej kul, kdo je reku da mam kj prot takim... tak folk je zame normaln..
-sej js razumem kaj mi hrvat hoče pvedat, sam on pa neče razumet kaj mu govorim jst.. če je nekdo tle za par mescev je normalno da se nebo uču slovensko.. sam če se pa priseliš sm za zmeri pol pa se mal prilagaji družbi.. ne pa da mama in oče (od dol alpa ne) govorita slovensk, mulc se pa trud govort bosanko pa hod okol z nožem.. ja fajn no, to je edini folk k mam js največ prot njim, če pa take brante res nevem kje bomo čez 10 let.. usak mulc bo meu pištolo, groziu folku na ulic, pretepau, kradu.. takih js ne podpiram, ampak vi jih očitno brante
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

jz bi sam povedala to da čefurji k živijo na slovenskem teritoriju se pač čutjo zatirane in se obnašajo kokr se... s tem pa kvarjo ugled bosni, srbiji, hrvaški in ostalim državam z balkana.

naglas k ga v sloveniji uporablajo čefurji omg... to niti podobno ni hrvaščini, bosanščini al pa srbskemu jeziku. folk je še manj podobn ljudem dol.

moji starši so iz bosne (srbi), jz sm rojena v slo in živim že skos tuki. moj fant je slovenec in je lih tko k večina (ne usi) slovencev mislu da se ljudje v bosni obnašajo kot čefurji v sloveniji, vse do takrat ko je šel z mano v bosno in se je na lastne oči prepričal da temu ni tko in mu je ratal dol ušeč use od načina življenja do samih ljudi, običajev ipd.

sofia83 napisal/-a: Moram pa rect, da se mi zdi, da smo od vseh narodov bivse Juge Slovenci najmanj spostovani. Tudi kokrkol se Srbi pa Hrvati ne marajo, drug drugemu priznajo neko moc, Slovenci pa smo vedno bili pojmovani kot tisti sivi, delovni, dunajski hlapci. Dejstvo je, da nikoli nismo in ne bomo, ne geografsko ne kulturno, spadali v Balkan.

kar se tega tiče da srbi bl priznajo hrvate kt slovence se jz nebi strinjala, poglej rečmo kšna prvenstva k so bla pa je igrala slovenija:hrvaška pa so srbi navijal za slovence.
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a bad_girl »

Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?
Po pravici povedano ja. Ker je na žalost veliko takih, ki se tudi ne potrudijo, da bi lepše govorili slovensko oz. nasploh govorili slovensko. Od moje ex. naj frendice so starši Srbi, starša sta k nam prišla pred več kot 20 leti...Njen oči zelo lepo govori slovensko in se vidi, da se trudi, da bo lepo govoril. Sej ne pričakujem, da bodo zdej na pamet znali Toporišiča, ampak da vsaj pokažejo interes, da se bodo prilagodili domovini, kjer živijo, je veliko. Najbolj na bruhanje mi gre pa mularija iz raznih ljubljanskih naselij (in drugod), ki prov uživa, če uporablja tist nagravžen južnjaški naglas, ki ne paše nikamor (ni ne njihov jezik, ne slovenščina...).

Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?
Narodnjake tudi sama poslušam, imam kolege južnjake, naj frendica je bila srbkinja, hodila sem v Baunty, Tramontano, 12ko, gledam Pink..tko da njihova glasba me ne moti, gre mi pa na qurac preseravanje s kakršnokoli glasbo v avtu v stilu "glejte mene carja"...

Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??
Zakaj, če je boljši kot jaz? Sej na faksu imamo tut sošolce južnih porekel, kar pomeni da so lahko vsaj tolk izobraženi kot jaz in čist brez problema bolj razgledani, imajo več izkušnj za neko delo kot jaz, ipd.

Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
Jst Hrvate itak (na žalost) smatram kot najbolj primitiven narod ex. Jugoslavije, vsaj v Istri se vidi, da Slovencev večinoma organsko ne prenašajo najbolš...sicer z domačini-mladino nikoli nismo imeli problemov, smo se še celo družili skupaj v času dopustov...ampak na splošno žal nismo najbolj priljubljen narod za dopustovanje pri njih.
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a el bou »

moja zagrebcanka k nima nc veze s slovenijo se uci slovensk... ker jo zanima... in ko pride do mene domov hoce da vsi z njo govorimo slovensk... men je mal tezko k sm navajena z njo hrvask govort, sam sestrca pa fnt pa mami se pa potrudjo in se lepo pocas slovensk z njo pogovarjajo... in ji gre zlo dobr... vcas jo ksn naglas zjebe, pa se se to pol pou ure trud ponavlat da se nauci...

in ful teh mojih hrvatov kaze interes da bi vsaj mal slovensk znal... ponavad moje revije uzamejo in probajo kej prebrat in da jim jz zravn se objasnm...

jz to ful cenm...

ce gres pa zivet v slovenijo mi je pa cist samoumnevno da se naucis slovensko... vsaj tok da lahko normalno komuniciras, ce ze ne bol...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

No, določeni mate kr velik za povedat čez narode, ki živijo južno od Slovenije.
Slovencem manjka tisto nekaj, da bi znali ceniti medsebojne odnose in najraje bi videli, da sosed nima nič, da mu vse crkne kar je u štal
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

- najbolje postrežena sem bila na Istri, kjer smo jedli v manjši gostilnici. Lastnik bosanc. Nism še srečala ustrežljivejšega lastnika restavracije, prijaznejših nasmehov, odlične postrežbe.

- kolegica hodi že nekaj let s fantom, ki ima korenine v Srbiji. Ne poznam lepšega para. Nism še vidla fanta, ki bi s punco lepše ravnal kot on z njo, da ne govorim o očeh ko jo gleda. Familija je čist zaljubljena v njo, vsi jo pedenajo spredi in zadi.

- Pred kratkim sem spoznala punco (muslimanko). Spoznali sva se v (za njo) problematičnih okoliščinah. S prijateljico sva ji pomagali kakor sva znali. V takšni situaciji bi marsokdo spizdu, ona pa se nama je s svojo hvaležnostjo zasidrala v srce in mislim, da sm spoznala potencialno kandidatko, ki bo moja dobra kolegica.

In še negativno:
- pred leti, ko sem dopustovala z družino v Barbarigi so sosedom sredi noči s kamenji obmetavali avto. Skoraj totalko so jim naredl s kamni. Seveda so šlo takoj naslednji dan domov. Bli so verjetno nehvaležni mulci, ki so malo preveč spili.
Sicer pa: pred časom, ko je bila v Celju nogometna tekma, milsim, da se vsi spomnimo, kaj so Nemci naredili z našim mestom.
Verjetno so bli vsi ćefurji. :)
Waiting in the queue oh whoopee doo
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

steLLcy napisal/-a:Sicer pa: pred časom, ko je bila v Celju nogometna tekma, milsim, da se vsi spomnimo, kaj so Nemci naredili z našim mestom.
Verjetno so bli vsi ćefurji. :)

Sam res kaj so takrat Švabi nardili z Celjem :eek: Grozn je blo.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Vsi, ki imate tok za povedat čez druge narode, mal preverte svoje korenine. :eek:

Je pa res da bi se nekateri lahko bolj potrudil glede obnašanja in izražanja.
Vsak narod pa je edinstven in neki posebnega, Prav tako ima vsak narod svoje pozitivne in negativne stvari in nekaj zelo dobrih in nekaj zelo dobrih posameznikov, takole nekaj na splošno govort je pa sam en kreg pa nič druzga. A nimate pametnejšga za počet.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

rinca napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:samo tole bom dodala:

JST SM SLOVENKA PA PLJUNEM NA NAŠO DRŽAVO! :!: :wink:

:stupid:

mal poglej okoli sebe pa malo posluši poročila, beri časopis pa boš hitro ugotovila zakaj :wink: sicer pa nevem zakaj bi mogla bit ponosna na slovenijo, glede na vse pizdarije ki se dogajajo v politiki...
2good4u
Debatorica
Debatorica
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a 2good4u »

Nisem še vidla da bi tako ostre besede padale na račun južnjakov. Slučajno sm zasledila, da je nekdo rekel, da če ne maraš hrvate da potem sploh nebi smel iti v Dalmacijo. Se popolnoma ne strinjam. Pravi Dalmatinci ne marajo ostalih hrvatov, še posebej ne zagrebčanov. Oni si želijo, da bi se odcepili. To vam lahko vsak domačin pove.Toliko o tem...

Glede tega kako npr govorijo južnjaki pri nas, gre tudi meni na živce, Ampak še bol na živce mi gre, da slišim kakšnega ljubljančana, ki si misli da je frajer, ko govori svojo popačeno angleško slovenščino :? sramota!!! Sramota za vse nas Slovence, ki se trudimo lepo govoriti. Tudi takšni ljudje bi morali najprej sebe slišati, kako neumno zvenijo predno bi se spravljali na južnjake...

Pač južnjaki so svojevrstn narod s posebno vzkipljivim temperamentom in veliko preveč ponosnim egom in še bolj ogromno samozavestjo in zaupanje v to, da tisto kar so in delajo je najboljše (kar seveda ne drži). Ampak če si že tako mislijo, potem naj umrejo v tej svoji veri.

Meni pač niso všeč, in namesto da bi se ubadala s tem kaj mi bo en čefurček reku, se obrnem in grem in mislim svoje. Škoda mojih živcev. Čeprav bi bil že skrajni čas, da bi slovenski politiki malo na rep stopili tej naši sosedni hrvaški. Ker ta situacija je iz leta v leto bolj grozna in nevzdržna. Hrvati bi se šele potem začeli zavedati, kako zelo smo pomembni za njihov gospodarski razvoj, ko bi mi malo pipe zaprli in prenehali z dopustovanjem na njihovem ozemlju...
Zaklenjeno