Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

*ange|* napisal/-a:bejbe...ki grete na fdv...najbrž ste že dobile pošto...a vi boste šle na tist...tutorski dan? Mislite, da se splača? Ker lublana mi ni lih...5 km stran...pa nevem, če se mi splača skos hodit gor pa dol po lublani...

Ah jst bom mnde šla..čeprou je tud men odveč ker je pol nasledn dan pa še vpis.. in dva dni praktično ne bom mogla delat..k mam lih takrt to :roll: :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Punce do kdaj moraš odati 2 prijavo za na fax-izredno?

hvala
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

MsN napisal/-a:Hmm meni se zdi malo čudno, koliko vas je zdaj po maturi tako zelo pametnih z izjavami 'učil/a sem se en dan prej'... Ja super, ne vem, sama sem bila 4 leta gimnazije med 'tapridnimi' pa lahko mirne duše priznam, da sem v učenje za maturo vložila ogromno časa, energije in še česa... Pa nimam učnih problemov :) Zato ne vem, ali ste nekateri biseri res tako zelo intelegentni, da zmorete v enem dnevu naštudirat cel predmet in ga naredit uspešno... uspešno mislim tam od 4-5... zanimivo :)

Joj, men gre to tok na ziuce pr ksnih mojih sosolcih, k me prepricujejo kako so se zacel ucit en dan pred maturo. Ja pa kaj se... u enm dnevu ti rata lih prebrat uso snov, najvec trikrat :roll: Js priznam, da sm se mal vec ucila, sam ne pa lih ne vem kok. Matematko sm se ucila recimo 14 dni, po 3-4 ure na dan, no, resvala sm vaje, nism se teorije ucila. Anglescine se nism ucila, druge predmete (razn fizke :P ) sm se pa tko: maturo sm mela vedno pondelk al pa cetrtk, tist dan k sm jo odpisala, sm sla domov spat, nasledn dan sm pa zacela z naslednim predmetom, tko da sm se dva al pa tri dni ucila, sam res cele popoldneve pa vecere, fizke k je bla pa tazadna, se mi pa res ni dal in sm res resla tri pole en dan pred maturo, se je pa res poznal, da smo u soli pr izbirnih skos ponaulal pa pole resval.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Saj v tem je fora, da so nekateri tako pametni in oh in sploh, da lažejo na široko, da boli. Ne vem, v čem je smisel tega, ker ne poznam junaka, ki bi naredil maturo, vse predmete s praktično 5imi dnevi učenja... Niti v spomin se ne predela toliko informacij v tako kratkem času tako da... Ne nasedem, čeprav je ogromno ljudi, ki se dobesedno hvalijo s tem, kako se niso nič učili... raje priznam, da sem se na trenutke prav izgubljala v celotni snovi, delala za ta rezultat in vem, da sem zanj zaslužna samo jaz :D
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

MsN, se čist strinjam s tabo.
če se ta zadne dni učiš, pa prej nč, pol vse zmešaš, al pa napol znaš. kolk ste pa med pripravami delal, pa za poskusno maturo se učil? zto kr tist k se par mesecev prej naučiš pa pol ponoviš tik pred testom, se ful dobr zapomnš (to so psihologi dokazal)
T3JKA
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a T3JKA »

ja,ampak js se nism čiiist res pred maturo nč učila...res da je nism nardila perfektno..ampak glede na moj uspeh je blo super..to je odvisno od šole.mi smo pr kemiji celo leto ponavlali celotno snov za maturo,tak da mi praktično ni blo treba doma nč nardit.in si nism nč pogledla.tudi pr drugih predmetih je blo podobno..mene sploh nebi blo sram priznat če bi se učila.sj bi bla ponosna na to.. :D
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Ja jz sem že takoj rekla,da če hočeš maturo narest se morš usest pa brat...ne da se neki dudlaš&učiš,ker to si se 1x že učil samo spomniti se moraš...sicer pa ko snov 3x prebereš sigurno veš kje si če si saj 4 leta malo delal....jz sem se fulll učila gospodarsko poslovanje...pa matematiko tudi..mi je lubi kar par dni in noči razlagou razne naloge,ki jih nism razumela....svaka čast pa tistim,ki so skos hudile po šopingih in kavicah pa maturo s 5 nardile,ker jz sem se učila pa sm mela predmete 5,4,4,3,...pa matematiko sem dobila 3 pa sem se jo preučila čist tu mač...potem se jaz štejem med redko zabite na tem planetu...in ja zame je bla matura izredno stresno obdobje!Ne bom nikol pozabla kok žiucou pa noči mi je šlo!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

js sm se učila en dan prej ampak to samo iz lenobe... k sm mela v pondelk npr maturo, pol sm se v tork učila, pa v sredo sm spet mela... ni šans da bi se mi dal prej učit.
edino mato sm paničarla že 3 dni prej oz. že skor en tedn prej, pa tud vem da bi mnj pisala če ne bi z inštruktorjem imaginarna števila dala čez npr.

sj se je na rezultatih vidlo - vse tri (pri slovi ena dodatna pika), mata štiri, ang pa 5 + 3 (sam tle itak ni učenja, vse zavisi na tem, kok ste v šoli drilal te maturitetne pole, pa kako dobr si knjigo prebral. no ja, pa na tem, a ti jeziki ležijo).

js nam rekla, da se nism nč učila. js bom rekla da sm se učila en dan prej (so ble tud izjeme) in da se to vid na rezultatih, sicer me je pa rešla angla.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mislim, da je matura stres tudi za tiste, ki so vsa 4 leta zabusavali in bili flegme. Enostavno ne mores bit flegma in it na 'bo kaj bo', ce ti je vsaj malo mar za lastno prihodnost. Ves cas smo oblegani s tem, kako tezko je prit na zeljen fax, ga sploh pravilno izbrati, mislim, da se na koncu splaca iztisnit iz sebe vse, kavice in bluzenje prestavit za 1 mesec naprej in je potem toliko boljse... :)
Tistim, ki so maturo vzeli 'za malo malco' pa ne zato, ker bi bili tako zelo pametni, ampak zato, ker se jim pac ni dalo, se je jebalo... pa kaj, taki za mene niso frajerji, ker se kao nic ne ucijo pa naredijo z 2/3. Kvecjemu imajo sreco... po domace 'se jim vserje' :)
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: koper-ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dd666 »

tudi to se kdaj komu zgodi :)
''Ti si mi Arhimedova točka...
Mogoče res ne pašeš v moj svet, ampak jst te hocem v njem...''
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Matura je res stresna samo vsak se po svoje odzove na to, eni se dudlajo cele dneve in noči spet drugi pa po liniji najmanjšega odpora.
Sama sem se vsela za mizo en dan predn smo pisali in se neki silila z branjem pa (na žalost) ne preveč uspešno... resnica je taka, da niti pri enem predmetu nism prišla enkrat čez, ne za ustne ne pisne. :? Vrjemte punce moje, tudi sama bi raje vidla da bi vsaj enkrat šla čez pa čeprav je to že za mano - živčki so preveč trpeli ko sm čakala na rezultate.

Tudi mene je angleščina rešla (5+3) - hvala špori :D
Drugače sm pa nardila tako: slo 3+1 (hja, nikoli baš moj priljubljen predmet), mat 4, zgo 3 (tle je bil problem, na koncu z živci k sm se včasih že kar bala če bom sploh nardila... prvo polo sm iz glave rešla, kulk pač vem o tem - moja najljubša tema, drugo pa večinoma iz virov pa po logiki kr je nism niti enkrat prebrala :wall: - vglavnem, več sreče ko pameti :) ) ter psiho 4; skupaj je to 23 točk kar je za moj vloženi "trud" že kar preveč, vendar se ne pritožujem :D :twisted:

Pred sm dobila polo v roke je bilo malo panike ampak sm se nekako zbrala... za dve lahko skoraj večino pol rešiš z malo splošne razgledanosti, če se pa še spomneš kaj od ur pa malo logično sklepaš je pa že (skor) tri :) samo če začneš paničarit se zna pa slabo končat...

je pa res, da je odvisno tudi od šole in profesorjev ki so te učili... naša šola je imela precej dobre rezultate :)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica

Ja res je, ful je odvisn od sole... Js sm se lohk ucila sam dva dni pred maturo (ok, res tkt cele dneve), sam sm u bistvu vecino stvari sam ponovila, ker so ns prej tok dobr prpravl. Pa bezigrajcani mamo se eno prednost in sicer da mamo priprave na maturo dve leti, ker ze konc drugega letnika zberemo izbirna predmeta, in ne sam eno, tko k usi ostali.
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

MsN napisal/-a:Mislim, da je matura stres tudi za tiste, ki so vsa 4 leta zabusavali in bili flegme. Enostavno ne mores bit flegma in it na 'bo kaj bo', ce ti je vsaj malo mar za lastno prihodnost. Ves cas smo oblegani s tem, kako tezko je prit na zeljen fax, ga sploh pravilno izbrati, mislim, da se na koncu splaca iztisnit iz sebe vse, kavice in bluzenje prestavit za 1 mesec naprej in je potem toliko boljse... :)

niti pod razno se ne strinjam. največja bedarija, kar jih lahko narediš je to, da se za en mesec zabubiš med knjige. c'mon, potem pa res ni čudno, da rataš živčni pacient in komaj preživiš vseh 5 predmetov. veliko bolj pametno si je vzet vsak dan uro ali dve pavze in it na kavo ter se sprostit. potem pa prideš domov in si lahko prebereš novo poglavje.

in nihče mi ne bo govoril da lažem, ko govorim da sem se učila natanko dva predmeta in pol. matematiko, zgodovino in književnost. ostalo sem se pa pač naučila že prej v štirih letih gimnazije. in konec koncev je to poanta mature. ne gre za preverjanje tega, koliko se je kdo sposoben nadudlat v zadnjem tednu, ampak koliko je kdo odnesel od pouka, kako zna povezovat stvari med seboj, kaj zna razbrat iz priloženih tekstov, slik, grafov,...

aja, naredila sem pa s 33 pikami, verjetno ravno zato, ker nisem pustila ne prfoksem, ne živčnim sošolkam in ne medijem, ki so umetno ustvarjali in povečevali škandale, da bi mi prišli do živega.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica

Sej noben ni reku, da se mors en mesc prej zacet ucit pa se ucit cele dneve. Ce bi se js zacela ucit en mesc prej, bi se ucila max. po 2h na dan, pa se to dvomm :wink:
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

sej nisem rekla, da se začneš učit en mesec prej. pisni testi so razporejeni v dva tedna, nato je teden pavze in še teden ustnih izpitov. vse skupaj = en mesec.
in to nas privede do naslednjega problema....matura se vleče kot kurja čreva.
Zaklenjeno