Tunizija [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
angel_girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a angel_girl »

am tku je :) jst sm glih pršla pred kratkm domu pa mi je glih frendica pravla kako je blo, k je bla v tuniziji :)
pač je rekla d je ful doro, tunizijci obožujejo bele ženske in jih povsod ogovorijo in d so čist drgačni tipi k tle...baje tud ful dobri :oops: , drgač pa diskoteke pa to k sm vidla d ena sprašuje so najbolj varne v hotelih drugje ni za hodt, pa tud baje d če vidjo varnostniki d ti kdo teži pridjo do tebe pa ga odslovijo...pa tud d ni nč komarjev pa raznih teh živalc, vročino se da dobr prenašt...morje pa d je umazno...drgač d se splača it :D če rabš še kej pa vprašm, če se bom spomnla ti bom povedla oz. vprašala frendico ni panike :razz:
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Gregor »

odstekana napisal/-a:dejteee nooo...povejte mi za kako diskoteko!!! :help:
js sm slisala,da so-mannhatn,calypso,latino club,..pa se ena k se ne spomnem. sam se bojim da je to na celini. no,ma sm pa zihr da neki jih je tud na djerbi neki..dve kr tko open air in baje da je hudo!!! :freude:

Vsi ti placi, ki si jih naštela so na celini in so v Hammametu (in to je na celini :)) Maš še Irish pub, American bar pa zihr še kakšnega :)....

Drugače pa je Tunizija zelo zanimiva. Ok, Hammamet je tipični predstavnik masovnega turizma... resorti, hoteli pa te zadeve. Skratka hotelsko naselje narejena po zahodnem okusu. Tako da tam ni neke nevarnosti. Bluzil tudi ponoči okoli in ni blo neke panike.... Svetujem pa če ste na tistih koncih, da žrtvujete kakšen dan in greste malo pogledat še ostalo Tunizijo in niste samo v resortu. Sahara je totalno kul, Tunis, Kartagino, Sidi Bou said, Kariuovan, Matmato.... tega je še pa još :). Zelo bogata dežela glede tega in tam vsaj malo vidiš kako ljudje živijo in začutiš vsaj malo vibe-a Tunizije.

Ljudje so blazno prijazni ne glede na to če si moški ali ženska :). Itak pa so čist blesavi na zahodnjakinje, še posebno na blondinke.
And now something completely different
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Edinstvena »

na Djerbi je La Bomba nekak najbolj razvpita diskoteka...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a shiry »

S fantom se odpravljava v Hammamet. Zato naju zanima kako ste prišli od letališča do hotela, tisti, ki ste že bili tam? Je morda bil kdo v hotelu Le Khalife?
Jasy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Jasy »

Letos sptembra se odpravljam na Djerbo. Zanima me če je katera že bila tam in če mi lahko napiše nekaj koristnih nasvetov in vse v zvezi s hotelom, plažo,...

Za koristne nasvete se že vnaprej zahvaljujem.
:razz:
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka

Ta tedne potujeva v Tunizijo preko Ilirike. Rekli so, da mi vse papirje pošljejo po pošti, kar tudi so. Danes sem prejela njihovo pošto in v kuverti je bilo samo obvestilo o odhodu, časi letov itd. Nimam pa nobenega voucherja za hotel ali kaj podobnega. Ok glede leta mi je jasno, da vse uredim na letališču, glede hotela pa :?: :?:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

.....
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Jul. 2010 10:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ulsika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ulsika »

shiry napisal/-a:Ta tedne potujeva v Tunizijo preko Ilirike. Rekli so, da mi vse papirje pošljejo po pošti, kar tudi so. Danes sem prejela njihovo pošto in v kuverti je bilo samo obvestilo o odhodu, časi letov itd. Nimam pa nobenega voucherja za hotel ali kaj podobnega. Ok glede leta mi je jasno, da vse uredim na letališču, glede hotela pa :?: :?:

Mi smo šli sicer preko kompasa, pa smo v njihovi poslovalnici na letališču :!: dobili vse tudi za hotel....zdaj nevem kako je preko ilirike samo pomoje da tam dobiš!
Uporabniški avatar
Dančy
Debatorica
Debatorica
Kraj: tu in tam

Neprebrana objava Napisal/-a Dančy »

ulsika napisal/-a:
shiry napisal/-a:Ta tedne potujeva v Tunizijo preko Ilirike. Rekli so, da mi vse papirje pošljejo po pošti, kar tudi so. Danes sem prejela njihovo pošto in v kuverti je bilo samo obvestilo o odhodu, časi letov itd. Nimam pa nobenega voucherja za hotel ali kaj podobnega. Ok glede leta mi je jasno, da vse uredim na letališču, glede hotela pa :?: :?:

Mi smo šli sicer preko kompasa, pa smo v njihovi poslovalnici na letališču :!: dobili vse tudi za hotel....zdaj nevem kako je preko ilirike samo pomoje da tam dobiš!

Medva sva šla isto preko Ilirike in sva VSE dobila na letališču...ampak za vsak slučaj pa raje pokliči v poslovalnico in se pozanimaj.
Misli pozitivno....
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja sej sm pa so ugotovila, da mi enga lista niso poslali na katerem to piše :roll: Koliko ste pa za določene stvari v Tuniziji odšteli? Npr. za kamelo jahat? :D
Uporabniški avatar
ulsika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ulsika »

shiry napisal/-a:Ja sej sm pa so ugotovila, da mi enga lista niso poslali na katerem to piše :roll: Koliko ste pa za določene stvari v Tuniziji odšteli? Npr. za kamelo jahat? :D

Mi smo dali 2 dinara na osebo (približno tristo tolarjev) v živalskem vrtu in te tam peljejo na eno panoramsko vožnjo...
Za druge izlete pa tak od 30 do 50evrov... :)
Uporabniški avatar
leychy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a leychy »

vidm d ste se glede tunizije kr razpisal, zanima me kako je dol s temperaturami morja in zraka oktobra? je bil že kdo v hotelu le hammamet****?? kako pa je v tuniziji s potapljanjem? :?: :?:
Uporabniški avatar
!n€s
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: najlepši

Tunizija

Neprebrana objava Napisal/-a !n€s »

Združena tema

S fantom potujeva cez kaki dobrih 10 dni v Tunizijo. Pa me v bistvu zanima, ker predvidevam da je katera/kateri od vas že bil tam, kakšno je kaj podvodno življenje v Tuniziji - Hammamet. Zanima me predvsem zato, da vem ali se mi splača vzeti s seboj podvodni fotoaparat ali ne.

Koliko so bili kaj individualni izleti? Kaj se splača pogledati? Kaj pa bazarji? Bolje v notranjost ali v turistični predelih???

Hvala za odgovore :wink:
*SunnyRose*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *SunnyRose* »

Zaenkrat le hitri spisek:
*definitivno vsaj 2dnevni safari...
ogled oaz(Gabes), jahanje kamel po Sahari, slana jezera...sej veš, to je že nekaj, česar v Tuniziji ne smeš zamudit... Da pa bo romantika na višku pejta v kakšen hotel, kjer so sobe v bistvu mejhni bungalovčki...Zunaj pa je bazen, kjer se lahko kopata tudi ponoči :wink:
*Matmata - podzemno mestece, kjer imajo tudi podzemni hotel
*sprehajanje po medini...npr. v Hammametu ali v kakšnem drugem starejšem mestu, kjer se skupaj preizkušata v mešetarjenju..
*ogled mestecea Sidi Bou Said (blizu Tunisa), ki naj bi bil najlepši v državi z značilnimi belimi hišami in modrimi okni & vrati... Proti vrhu pa je dobra čajnica, kjer imajo baje zanimive vodne pipe..
*nujno:gled mesta Keirouan...tam je (če se prav spomnim) grobnica Mohamedovega brivca, po čemer pa je mesto najbolj znano, je ogromna mošeja. Ta je 4. največja na svetu...nasproti vhoda pa je zanimiva prodajalna preprog - na njihovi terasi je lep razgled na mošejo, pokopališče in ostalo mesto
*muzej Bardo v Tunisu
*kakšna lepa peščena plažica
*tunizijska večerja...

To je le nekaj idej na hitro, če rabiš še kaj informacij, pa z veseljem pomagam...

Aja, še to... Ker smo ob našem obisku Tunizije neprestano hodili naokoli, nam je za plaže ostalo bolj malo časa... In maske nisem imela sabo, tako da ti glede tega ne vem povedati...

Uživajta :wink:
Uporabniški avatar
!n€s
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: najlepši

Neprebrana objava Napisal/-a !n€s »

hvala *sunnyrose*, kaj pa ostali, je mel kdo kaj casa za te stvari?
Odgovori