Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Naughty, če samo potrebuješ status, potem se ne vpisuj na fakulteto pač pa se raje vpiši na še eno srednjo ali višjo strokovno šolo. Ker če se vpišeš na faks, zgubiš en vpis. Ker če se ti kdaj zalomi, se boš želela prepisat, whatever, ti bo ta vpis prišel prav. Če pa se vpišeš na še eno srednjo imaš prav tako status in lahko delaš, pa še vpisa ne zgubiš. :) Pozanimaj se. :)
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

Hmmm hvala obema :ja:
V bistvu gre za to, da statusa sploh ne rabim, ker me ne bo v Slo. celo leto. In se gre samo za to, da sem nekje vpisana, ne bom delala preko ŠS. Brezveze se mi zdi delat neki kar me ne zanima tok in se bom nasledn let raj vpisala na angleščino enopredmetno.
Mimi_M ja pa res, jz sm misnla da si pavzer ko maš status, ne delaš pa letnika.
Tiavana a to se lahko vpišem na srednjo šolo kljub temu, da sm že zaklučla gimnazijo? Hm tok mi je čudn vse skupi. Res se moram nekje pozanimat o najbolših možnostih pa šolski psihologinji ne zaupam več nč :evil: a ti znajo to tud kej na faksu povedat kaj je najbolš narest? Res moram vse skupi fajn poštudirat, da se ne opečem. :)
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Sam zakaj pa pol sploh rabiš bit nekam vpisana, če te ne bo v SLO?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ma mislim, da ja. Sam se moreš vpisat na eno strokovno šolo. Sam nisem čist 100%. Uno z visoko strokovno šolo je pa 1000%, ker je bil moj fant lani tko vpisan zaradi statusa.
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

Ma ne vem. Sm misnla, da nekam pač moram bit. Da ne morem pol kr vpisnce oddat, če nisem nikjer letos :? Zna se pa sicer zgpdit da mi ne bo všeč in pridem nazaj, pa da bi lahko potem delala prek ŠS.
Aha, pa ni delu strokovne šole? Če se to da je pomoje najbolš da tko nardim :gruebel:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ne, on se je samo vpisal in celo leto delal na HITu. :) Sej to je praktično enako kot če se na faks upišeš in ne hodiš na predavanja...sam da pač "prišparaš" tisti vpis. :)
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Naughty, kam pa greš, če loh uprašam? =)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

Danes sem bila na ricu. Ma jst nemorem verjet kaj tam delajo... lih tko kt da dajo točke brezveze....kt se jim zdi. Kolk se mnenja razlikujejo od dveh ocenjevalceu!!! sociologija...no comment...jst nevem, če sm 2 vprašanja imela vsaj podobno točkovana! En ocenjevalec mi da 3 točke, drug pa 0,5. EN da vse točke, drug nič. Pri prvem eseju sm sicer imela enako točk pri obeh ocenjevalcih, medtem ko pri drugem se je za 4 točke razlikovalo. Najbol smešno je, da sm skor dobesedno isto odgovorila na vprašanje kot je bilo v navodilih za ocenjevalca...pa mi je en dau 0 točk, drug pa kr obe. Ne morem verjet. :roll:
Da ne govorim o tem, da se je vsota točk pri eseju (slovenščina) razlikovala pri ocenjevalcih za 8 točk!!!! 8! to je ena cela ocenja. Ja. En mi je dau 2 en pa 3. En mi je dau vsebino 9 en pa 4 točke. JAJCA! Ni šans, da se tko lohk razlikuje. Ne bi o tem, da mi 2 točki sploh šteli niso. Da ne govorim o tem kako so ocenjevali tisto pritožbo al kaj je že bila ...pri slovenščini na koncu. A veste kaj bi mogli vključit...tisto, ko smo meli o tem kako so nekej zgradili preblizu naselja bla bla... vključit bi mogli kje in kdaj smo se vaščani dobili in imeli sestanek o tem... mislim...kje je pa to pisalo...lajk...NIKJER!

Aja...in tista gospodična tam mi je lepo povedla...da imam samo 1 dan...točno en dan...da podam ugovor... torej...jutr je zadnji dan...oh gawd. :evil: :evil:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

samo en komentar na sve skup... KURBENHAUSALESINKLUZIV!!

a ni tak, da če se pri dveh ocenjevalcih nekaj razlikuje za 3 točke ka se da še tretjemu?? ker 8 točk razlike je dosti!! :? :? :eek:
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Ne. ker piše, da če se oceni ocenjevalceu razlikujeta za največ 1/5 vseh možnih točk, pol dajo tretjemu ocenjevalcu. 50 možnih je bilo pri eseju, to pomeni, da le v primeru, če bi se razlikovala ocena za 10 pik in več, bi to dali 3. ocenjevalcu. IN sm to tut gospodični povedla, da kako naj dam ugovor...al na oceno al na točkovanje....in je rekla, da očitno ni bilo dost razlike, če niso dali še 3. ocenjevalcu. In da naj lepo dam ugovor na oceno...5.500 sit...ma fak ju no... kreteni :evil:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

itaq ka ti rečejo da daj za dražjo varjanto... no ne vem, meni se še vedno zdi 8 točk med ocenjevalcema fula veka razlika, kakoli je kao 1/5 (tnx, bom znala za naprej :))

no sicer pa upam, da dobiš te dodatne točke, ki jih rabiš :)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Ma sej ne rabim pik...k sm itak sprejeta na faks...sam sm šla danes iz fore pogledat...no in pol vidim kako sranje delajo... ma zdele bi se iz principa pritožla...sam k mi je žau dat 11.000 sit... :?
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

eh. če ne rabiš točk je po mojem 11k čist bvz dati!
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica

Ma sej maš prou...sam ...enostavno ne morem verjet kaj delajo :evil: In jst se pol čudim, ker mam nizke točke...doooooooooohh... btw: a veš, da pri ocenjevanju eseja...sploh eseja ne popravijo, sploh se ga ne dotikajo...nč gor ne pišejo...pri sociologiji ti samo prpopajo točke...brez razlage kje so ti jih odbili... :evil: :evil: :evil:
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

kajjjjjjjj???Ne morem verjet....in kako naj človek piše dobro oceno iz socjologije,če ocenjevalci talajo točke za btw ...ni čudno da je bla moja soca katastrofa :evil: da se pa to tok razlikuje mi pa tut ni jasn...zej res ne vem ali sm jz mal neumna da se nad tem zgražam ali na izpitnmu nimajo vsega pošlihtanga v glavi.....kaj jim je pa fora da za brez veze točke odbijajo????????...kašne GOLAZNIIII....

ti se pa ne sekiraj sej si sprejeta na fax...jz zaradi soce nism...k jo sm čist pre slabo pisala....
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Zaklenjeno