Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
mackica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mackica »

Tkole, jst sm sla se enkrat cez navodila, pa nikjer ne najdem tega, vem samo kaj mi je povedal ginekolog, da naj se v tem premoru dodatno zascitim, sam to se itak ni zgodilo, ker med menstruacijo ne sexam, dobim jo pa takoj ko neham jemat tabletke. Tko da, mimi, ne zali prosim...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Med premorom je enaka zaščita kot med normalnim jemanjem tablet. Jst še nism zanosla, pa če bi blo to tko mačkica bi mela zdele eno bebico v vozičku :D Tko, da nč bit strah. Kamot lahko sexate tut med 7dnevnim odmorom.

mačkica kakšnega ginekologa pa maš, da se nč ne spozna?? :eek:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Kopiram s spletne strani ginekologinje Alenke Novak oz. iz njene knjige, objavljene na spletu:

"Kako delujejo kontracepcijske tablete?

Pri tistih, ki jemljejo tablete redno vsak dan, ni sprostitve jajčeca iz jajčnika (ovulacije). Če ni jajčeca, zanositve ne more biti, zato veljajo hormonska sredstva za najzanesljivejši način zaščite.

Kako jih je treba jemati?

Ženska jih začne jemati prvi dan menstruacije, potem pa jih jemlje na vsakih 24 ur, najbolje je, če vselej ob isti uri, dokler ne izprazni zavojčka, to pa je v 21dneh. Sledi 7 dni premora. V tem času se pojavi menstruaciji podobna krvavitev, ki nastane, ker se količina hormona v telesu zmanjša. Kontracepcijski učinek pa ostaja tudi v teh dneh. 8 dan začne ženska spet jemati tablete, tokrat iz novega zavojčka".
mackica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mackica »

Mackica ne bi mela bebice v vozicku, ker kot sem rekla ne seksam med premorom, ker imam menstruacijo. Moj ginekolog je pa odlicen ampak mozno da je nasvet veljal samo zame, ker sem na tabletkah sele 3 mesece, to mi je pa on povedal ko mi je tabletke predpisal. Kot sem rekla, sla sem cez navodila in nisem opazila besed o tem, mozno pa da sem narobe razumela ker v navodilih pise da je moznost za zanositev vecja ze po eni sami izpusceni tabletki po 12-ih urah pa sem si po logiki razlagala, da potem po izpuscenih vec tabletkah, je zanositev se vecja :? No ja, opravicujem se, ce temu ni tako, potrebe za zaljenje pa kljub temu ni, saj sem le dala svoje mnenje...
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Če se zaščita zmanjša šele po 7 dneh, zakaj naj bi potem bilo nevarno, da zanosiš, če imaš vmesne krvavitve? Je to sploh res? Ker meni ginekologinja pravi, da ni nič narobe, ker imam vmesne krvavitve že več kot pol leta. Takrat vzamem po dve tabletki na dan in zaenkrat je bilo še vse v redu.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

sej ni fora v zmanjševanju zaščite. gre se zato, da je normalen cikel 21 dni jemanja tabletk in potem 7 dni pavze. če delaš tako in ne pozabiš vmes jemat tabletke, si maksimalno zaščiten in ti ni treba nobenih kondomov zraven uporabljat. razen če so tabletke prešvoh, to pa na žalost ne vem kako se ugotovi. če maš že pol leta vmesne krvavitve, bi jst na tvojem mestu zahtevala druge tabletke. sej ni nujno da zanosiš, če ne drugega ne veš kdaj lahko oblečeš bele hlače?

ne razumem pa žensk ki ne vedo kaj jemljejo in se ne pozanimajo pri ginekologu, pol se pa na vsake 14 dni pojavi nova, ki sprašuje če lahko seksa med 7 dnevno pavzo. :roll:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Sej niso to vmesne krvavitve tako hude. Pa itak, ko vzamem po tri dni dve tabletki, krvavitve izginejo. Sem vprašala ginekologinjo kaj naj storim, pa pravi, da menjava tabletk ni potrebna!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

a ti potem jemlješ tabletke 21 dni al dokler ne porabiš enga zavojčka? sej verjamem da to ni zdj nekaj usodnega, sam mene osebno bi motilo če bi mi vsake tolk časa mal vn teklo (oz. curil, kot pravi moj ginekolog :D )
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Curil, HAHA, dober izraz! :rofl:
Ja, jaz jemljem tabletke normalno in proti koncu (4 - 1 tbl. do konca) dobim tak rahlo roza izcedek in takrat jem po dve naenkrat. Izcedek potem izgine in med 7-dnevnim premorom dobim menstruacijo.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

na kok časa naj bi blo dobr d nehaš jest tabletke? jez jih jem 3 leta :oops: a bi mogla met "premor"!
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

lakeesha napisal/-a:na kok časa naj bi blo dobr d nehaš jest tabletke? jez jih jem 3 leta :oops: a bi mogla met "premor"!

medicinska sestra moje ginekologinje pravi, da ni treba met premora...sam ne vem, to vsak drugače pove.
to infinity and beyond!
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Po treh letih tudi jaz mislim, da ni panike..jaz jih jemljem kakih 8 let, 9, pa ginekologinja še vedno pravi, da ni potreben noben premor...
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

vmesne krvavitve- s tem sem tudi sama imela ogromno težav... običajno sej pojavijo zaradi stresa, ker poveča presnovo... ampak ni nevarnosti zanostive. vsaj meni je bilo tako rečeno in res v treh letih, kolikor sem se ukvarjala z njimi nisem nikoli zanosila... pač so bile... tako pač je... ampak so mene osebno tako motile, da sem menjala tabletke, da sem se jih sedaj znebila. pojavljajo se le še ob hudem stresu

jaz jem tabletke 5 let, pa sem nekje zasledila, da je kao po sedmih letih priporočljivo met premor... vsa panična sem vprašla ginekologinjo, pa je rekla, da če je meno vseeno, če nimam težav jih brez problema jam lahko dlje. kajti te tabletke sedaj so vse nizkohormnske... to je veljalo prej, ko so bile tabletke "močnejše"
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Premora ni treba imet punce !!! To zato ker so te tabletke v nasem času že tako nizkohormonske, da ni nobenih problemov če jih jemlješ 10 let zapored. Včasih pa temu ni bi lo tako, tabletke so vsebovale veliko hormonov in zato je bilo potrebno 'čiščenje'.

Mene pa še neki zanima? Zadnja 2 meseca se mi dogaja, da po 7-dnevnem premoru, ko že vzamem prvo tabletko še vedno imam menstruacijo - sicer ne tisto pravo, ampak je en krvav madež. A se to še kateri dogaja? Sej verjetno ni nič narobe, samo včasih se mi to ni dogajalo, ker sem dobila menstruacijo 4.dan po zadnji tabletki in je menstruacija trajala do 7.dne, zdaj pa imam izcedek še 8.dan.... :?
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jozica1 »

meni se pa zdi da je boljše če anrediš pač en premor... ker letna uporaba zmanjša plodnost za 4% :eek:
Zaklenjeno