Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ja ponavadi je tkle, da pr prvi rundi jemanja tabletk pač imaš vsaj kondom pr naslednji tablci pa ti ga ni treba več uporabljat...

Jah osmi dan jo pa imaš zato ker se ti uravnavajo hormoni in bo kmalu dobr...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ribicaX »

*purple bitch* napisal/-a:zakaj je men takrat gino reku da morem met še dodatno zašćito, zej mam pa čist iste tabletke :roll:

in zanima me še to, kdaj-po kolkem času jemanja tabletk mi lahko notr spusti, da ne bo posledic??

in a je to normalno da mam še osmi dan menstro?ponavad jo imam pet dni

moja razlaga je sledeča. samo ne mi verjet, ker ne vem, če ti bom prov odgovorila.

ko začneš prvič jemat tabletke, ti lahko postane slabo zaradi višje koncentracije hormonov v telesu. vsaj tako je blo pr men. in lahko se ti zgodi, da bi tabletko izbruhala in tako ne bi use njene učinkovine prešle v kri. s tem bi se zmanjšala učinkovitost tabletke in ne bi bla več zanesljiva zaščita. zato bi morala uporabljat še kondom.

men je ginekologinja rekla, da že prva tabletka začne učinkovat. v roku 24 ur bi lahko že brezskrbno sexala. ne me držat za besedo, da ne bom pol kej kriva :!:

mislm da je to normalno. jst sm jo tud mela prvič dlje kot ponavadi. mislim pa da se to uredi v naslednjem ciklusu.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

ribicaX napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:
men je ginekologinja rekla, da že prva tabletka začne učinkovat. v roku 24 ur bi lahko že brezskrbno sexala. ne me držat za besedo, da ne bom pol kej kriva :!:

men je tudi tako rekla in jest nisem imela nobene dodatne zaščite in je bilo vse OK :D

8. dni ... verjetno hormonske spremembe
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

buffy-ann napisal/-a:Nihče asi ni zmislil, jaz sem sam vprašala. sam če prebereš prejšnje komentare, vidiš da še eni ginekologi nekaj mutijo. Tak da...

najbrš bi ginekologi radi zmanjšal alkoholizem med mladimi :P sicer je res da mam js najbolj švoh tabletke, mogoče je pri drugih kej drugač? ne vem...sam pomoje če bi blo to res, bi na tabletkah pisal.
to infinity and beyond!
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

punchka, kere tablet epa maš? Mislim zanima me ker si rekla da so najbolj švoh? ma saj, tisto malo alkohola res nea škodi, kr pol bi moglo pisat na listku, ki je v škatlici. Jaz mam diane 35 pa mi tud nič ne piše, sem vse pregledla.
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Ma to glede alkohola je res smotan..sam če bi blo kej posledic bi to moglo nujno pisat v navodilih!

No jest pa na mojih (logest) nisem zasledila tega, da se ohrani zaščita tudi med premorom! Pol v eni drugi knjižci k mi jo je dala zravn (za iste tabletke) je pa pisal da se..mislm sej vem da se, ampak lahko bi to v navodilih pisal, ker vsem pa tut na začetku to ni jasn, no tko bi tut mogl pisat kaj v primeru alkohola.
Pomoje se je sam treba merkt pri bruhanju-da maš takt še dodatno zaščito.
Za dežjem vedno posije sonce!!
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ribicaX »

pr men ni blo nobenih problemov s tabletkami in alkoholom. pa sm jih tud že dostkrat mešala. če sm že pila alkohol, sm vsaj tako gledala, da se nism tako napila, da bi zbruhala tabletko. mislm, da traja pribl. 4 ure, da se tabletka absorbira v kri.

sicer pa, če bi alkohol kakorkoli vplival na delovanje kt, bi to verjetno pisalo v navodilih proizvajalca.
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lun|ca »

Tut meni je to z alkoholom malo smesno... Verjetno tabletke niso 100%, ce zaradi prevelike kolicine alkohola potem bruhas. In to je to.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

No kolegica je danes dobila menstrucijo :D
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

buffy-ann napisal/-a:punchka, kere tablet epa maš? Mislim zanima me ker si rekla da so najbolj švoh? ma saj, tisto malo alkohola res nea škodi, kr pol bi moglo pisat na listku, ki je v škatlici. Jaz mam diane 35 pa mi tud nič ne piše, sem vse pregledla.

js mam logest, pa so najbolj švoh baje, vsaj tko mi je rekla zdravnica. diane so pa kr močne, a niso? pa čudno da tud ne piše...ma to si je nekdo zmislu :x :P
sem pa vprašala na med.over.net kakšni so učinki alkohola na jemanje KT, in kaj mi odgovori? "če s pitjem alkohola ne boste res pretiravali, se vam ni treba bati." ja kako naj pa vem kaj je za njega pretiravanje :(
to infinity and beyond!
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Ne, saj po moje je to problem če pol bruhaš itd. Tak da res verjetno ni panike. Mi gre pa na živce da nekdo, ki se res spozna na to, ne reče jasno, al vpliva al ne... kaj pa jaz zaj vem kaj je normalna količina za zdravnike?:) Pa saj če ne piše v navodilih pri tabletkah, pol že ni nič narobe.
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

buffy-ann napisal/-a:Ne, saj po moje je to problem če pol bruhaš itd. Tak da res verjetno ni panike. Mi gre pa na živce da nekdo, ki se res spozna na to, ne reče jasno, al vpliva al ne... kaj pa jaz zaj vem kaj je normalna količina za zdravnike?:) Pa saj če ne piše v navodilih pri tabletkah, pol že ni nič narobe.

sam res :evil: sj mu bom še mal zatežila ker me to res zanima kako bo razložu :P sicer pa če na tabletkah ne piše res nima kaj bit... :)
to infinity and beyond!
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

evo odgovoru :) je rekel da ni fora v bruhanju. no vam bom kar prlimala kaj je napisal:

"alkohol v rednih odmerkih bi lahko v jetrih sprožil povečano presnovo vseh odpadnih in drugih tujih snovi , med katere prištevamo tudi umetne hormone, to pa lahko poveča hitrost njihove razgradnje in s tem krajše delovanje, ter se lahko zgodi, da 1x dnevno jemanje ne bi bilo več dovolj."
to infinity and beyond!
beyonce_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a beyonce_ »

nekaj me zanima: jemljem tabletke Logest(sicer šele en teden) in ttakoj na začetku se mi je pojavila rdečica. Ali je možno, da ker sem bila tisti dan na soncu,da se je potem pojavila kaka alergija(kombinacija:sonce-tabletke)kr sm bla tri dni skupaj čisto rdeča v obraz in kar žarela...
Moč je zmožnost,da z golimi rokami razlomiš celo tablico čokolade...in potem poješ le en košček. HaVe A NiCe DaY**
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a papaya »

Moja ginekologinja je na dopustu jst bi pa kmalu rabla nove tabletke. Zanima me, kako najlažje do njih? Osebni zdravnik ali kako drugače?
hvala in lp
Zaklenjeno