Kontracepcijske tabletke
mackica napisal/-a:Mackica ne bi mela bebice v vozicku, ker kot sem rekla ne seksam med premorom, ker imam menstruacijo. Moj ginekolog je pa odlicen ampak mozno da je nasvet veljal samo zame, ker sem na tabletkah sele 3 mesece, to mi je pa on povedal ko mi je tabletke predpisal.
Napisala, sm, da če bi blo tko bi JST že zdavnej mela dojenčka v vozičku

Tudi, če si na tabletka šele en mesec to ne igra vloge-že med prvim premorom si zaščitena. Oz od prve tabletke, ki jo uzameš dalje.
Mogoče pa ti nisi prav razumela gin.?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
jozica1 napisal/-a:meni se pa zdi da je boljše če anrediš pač en premor... ker letna uporaba zmanjša plodnost za 4%
meni tabletke ravno ohranjajo plodnost..imam en jajčnik okvarjen..in brez doze hormonov bi že kdaj nehal delat...tako pa se bo z uporabo kt stanje menda izboljšalo...pa tud bolečine so manjše kot bi jih imela drugače zaradi tega...
včasih je bilo treba premore delat ..mislim, da vsaka 3 leta..sedaj pa so tabletke že tako nizkodozne...da to ni več potrebno...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
¤MiSsY¤ napisal/-a:Mene pa še neki zanima? Zadnja 2 meseca se mi dogaja, da po 7-dnevnem premoru, ko že vzamem prvo tabletko še vedno imam menstruacijo - sicer ne tisto pravo, ampak je en krvav madež. A se to še kateri dogaja? Sej verjetno ni nič narobe, samo včasih se mi to ni dogajalo, ker sem dobila menstruacijo 4.dan po zadnji tabletki in je menstruacija trajala do 7.dne, zdaj pa imam izcedek še 8.dan....
ja jest dobim menstruacijo nekje 4 dan premora. moja menstruacija traja 6-7 dni... kar pomeni, da ko je konec 7dnevnega premora še vedno krvavim, sicer običajno čist mal (tko k si napisala, bolj rjavkasto)... pa lepo 8. dan vzemem tebletko, pa jih jem normalno. ko sem o tem povprašala ginekologinjo je rekla da delam pravilno, pač imam toliko dolgo menstuacijo...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Novo vprašanje:
Sem gledala v knjižico navodil od Logesta, pa nič ne piše... Namreč, se lahko menstruacija prestavi tudi tako, da se tabletke neha prej jemat? Npr. namesto 21 jih poješ 14. To deluje? Dobiš menstruacijo en teden prej ali se v maternici še ne nabere dosti krvi (ne vem dobro, kako to deluje)?
Grem na morje sredi septembra, in ravno takrat dobim menstruacijo... ne bi rada podaljšala jemanje tablet, ker me skrbi, da bom mela kakšne hormonsko povezane izpade, pa ne bi bla rada ravno na morju tečna.
Sem gledala v knjižico navodil od Logesta, pa nič ne piše... Namreč, se lahko menstruacija prestavi tudi tako, da se tabletke neha prej jemat? Npr. namesto 21 jih poješ 14. To deluje? Dobiš menstruacijo en teden prej ali se v maternici še ne nabere dosti krvi (ne vem dobro, kako to deluje)?
Grem na morje sredi septembra, in ravno takrat dobim menstruacijo... ne bi rada podaljšala jemanje tablet, ker me skrbi, da bom mela kakšne hormonsko povezane izpade, pa ne bi bla rada ravno na morju tečna.
urszika napisal/-a:Namreč, se lahko menstruacija prestavi tudi tako, da se tabletke neha prej jemat? Npr. namesto 21 jih poješ 14. To deluje? Dobiš menstruacijo en teden prej ali se v maternici še ne nabere dosti krvi (ne vem dobro, kako to deluje)?
To deluje in ginekolog dr. Pušenjak na svojem forumu te metode nič posebej ne odsvetuje kot škodljive.

Baje je vseeno, če tabletke prej nehaš ali podaljšaš jemanje.
Jst sm jih sicer vedno prej nehala jest.
Lahko bi celo pojedla dve tablici zaporedoma. Če bi pač želela eno menstruacijo povsem izpustiti.
Mimi_M napisal/-a:urszika napisal/-a:Namreč, se lahko menstruacija prestavi tudi tako, da se tabletke neha prej jemat? Npr. namesto 21 jih poješ 14. To deluje? Dobiš menstruacijo en teden prej ali se v maternici še ne nabere dosti krvi (ne vem dobro, kako to deluje)?
To deluje in ginekolog dr. Pušenjak na svojem forumu te metode nič posebej ne odsvetuje kot škodljive.![]()
Baje je vseeno, če tabletke prej nehaš ali podaljšaš jemanje.
Jst sm jih sicer vedno prej nehala jest.
Lahko bi celo pojedla dve tablici zaporedoma. Če bi pač želela eno menstruacijo povsem izpustiti.
Mhm, hvala!
Bom en teden prej nehala jemat rajš - boljš mal manj hormonov, kokr pa mal več.
A tiste, ki ste to prakticirale, ste dobile menstruacijo po istem presledku dni, kot bi jo, če bi vzele vseh 21 tablet? (npr. neham jemat v soboto, dobim v sredo - bo zdaj tudi tako?)
Aja glede hormonskih izpadov pa tko: vem, kakšna sm bla, ko sm se navajala na tablete (vsa občutljiva, cmerava, itd.), pol mi je pa sošolka povedala, da je enkrat izpustila premor, da bi prestavila menstr. in je bla v takem stanju.
Sej veeeem, da na različne ljudi različno deluje, ampak ne bi rada reskirala edinega tedna v letu, ko bom sama z lubijem.
Sam še enkrat preverim: Neham jemat, dobim menstr., 8. dan začnem spet jemat, normalno - ane?
Mene pa zanima če ma katera vmesne krvavitve potem ko še naprej jemlje tabletke, da si prestavi menstruacijo? Ker jst sem si jo zdej tko prestavla pa je zdej že 8 dan pa mam še zdej vmesne krvavitve, tko fuul šibke, ampak je pa. Ena je pravla da vzame 2 tabletke naenkrat pa se to potem neha? A lahko to? Jemljem pa Diane35. Sem pa prebrala v navodilih da se ob tem lahko zgodi, da imaš vmesne krvavitve, sam mene to res moti, pa še pregled mam kmal. 

Smile because it's the second best thing, you can do with your lips
-
- Komunikatorka
ZEJ IMAM JAZ pa eno vprašanje in ker se mi ne da brat vseh 100 strani ker tud nimam tok cajta GA BOM KAR BUTNILA VEN...
torej:
prosim če se lahko katera javi in pove, kako je s tem, če podaljšaš jemanje tabletk...da začneš novo ploščico...zej grem namreč na morje in bom ravn takrat dobila menstruacijo, pa nevem a priporočate da začnem jemat tabletke z nove ploščice in jih takoj jemljem neprekinjeno 4 tedne namesto 3 tedne?
moja sodelavka je rekla da je bila slaba kot pes ko je to naredila, da ji je telo ful negativno reagiralo in mi tega ne priporoča...kaj pravite ostale? drugače jemljem pa Harmonet....
pa prosim ne zej ignorirat tega vprašanja ker se mi malčk mudi da dobim kšn nasvet...
hvala vsem

torej:
prosim če se lahko katera javi in pove, kako je s tem, če podaljšaš jemanje tabletk...da začneš novo ploščico...zej grem namreč na morje in bom ravn takrat dobila menstruacijo, pa nevem a priporočate da začnem jemat tabletke z nove ploščice in jih takoj jemljem neprekinjeno 4 tedne namesto 3 tedne?
moja sodelavka je rekla da je bila slaba kot pes ko je to naredila, da ji je telo ful negativno reagiralo in mi tega ne priporoča...kaj pravite ostale? drugače jemljem pa Harmonet....
pa prosim ne zej ignorirat tega vprašanja ker se mi malčk mudi da dobim kšn nasvet...
hvala vsem

-
- Komunikatorka
buffy-ann napisal/-a:AtomicKitty, jaz sem si do zdaj dvakrat prestavla, enkrat za 4 dni, enkrat za en teden, pa je blo meni vedno vse kul, nič mi ni blo slabo al pa kaj... menstruacijo sem pa pol normalno dobila. Pa tud vmesnih krvavitev nisem mela. Drugač pa jaz jemljem Diane 35, no, kakorkoli, vse je blo ok.
aha...ja sej po moje je od organizma do organizma različno....fora je samo v tem, da jo jaz nisem nikoli prestavila, pa si ne bi rada pokvarila celga dopusta, če bi mi slučajno delalo slabo....