Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Jogurt 3,2
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Jogurt 3,2 »

:o :o :o
povedaL!

ne res nimam nč prot vegetriancem ker je moja mt vegi
tko da

sam povedu sm na konc kako je

lej dokler so pujsi krave piščanci jagenčki srnjaki v vzreji za to da jest to lahko jem nam ni hudga
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Vau, višek inteligence.
Jogurt 3,2
Sramežljivka
Sramežljivka

wtf? :?:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

allessya napisal/-a:
od kot pa imate podatek, da otroci ne marajo mesa? :eek: jaz mislim da otroci ne marajo zelenjavne župce in podobnih zadev :gruebel:

No, tudi jaz še nisem vidla, da kak otrok ne bi jedel mesa, pa mamo kar precej malih otrok v sorodstvu.

Druga stvar je, če otrok sploh nima šans, da bi meso poskusil, ker sta pač mama pa fotr vegetarijanca in to vsiljujeta tudi svojim otrokom.

lej, jaz bi tako rekla: se delno strinjam. samo sem pa opazila, da zelo veliko staršev sili majhne otroke naj jedo meso. jim prav v usta rinejo :eek: . enim otrokom paše, drugim ne. ne moremo posploševat, da vsem paše ali pa vsem ne. mene moti samo kako reagirajo starši. s silo.

sem slišala za en primer nosečnice, ki je bila vegetarijanka. ona pa tega zdravnikom ni povedala. otrok in ona sta bila odličnega stanja, a ko so zdravniki izvedeli, da je vegetarijanka so nardili veliko zgago. vse za brez veze. ker je bila pač vegetarijanka. otrok pa je bil super zdravja. če bi res bilo kaj narobe, bi zdravniki že morali prej ugotoviti.

mene to tako zelo moti, da drug drugega ne spoštujete. no, ne vsi. "jebeš ti vegetarijance, jebeš ti mesojedce" pa podobne izjave :roll: .
dejte no, s tem dokazujete samo kako nezreli ste in da ne dopuščate drugačnih mnenj in ljudi. brezveze. vsi imamo pravico, da se odločimo kaj bomo jedli in kaj ne.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Točno tako. Se strinjam.
Jaz sem pa že dolgo časa nazaj poznala družino, kjer so bili "vsi" vegetarijanci. Mož je na skrivaj jedel zrezke, dva fantka sta pa, kjerkoli sta bila brez staršev jedla ogromno mesa. Ubistvu niso bili samo vegetarijanci ampak so doma jedli le kalčke, pa oreščke, sadje... U glavnem potem je ženska spet zanosila in rodila zelo suho ubogo deklico, ki je zelo hmalu po porodu umrla. Poleti je bilo, mama jo je pa oblačila v pajaca, pa take stvari, samo, da se ne vidi kok je suha. Vidite to meni ne gre v glavo. Vsaj, ko je bila noseča ali ko je dojila bi lahko zaužila še kaj drugega, kot samo oreščke in sadje... Kaj vi mislite? Otrok je umrl zaradi tega.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jaz tudi vem za družino, kjer ma mama neke svoje principe in je oba otroka že od malega navajala na vegtarijanstvo. Sploh nista imela možnosti poskusiti meso. Ne vem kaj za vraga jima je dajala za jest, ampak bla sta kot dva v kožo oblečena okostnjaka in ljudje so to žensko vedno ful obrekovali. Takšne zadeve potem mečejo slabo luč na vegetarijanstvo, pa čeprav poznam veliko ljudi, ki so vegetarijanci, pa so čist normalni. :?
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Ja res je. Še danes, ko kdaj pa kdaj vidim ta dva "fantka" (danes tsa že okoli 13- 15) sta zelo suha. Kot si napisala, kost in koža. Čeprav sem postala vegetarijanka, svojim otrokom ne bom prepovedala jesti mesa. Se bojo sami odločili. Mogoče pa midve mislive celo na isti primer :)
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

En izmed fantov je nekje moje starosti (mogoče leto mlajši), ker sva hodila na isto gimnazijo :D tak da ne misliva isto. :) Je pa tudi še vedno suhcen (in zlooo velik, kar ne paše skupaj), ne vem pa, če je vegetarijanec al ne. Mali pa ne vem kako zgleda, ker ga nisem vidla že dolgo.
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

aaa potem pa ne :D je res malo prestar.
Kaj ponavadi pojeste, ko niste zelo lačne, ampak bi vseeno nekaj dale v usta :D ?
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

no, jaz jem kaj mi zapaše. sadje, mogoče kakšen majhen sendvič. :P
se ne omejujem.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

men so oreščki full dobri (mandlji, lešniki...), sam k ma to full velik kalorij :( To pa ni dobr zame preveč :D Al pa kšn korenček je dobr. Jz probavam pojest čim manj kruha, ker mislim, da mi tudi to dela probleme pri hujšanju.
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

ushergirl napisal/-a:jst mam eno uprašanje za vegeterjance. recimo da vam doma skuhajo neko omako za kosilo, ki vsebuje tut meso. zanima me, a daste vi meso stran in pojeste recimo tisto omako al se sploh ne prtaknete jedi?

obnavljam vprašanje, ker me res zanimaSlika.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

em, sam še neki glede otrok in kaj jejo oz ne. no, moja mala ima dokaj rada meso. kakne polpetke ali pa zrezke v omaki... ne mara pa salam pa tega. tega, da bi jo kdajkoli silila s tem ,ne pomislim niti slučajo. če potuhtam - hvala bogu da ne mara salam, kdo pravzaprav ve kaj vse zmeljejo tja not. tko je tut z zelenjavo. določene stvari ima rada, nekaterih pa pač ne. včasih moram kakšno juho zmiksat, da ne vidi da je notri cvetača :D
Jogurt 3,2
Sramežljivka
Sramežljivka

pr vegetrjanstvu js mislm da morš usega usaj nevemkokat več pojest da dobiš energijo enga zrezka

tko da zej k ste usi taki vegetrjanci
da vam povem določene stvari
čokolada vsebuje prašičjo kri(baje je to preverjeno)
in raznorazne podobne stvari majo podobne sestavine brez katerih nebi bla ta stvar tko dobra/obstojna

glede salam k sm vidu da neki govorite kok je usega not, nevem men se ne zdi to nč absurdnega, poli vem kaj ma not, jebi ga sej je ne jem tokat sam npr salame suhe pa kkšne ogrske in recmo prekajeni pršuti začinjeni z rožmarinom to je samo dobro zdravo meso.
glede unih PETA filmov bi povedu samo to da to so oni sami posnel in zej govorijo kako se to ubistvu dela, če bi jim blo kej do tistih živali te posnetki nebi obstajal.

sem proti mučenju živali ampak useen sm mesojedec ker sem do tega pršu na podlagi tega:

človek je mesojedec že od nekdaj.
če človek ubije žival za prehrano in oblačila ipd je to divjaško in neoprostljivo dejanje.
če npr en tigr tm razmrcvar nevem antilopo al pa srno al pa nevem kaj
a to pa kao ni?
nevem no presodte sami

vegetrjancev ne obsojam tistih k ste to ratal tko da ste se pač odločl ne bom jedu mesa ker menim da lahko preživim tudi brez njega.
če pa ste se odločl zarad PETA-ine propagande ste pa samo še ena ovca k ne zna mislt s svojo glavo.
PS:(mogoče sm kkšne stvari čudn povedu in jih boste nekateri narobe razumel zato prosm prosm ne me takoj napadat useen se lahko čist lepo pogovarjamo)
PS2:glede vegetrjancev glejte moje mnenje zgoraj; naj delajo kar hočejo saj so samo ljudje. nobenga ne bom diskriminiru in govoru da to ni prou, in nobenmu ne bom govoru da je pač neumen če je vegetrjanc DOKLER on men ne začne
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Ja a ti kdo kej hoče?!? Zarad mene pojej 20 kil mesa na dan...jst ga pa pač ne...moja stvar! In tud razlogi, zarad kerih sm se tko odločila, so moja stvar, ne tvoja in ne mi uletavat s takim, da smo ovce...če si že tok odprt in nas ne obsojaš in bla,bla,bla...bullshit ane.
Odgovori