Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

zdej mam pa pou kufr NIE in njenih izjav ... zdej sm po tanovem ušla iz Bosne in me podi nazaj ... svaka čast, da znaš brat poste :lach:
ta tema je prešla vse meje dobrega okusa ... take netolerantne, zaostale v mišljenju kot si ti in tebi podobne, pa še ne ... pejt 1x na Jesenice, pa zaupi "Vsi Bosanci raus!!!", ko si tako pogumna ... lako prdet po forumu ...

glede jezika ... mislm, mi gre pa mn na živce
"Bi prosio lepa gospa, da tole zriktate, da bi mogao peljat za Novu Lašču", kot pa to kar so naredili z lublanščine, te samozvani buzerantje "Hani, a sm ti kofi prešugiru" ... aaaa ... vsak srbizem je manj nadležen kot tale spakedravščina iz angleškega jezika in vsi vaši wwwww-ji ... če se že gremo Slovence, pište po slovensko, ne pa furat tuđu spiku ...

Mislm, fej fuj netolerantnost ...
jst tut dvigujem roke od te teme, ki je prešla vse meje ... iz Južnih braća do čefurjev ... ja, dejmo cigane še nismo premlel ... sam pomoje ma Nia korenine u Žabji vasi, pa ne more čez svoje pluvat :roll:
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Dagi »

bejbika napisal/-a:... sam pomoje ma Nia korenine u Žabji vasi, pa ne more čez svoje pluvat :roll:

veš kaj... s to izjavo si pa tud ti prešla mejo dobrega okusa... Še kšn tak izpad, pa se bo že najdu kdo k bo reku, da če mački stopiš na rep zacvili!
Always look on the bright side of life!
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Dagi napisal/-a:
bejbika napisal/-a:... sam pomoje ma Nia korenine u Žabji vasi, pa ne more čez svoje pluvat :roll:

veš kaj... s to izjavo si pa tud ti prešla mejo dobrega okusa... Še kšn tak izpad, pa se bo že najdu kdo k bo reku, da če mački stopiš na rep zacvili!

jst cvilim? kaj pa ti delaš? a cigani so kul, čez bosance pa udri? no, dejte se mal poslušat ...
sej pravm, jst mam familijo v Istri, ki jo je tvoja draga somišljenica postavila v Bosno, izgnala me je, poleg tega obtožila, da sm privihrala z vojno sem in da poveličujem Bosno ... v kateri sem, baje, nekdaj živela ... pol pa ko omenim cigane, pol pa kokoko ... ma dejte ... res ste kure ... pa me lahko zdele pluvate kor čte ... a še enkrat povem ... kureee!
Cherub
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Cherub »

ta tema je prešla vse meje dobrega okusa ... take netolerantne, zaostale v mišljenju kot si ti in tebi podobne, pa še ne ... pejt 1x na Jesenice, pa zaupi "Vsi Bosanci raus!!!", ko si tako pogumna ... lako prdet po forumu ...

Ja, in zdaj si degradirala cele Jesenice na kriminalno združbo in hkrati dokazla, da je lahko za kaj nestrpna - če je kriminal med prisiljenci tako razširjen in sklepam, da je, če bi se odzvali na tako poceni provokacijo s silo.

Tudi jaz sem nestrpen zaradi zakona ulice in mladostniškega prestopništva, ter neštetih provokacij, ki sem jim bil priča: tu se gre predvsem za najstnike, podkrepljene s skupinsko mentaliteto. In v skupinah je praviloma več debilov, ker je več zaščite in manj premišljenosti. To kakšna je narodnostna sestava takih skupin - to pa presodite sami, oz. če obstajajo vzorci, če vam je pomembno. Meni načeloma ni, ker je ista stvar kdo najeda.
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Niti pod razno nism rekla da so cigani kul... so pa vsekakor bl prijetni od tistih k jih je NIA opisala, pa če bi ti dojela kaj je hotla povadat pol bi tud blo kul... Pa se ne mislm kregat tukej s tabo, ker vem da forum ni namenjen temu. Hotla sm ti sam dopovedat, da ni prav da se nekej kregaš čez NIO ker pač nekej kritizira, sama si pa ista... pa če ne dojameš ne dojameš... :nixweiss:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Lej Dagi, nč se jst ne kregam z Nio, ampak to, da me meče v koš z Bosanci, pa priseljenci, kar sploh nisem, je pa kaplja čez rob ... kako ona lahko men govori s kje sem ... naj začne temeljito brat poste ...
Ampak tko zgleda kot da Bosanci delajo sranje, vsi pa pozabijo na naše drače kolege iz Žabje vasi ... in moj post, da je iz Žabje vasi je bil odgovor na njen post, da sm jst z Bosne ... ker če ona mene meče v Sarajevo, pol jst no alhko v Žabjo vas ...
pa glede na poste, ki jih berem, bi raje živela v bosni kot pa v sloveniji ... ker je folk res miselno zaostal :roll:
*Srček
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *Srček »

:eek: :eek: o šiiiit kje jes živim :eek: Tut ne vem kdo je nekatere s foruma vzgaju...upam da nihče, k če je tole posledica vzgoje...o my god!

Trashy ti ljubi bog, a Bosanci tle pa niso NAŠI državljani (k pravš da bi blo treba jobe dat najprej državljanom?!?wtf)...neumnost, ignoranca, nerazgledanost, neartikuliranost trditev; iz tebe buta vn ksenofobija pa čustva ne pa inteligentno podprti komentarji.

Nia nad tabo sm tko al tko že obupala...dam roko v ogenj da za več k 70% folka sploh neb mogla reč da ti zgledajo k južnjaki...resno...k se ne zavedaš stanja. Niso sam čefurji južnjaki; mislm da bi bla presenečena če bi vidla kok točno je južnjakov v Slo (pa ne se ustrašt :D )

Jes sm uibr razočarana nad nekaterimi tlele na forumu...ni mi jasn kje smo prešli iz cenjenja posameznikov glede na njihove lastnosti in sposobnosti, na cenjenje posameznikov skor po priimku.In kaj točno ma veze to, da mata dva k se prva rodita v 2000 priimek na -ić? Aja, sej res, predispozicirana sta za life na cesti pa za bajte gradit :rolleyes: Pa pismo kdo mislš da je teb stanovanje al pa bajto gradiu? Slovenci ne, k se jim ne da...

Tole meji vse skupi (tut moji posti) na podpihovanje nestrpnosti...ampak ob določenih postih nekaterim prou želim enako usodo kt jo je meu folk v vojni na Balkanu.Res. Pa si nism nkol misnla da bi loh komu to želela...

Za konc pa sam še to-če Hrvati šteješ med južnjake...u glavnem, to ne gre. Neprimerljivo.
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
bella_
Debatorica
Debatorica
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a bella_ »

js bi pa sam uprasala ce je tale tema namenjena juznjakom v sloveniji al pac prebivalcem bivse juge? dejmo se raj pogovarjat o tem, ne pa o parih cefurckih in na drugi strani o parih nestrpnih slovenckih. torej...kaksne so vase izkusnje z ljudmi iz tistih drzav (tistih ta pravih)? moje so zlo dobre in morm rect da mi je tm vedno najbol. folk je cist skuliran, vesel, skratka ljubi zivljenje! dokaz za to so pa tut trume slovencev, ki jih lahko srecas po sarajevu, beogradu,...
Dagi
Kofetarica
Kofetarica

Mislm da bi blo treba temo res zapret... če so se nekatere zapirale že zarad manjših neumnosti, tole kr se tlele dogaja sigurn nikamor ne pelje... Itak se lah samo kregamo v nedogled, pa samo še več nestrpnosti bo...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

bejbika: nism direktno teb čist nč rekla... pa sej sploh nevem več zakwa se je šlo kr se mi neda prebrat postov za nazaj...
in ne, korenin nimam v žabji vasi ampak v nemčiji & italiji (pa še zmer ne govorim na ulici italjansko, nemško se pa tud nism naučila kr sm bla sam enkrt gor, tko kot večina teh čefurčkov v bosni)
pa nebom šla na jesenice niti v lj in niti v velenje... pa se zadrla bosanci raus kr vem da južnjaki bi me sam prefukal kr z besedami pač NEZNAJO spodbijat. bosanci/hrvati/srbi = ok, med temi res ne ločm ker je s kje ampak južnjaki so pa usi (brez zamere)
kar se jezika tiče noben ni reku da je poslovenjena angleščina pa lepa. ampak men je bolš da folk zna anglešlko (čeprov jo pol poslovenja) kr angleščina ti bo u lajfu bl nucala kt srbohrvaščina.. angleščina je pač mednarodn jezik, čeprov se mi 'kok je dons zaklaudan skaj' še zmer sliš obupno.
cigani nej pa grejo u drugo temo, kr tle bi blo pol preveč

pa ti *srček: če si brala moje poste nazaj sm napisala da mi je glih to žalostno da je med čefurji kr nkej slovencev.

mah.. sej nimam nč prot srbom/hrvatom/bosacem/makedoncem... sam če se pa ti obnašajo kot čefurji pol sm pa itak prot njim...
na živce mi gre da je v slo mogoče 1/4 slovencev, ostalo so pa južnjaki + pščica iz drugih držav... če veste kaj hočm povedat :roll:
*Srček
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Srček »

~NIA~ napisal/-a:na živce mi gre da je v slo mogoče 1/4 slovencev, ostalo so pa južnjaki + pščica iz drugih držav... če veste kaj hočm povedat :roll:

:D :D se pa manj s pijačo nacejite pa po sodiščih vlačte pa se mejte bl radi pa več se dol dajejte pa bo tut vas več... :D če so vam pa druge stvari pomembnejše... :D
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

no sej že na forumu vas je 1/2 od dol.. sej naša družina je dost velika (od prastašrev naprej šteto nas je več kot 150), ampak če se drugi ne potrudjo tle nimam kj..
no pa da nam sam pluvala po vas.. v dalmaciji je ful prjazn folk, na lošinju u nerezinah (naselje bučanje, po novem krško) je pa itk slovensko naselje in prov fajn se mi zdi da sm na morju in okol sami slovenci + v trgovinah vsi govorijo slovensko... aja pa še bureke mate dobre :P
bejbika: sorry kr se ne zanimam za balkan in vaše države.. zgodovina me nikol ni zanimala, zame je jug jug (neglede kje je kšna država), pr gefi se pa ne učimo o balkanu :P na srečo
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a SIEENA »

Nia, ti mi z vsakim postom pokažeš svojo primtivnost. Kaj točno ti ni jasn!? Tebi se sploh ne gre za to, kako se kdo obnaša, ampak samo iz kje izhaja. Velik rajš mam za prjatla južnjaka, kot pa tebe - čistokrvno Slovenko. :lach: Jah, jst sm tut 1/2, pa me ni čist nič sram, še ponosna sm na svoj ić. :D
This too shall pass.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

~NIA~ napisal/-a:bejbika: sorry kr se ne zanimam za balkan in vaše države.. zgodovina me nikol ni zanimala, zame je jug jug (neglede kje je kšna država), pr gefi se pa ne učimo o balkanu :P na srečo

morm se oglasit :?
em, s tem si misnla kaj? "vaše" države... sj ti je že povedala, da ona ni iz dol, pa tud če bi bla ne bi blo treba govort vaše oz. njihove oz. kakršnekoli države.... temu se lepo reče balkan, pa vsi vemo, kaj se misl...
sj če tko pogledaš, ti k si s primorske, si tud na jugu... mogoče ni res?
pa včasih so se v šoli pr geografiji učil o balkanu itd... pa bi blo mogoče fino, če bi se zdj tud... jz priznam, da bi se rajš o tem učila, k bom mogoče kdaj šla tja, kokr pa o ameriki pa ne vem čem še... konc koncev smo bli nekoč enotni v enotni državi... pa če se ti s tem strinjaš al pa ne...
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator

Re: Južnjaki

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let? MOti me pri otrocih, ki so tukaj rojeni in se jim zdi poniževalno govoriti slovensko, vendar ima tudi vzgoja doma pomen pri tem. Drugače pa sem tudi jaz južna in moji starši ne bodo nikoli govorili brez naglasa.

Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka? Muska določenih izvajalcev mi je kul

Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi?? Ne, če ima pač ustrezno izobrazbo in ustreza njihovim kriterijem

Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd. <Jaz sem "janezica" že od nekdaj, saj sem vsako poletje preživljala pri babi pa me to ni motilo in tudi sedaj me ne moti. Na morju nisem nikoli slišala kaj žalega čez slovence (razen govoric), res pa je, da sem v Istro zelo malo hotila. Večkrat sem zdej ko sem starejša tm, kot pa prej. V Dalmaciji so nas pa vedno po rokah nosili
Zaklenjeno