Poleti so cene letalskih prevozov ponavadi malo visje (in ravno tako nekaterih avtobusnih druzb v Velikih Britaniji), ker je sezona. Ce ne drugega, so karte zelo hitro razprodane in se zato cena dvigne.
Starbucks (http://en.wikipedia.org/wiki/Starbucks) je veriga kavarnic, kjer prodajajo kavo, vroco cokolado itd. V Angliji skorajda ne bos videla privat kaficev, kot v Sloveniji, ampak imajo na vsakem vogalu kafic od iste firme. Podobne verige so tudi Pret a Manger, Revolution itd.
Kali_88 napisal/-a:Ka so vsako leto drug čas razprodaje? Kulk časa pa pribl. trajajo?
Nimam pojma, jaz nisem ravno fanica razprodaj. Letos vem, da so bile zacetek julija. V Londonu je bila nepopisna guzva. Ce so pa vsako leto ob istem casu (jaz tega ne vem), potem so torej julija
razprodaje imajo 2x letno, poletne se začnejo že junija in trajajo še v julij, druge so zimske in se začnejo okrog božiča, je pa res obupno stanje (5x hujše kot pri nas) prve dni. trgovine odprejo že ob 5h zjutraj, povsod totalna gužva, cunje ležijo povsod po tleh, decembra ko sem bila v londonu so v enih trgovinah garderobe kar zaprli in si lahko probal samo kar sredi trgovine! drugač se pa da marsikaj dobit, lahko pa tudi nič ne kupiš! tudi po začetni evforiji je izbire še veliko, moraš pa upoštevat da so te glavne evropske trgovine že več ali manj tudi pri nas, tako da je vsaj zame že skoraj isto kot če bi tukaj kupovala...
It looks like we could have made it baby...me and you!
Ja, sej mamo pr nas tut Top shop-sam primerji našga pa njihovga Pa še baje so tam RES znižanja-70%.
Šit no, men je pa sošolka rekla, da so avgusta razprodaje (julija dobim maturo nazaj, tk da nameravam avgusta it ).
jst sm bla že 3x med razprodajami tam, pa še nikol nisem videla 70% nižanja ja edino kar sem tudi jaz opazila je njihov top shop, ker je izbire res ogromno in se z izbiro pri nas sploh ne more primerjat, še največ sem pa v bistvu zapravila za top shop perilo, ki je res zakon! drugač pa zara, h&m, mango in podobne trgovinice imajo iste stvari, h&m nekoliko več kot pri nas, ampak meni ni ne vem kaj. moraš pa računat, da imajo vse te trgovine nekoliko višje cene v veliki britaniji kot so pri nas, tako da kakšna stvar tudi pol, ko je znižana ni ne vem kako poceni.
sam jst pa nism dobila filinga d majo draži stvari tam. dobila sm jakno (podobne so bile v slo 3-krat dražje) za 10 funtov, pleten plašček je bil tud 10 funtov, pa ni bil slb.
somebody napisal/-a:sam jst pa nism dobila filinga d majo draži stvari tam. dobila sm jakno (podobne so bile v slo 3-krat dražje) za 10 funtov, pleten plašček je bil tud 10 funtov, pa ni bil slb.
saj nisem rekla, da je vse dražje, ampak firme ki so tudi pri nas imajo tam cene nekoliko višje, kar je nekako logično, ker je standard precej višji...
Velika večina stvari, tud HM, Zara, Mango ... je dražjih. Mogoče kakšna stvar, ampak načeloma se take stvari bol splača tukej kupovat.
Okej, TopShop na Oxfordu je pač zgodba zase .
E una vita sola non pu bastare, per dimenticare una storia che vale, dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Jaz sem tut ze bla v Londonu. Sicer za 3 dni samo, ampak sem trdno prepricana da se bom tja se vrnila, in sicer za kak teden al pa 14 dni najmanj. London je meni res tak lepo mesto da.. aaaaaaaaa Vrjetno tam nebi zivela, ker mi je tempo njihovega zivljenja res prehiter, pa voznja po drugi strani ceste me malo mede , drugace pa tak na kaki trip tja it.. To sem pa vedno za! Kr mas res tolk stvari za videt.. Ce bi slo bi kr v London Eye-u spala V London se 1x, pol pa se v New York, te pa lahko umrem